duminică, 4 august 2013

SOS DE CIUPERCI




Ingrediente:

500 grame de ciuperci proaspete
2-3 catei de usturoi
1 ceapa taiata marunt
½ lingura oregano uscat
1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
2 linguri ulei de masline
1 cutie rosii taiate cubulete

Reteta:

1. Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-ke cubulete si pastreaza din lichidul ramas.
2. Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie, apoi scoate-I din tigaie.
3. Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa.
4. adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.
5. Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, si amesteca.
6. Lasa la fiert 10 minute, sau pana cand se reduce din zeama.
Alte sugestii:
Adauga-l la un peste facut la gratar sau cuptor.

Niciun comentariu: