sâmbătă, 8 iunie 2013

Pulpă de miel cu măsline negre




Măslinele picante pot fi introduse între straturile pulpei de miel. Se serveşte cu pâine crocantă sau cu must. Gramajele sunt pentru şase porţii. 

100 grame de făină condimentată
6 linguri de ulei de măsline
3 cepe mari, tăiate în felii subţiri
2 frunze de dafin
400 grame de cartofi, tăiaţi bucăţi 
4 morcovi, tăiaţi cuburi 
1 legătură de ţelină, tăiată cuburi
4 căţei de usturoi, 3 tăiaţi felii subţiri, al patrulea tocat mărunt
3 linguri de pastă de tomate
350 mililitri de vin alb sec
800 mililitri supă de pui
80 grame măsline negre, cu sâmbure
1 crenguţă de rozmarin proaspăt 
Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Sucul şi coaja rasă fin de la două lămâi
Un mic buchet de frunze de pătrunjel, fără tulpini, tocat mărunt

Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Mielul se trece prin făină. Se pun patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi, pe un foc de nivel mediu spre mare, se pun pulpele de miel unele lângă altele, înainte de a le aşeza deoparte pe o farfurie.

Se adăugă restul de ulei în tigaie, se reduce focul la mediu-scăzut şi se căleşte uşor ceapa cu frunzele de dafin, amestecând din când în când, aproximativ 15 minute. Se adaugă cartofii, morcovii şi ţelina, se amestecă timp de cinci minute, apoi se adaugă usturoiul felii şi pasta de tomate, şi se călesc pentru un minut.

Se toarnă vinul, se lasă să fiarbă pentru câteva minute, apoi se toarnă în supa de pui. Se aduce la foc mic, iar mielul pe pune în tavă împreună cu măslinele, rozmarinul, sarea şi piperul negru măcinat. 
Se aduce la foc mic, se acoperă cu o folie de copt şi un capac şi se pune la cuptor timp de două ore, până când carnea este foarte fragedă.

După două ore, se scoate din cuptor şi se amestecă împreună cu sucul de lămâie. Chiar înainte de servire, coaja de lămâie, pătrunjelul şi usturoiul tocat se amestecă şi se presară peste pulpele de miel.

Niciun comentariu: