marți, 30 aprilie 2013

Spaghete cu fructe de mare




Ingrediente:
  • 250 g spaghete
  • 400 g cocktail fructe de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper.
Mod de pregatire:
  1. Puneti la foc 2 I apa si 1 lingurita rasa cu sare si cand incepe sa fiarba in clocot, adaugati fructele de mare si fierbeti-le circa 10 minute.
  2. Tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o 2 minute in ulei.
  3. Adaugati fructele de mare scurse bine de apa si caliti-le 5 minute la foc mare.
  4. Puneti apoi vinul si lasati la foc potrivit, pana cand se evapora aproape toata zeama.
  5. La final, puneti usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper.
  6. Spaghetele fierbeti-le in 3 I apa si 1 lingurita sare, circa 10 minute, apoi scurgeti-le de apa.
  7. Serviti pastele fierbinti cu fructele de mare puse deasupra si ornati cu patrunjel verde si feliute de lamaie.

Niciun comentariu: