duminică, 21 iulie 2013

La migliore offerta (2013)


Filmul spune o poveste de dragoste neobișnuită ce se desfăşoară cam în toată Europa (Trieste, Bolzano, Fidenza, Roma, Milano, Merano, Viena, Praga). 

Intriga are loc în lumea licitaţiilor  de artă high-end și antichități. Povestea se învârte în jurul directorului unei case de licitatii, Virgil Oldman, care se intersectează cu o misterioasă tânără moștenitoare Claire Ibbetson ai cărei părinți au murit și au lăsat o colecție considerabilă de artă și antichități și un abil tânăr meșteșugar Robert, care il ajuta pe  Virgil în descifrarea unor elemente ciudate găsite printre lucrurile ce fac parte  din  moștenirea lui Claire. Echilibrul si prestigiul lui Virgil sunt temperate de o înșelătorie în curs de desfășurare în care prietenul lui, Billy Whistler, îl ajută în construirea unei colecții secrete private  de picturi a unor maeştri celebri.

Filmul este produs de Paco Cinematografica, cu sprijinul FVG (Friuli Venezia Giulia) Film Fund.  Filmarile  au început în Trieste, la 30 aprilie 2012. Pentru Tornatore acest lucru a însemnat o revenire la Trieste. Filmările au au durat o perioadă de cinci până la șase săptămâni, în regiunea Friuli-Venezia Giulia, Viena și Tirolul de Sud.

Niciun comentariu: