vineri, 10 mai 2013

Pui cu ciuperci si smantana




Ingrediente

500 g pui
2 liguri de ulei (de masline)
75 ml smantana de frisca
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 conserva de 450 g de ciuperci
1 lingura de zeama de lamaie
sare, piper

Mod de preparare


Se spala puiul, se freaca cu putina sare si piper si se taie in fasii de 5 cm lungime si 1 latime. Se curata ceapa si se taie cubulete. Usturoiul  se piseaza.

Se caleste ceapa cu usturoiul intr-o lingura de ulei si putina apa. Se adauga ciupercile cu putina zeama (2–4 linguri) si se lasa 5 minute, amestecandu-se din cand in cand. Se pun deoparte si se pastreaza calde.

Se incinge uleiul ramas si se prajeste puiul. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga peste puismantana si amestecul de ciuperci. Se mai lasa pe foc pana da in clocot. Se serveste cald alaturi de paste sau cartofi.

Niciun comentariu: