duminică, 28 aprilie 2013

Scrumbie marinata cu marar



Ingrediente (pentru 4 portii): 

6 fileuri de scrumbie (a 60 g), 
2 cepe rosii. 

Pentru marinata: 
150 ml otet aromat (cu ierburi), 
5 linguri zahar, 
6 boabe piper rosu, 
1/2 lingurita piper pisat, 
2 legaturi marar.
        

Mod de preparare: 

 Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron, impreuna cu ceapa tocata marunt. 

Pentru marinata: 
Se pun intr-o craticioara otetul, 50 ml apa, zahar, boabele de piper si piperul pisat, se dau intr-un clocot si se lasa sa se raceasca. 

Se toarna apoi peste peste si se lasa cel putin o ora (sau chiar peste noapte) sa se patrunda bine. Inainte de a servi pestele, se presara deasupra mararul taiat marunt. 

Ca garnitura: cartofi fierti sau paine neagra unsa cu unt.

Niciun comentariu: