joi, 2 mai 2013

Sos de cirese cu branza de vaci



        Ingrediente (pentru 4 persoane): 

 500 g cirese,
400 g branza grasa de vaci, 
100 ml frisca lichida, 
150 g zahar tos, 
2 plicuri de zahar vanilat + 1 lingura de supa cu zahar, 
1/2 portocala, 
1 baton de vanilie.
        

Mod de preparare: 

- Puneti ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de portocala si batonul de  vanilie taiat in doua pe lung si apoi fiecare parte in jumatate. 

- Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. 

- Bateti frisca (sa fie rece) si adaugati zaharul. Incorporati-o in branza de vaci, bine frecata inainte. Impartiti-o in patru cupe sau castronase si turnati deasupra fiertura de cirese calduta.

Niciun comentariu: