marți, 26 februarie 2013

Retete pentru pitici





Peste de aprilie (dupa 6 luni) 40 g de file de peste slab (carne de morun proaspata,merlan…) 1 dovlecel 1 morcov mic o picatura de ulei de masline o felie de lamaie Spalati si curatati legumele, dati-le prin razatoare pentru a obtine lamele mici. Puneti legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra legumelor asezati fileul de peste, si bagati foaia de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 250Â? ( termostat 7-Cool. Turnati cateva picaturi de ulei si de lamaie. Inchideti hartia de aluminiu si lasati-o in cuptor 6-8 minute. Cand sunt gata, zdrobiti legumele si pestele, si aranjati preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste.
Morun cu gris (dupa 8 luni) 1 felie de morun 20-25 g gris 1/2 pahar de lapte unt sare O felie mica de morun se fierbe la bain-marie. Se stropeste cu suc de lamaie. Se desface in lamele. Se fierbe grisul 10 minute in lapte. Se sareaza, se adauga unt si cateva picaturi de ulei de masline. Se prepara un pireu de rosii. Se amesteca totul.
Crochete de peste cu conopida (dupa 8 luni)
(preparare: 15 min./coacere: 4 min.)
1 ceasca de pireu de conopida
80 g de carne de morun proaspat
1 felie de paine fara coaja
1 lingurita de ulei
2 frunze de tarhon(sau de creson)
suc de lamaie
sare
lapte degresat
Spalati, apoi pasati pestele cu mixerul. Puneti pestele pasat intr-un castron si adaugati miezul de paine inmuiat in prealabil in lapte si stors, tarhonul curatat si sucul de lamaie. Amestecati totul astfel incat sa obtineti un amestec omogen. Adaugati un praf de sare. Faceti rulouri. Intr-o tigaie rumeniti crochetele 4 minute. Serviti-le apoi cu pireul de conopida incalzit.


Niciun comentariu: