marți, 30 aprilie 2013

Omleta cu salvie



Ingrediente (pentru 3 portii): 

1 catel de usturoi, 
6 oua, 
6 linguri lapte, 
40 g parmezan (sau cascaval) ras, 
sare, piper macinat, 
8 frunze de salvie proaspata, 
1 lingurita ulei de masline, 
1 lingurita unt.
         

Mod de preparare: 

Se rumeneste usturoiul taiat in doua - fara grasime - dupa care se scoate din tigaie. 

Se bat ouale cu laptele si se adauga jumatate din parmezanul ras, sare si piper. 

Se incinge uleiul si se prajesc frunzele de salvie. Jumatate se lasa in tigaie, jumatate se scot si se tin pentru garnisit. 

Se pune si untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, apoi se toarna amestecul de oua si lapte. 

Se acopera tigaia cu un capac si se lasa omleta sa se inchege, circa 5 minute. 

Se intoarce (lasand-o sa alunece pe o farfurie plata) si se lasa inca 5 minute, la foc mic. 

Se presara peste ea restul de parmezan ras si frunzele de salvie ramase si se serveste cu paine de casa si salata.

Niciun comentariu: