sâmbătă, 10 mai 2014

Orgasmul activeaza 30 de arii cerebrale




“Secretele” creierului feminin in timpul orgasmului au fost dezvaluite de un cercetator american, care a demonstrat ca momentul de maxima placere activeaza pana la 30 de arii cerebrale, printre care cele responsabile cu emotiile, simtul tactil si memoria.

Experimentul, dat publicitatii intr-un articol aparut in Daily Mail, a fost realizat la Rutgers University de psihologul Barry Komisaruk. Cercetatorul a supus tehnicii rezonantei magnetice un esantion de 16 femei, puse sa se stimuleze intinse pe patul tomografului, acoperite de un cearceaf.

Studiul a demonstrat ca, in toate cazurile, efectele asupra creierului au fost similare, indiferent de durata necesara obtinerii satisfactiei sexuale. Psihologul a descoperit ca la doua minute de la inceperea experimentului sunt activate in creier zonele "iluminate"si atunci cand sunt satisfacute nevoile primare precum foamea si setea, in vreme ce, imediat inaintea orgasmului se activeaza cortexul senzorial (care primeste mesaje despre contact de la alte parti ale creierului) si talamusul (care transmite semnale altor parti ale organismului).

Apoi, exact in timpul orgasmului se activeaza hipotalamusul, care regleaza temperatura corpului, foamea, setea si oboseala, dar si nucleul accumbens, o arie cerebrala responsabila cu placerea, si nucleul caudat, "insarcinat" cu memoria.
 
Sursa: Corriere della Sera

Niciun comentariu: