sâmbătă, 10 mai 2014

Plantele vederii




Silurul (Euphrasia rostkoviana) - se umezeste un tifon cu infuzie combinata de silur (2 lingurite la jumatate de pahar de apa) si se aplica pe pleoape vreme de o ora. Aplicatia se repeta zilnic si este folosita contra bolilor tumorale cu localizare in zona oculara, contra afectiunilor degenerative ale ochilor, contra conjunctivitelor si blefaritelor de natura infectioasa.
 
Albastrelele (Centaurea cyanus) - se face dupa reteta prezentata mai sus o infuzie combinata din flori de albastrele, la care se adauga apoi o lingurita rasa de sare. Cu acest preparat se fac spalaturi ale ochilor contra infectiilor oculare, pentru incetinirea ritmului de evolutie a cataractei, pentru ameliorarea vederii in cazul diabetului. Este un remediu cu o eficienta dovedita pentru incetinirea ritmului de evolutie a hipermetropiei.
 
Cornul (Cornus mas) - se prepara o infuzie combinata din doua lingurite de frunze uscate la un pahar cu apa, infuzie la care se adauga o lingurita de sare. Se fac spalaturi oculare zilnice cu acest preparat, tratamentul durand minimum doua luni. Indicatia majora este tratamentul miopiei, inclusiv al miopiei progresive.
 

Musetelul (Matricaria chamomilla) - florile sale sunt un puternic antialergic. Se aplica sub forma de comprese pe pleoape, contra blefaritei si a conjunctivitei alergice. Este eficient si ca adjuvant contra infectiilor oculare de natura bacteriana (se foloseste infuzia combinata, preparata din 3 lingurite la un pahar de apa), precum si pentru atenuarea simptomelor herpesului ocular (se foloseste impreuna cu infuzia combinata de napraznic). De asemenea, compresele cu musetel sunt eficiente contra ochilor obositi, contra durerilor de cap si de ochi produse de suprasolicitarea intelectuala.

Niciun comentariu: