luni, 18 martie 2013

Pancakes – clătite americane





Porții: 3 (6-8 clătite)
Timp de prepare: 20 minute
Ingrediente:
  • 350 gr faină
  • 3 linguriţe rase praf de copt
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri de unt topit gras (80-82% grăsime)
  1. Combinaţi, într-un bol adânc, ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat şi sarea.
  2. Cu ajutorul unei linguri faceţi loc în mijlocul ingredientelor uscate pentru celealte: oul – uşor bătut ca să se încorporeze mai uşor, laptele şi untul topit.
  3. Amestecaţi uşor, cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele au format un mix cremos.
  4. Clătitele americane se prăjesc în tigaie încinsă (de preferat din teflon), unsă cu puţin ulei;  echivalentul unui polonic de cocă pentru o clătită.
În mod tradiţional – american – aceste clătite se mănâncă stropite cu sirop de arţar. Se pot însă consuma, la fel de bine cu miere, gemuri sau sosuri de ciocolată.

Niciun comentariu: