joi, 30 mai 2013

Reţeta ceaiului de rinichi





Preparaţi următorul amestec : 

Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr.  Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. 

Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . 

Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . 

Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . 

Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. 

Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .

Niciun comentariu: