joi, 21 februarie 2013

Retete pentru pitici





SUPE
Ciorba de macris (dupa 8 luni) (preparare: 10 min./fierbere: 35 min.) 50 g de frunze tinere de macris 150 g cartofi 1 lingura de smantana proaspata 1 praf de sare Spalati legumele. Alegeti frunzele de macris. Curatati si taiati cartofii in rondele. Puneti totul intr-o cratita cu 30 ml apa. Acoperiti si fierbeti la foc mic 35 de minute. Pasati cu mixerul. Puneti inapoi in cratita, adaugati smantana si puneti-o pe foc.

Supa de gris cu rosii (dupa 10 luni)
(pregatire: 20 min./fierbere: 20 + 10 min.)
100 g rosii
180 ml lapte
3 lingurite gris
Spalati rosia si opariti-o pentru a-i scoate pielita. Taiati-o in doua. Indepartati samburii. Inveliti rosia intr-o folie de aluminiu si puneti la cuptor pentru 20 minute (termostat 7 sau la o temperatura de 210°C). Amestecati rosia cu laptele pana cand lichidul se omogenizeaza. Turnati lichidul intr-o cratita siadaugati grisul in ploaie. Fierbeti timp de 10 minute la foc mic, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule din lemn. (Rosia se poate inlocui cu alte legume: spanac, dovlecei, fasole verde, ardei etc.)

Supa de legume cu busuioc (dupa 12 luni)
(preparare: 30 min./fierbere: 1 ora)
30 g de fasole verde
30 g de mazare verde proaspata
50 g de dovlecel
60 g de cartofi
o rosie
Â? catel de usturoi
3 frunze de busuioc
Se spala legumele. Se scot atele de la fasole si se taie in bucati mici. Se taie capetele dovlecelului, apoi se taie in felii mici, se cojeste si se taie cartoful in cubulete. Se pun toate legumele intr-o cratita cu 50 ml de apa. Se fierb timp de o ora. In acest timp, se striveste rosia cu furculita. Se amesteca impreuna cu usturoiul pisat si cu busuiocul taiat marunt. Se adauga la ciorba, la Âľ din fiertura. Se amesteca rapid si se serveste cu garnitura.


Niciun comentariu: