joi, 21 februarie 2013

Retete pentru copii





Orez OLE! (dupa 12 luni) Pentru 4 portii:

1 litru de lapte
180 g de orez cu bobul rotund
2 oua
150 g de zahar pudra
1 baton de vanilie
sare Fierbeti orezul 5 minute in apa care clocoteste. Scurgeti orezul de apa, apoi lasati-l sa fiarba pe foc mic in laptele parfumat cu batonul de vanilie. Cand orezul a absorbit tot laptele, luati cratita de pe foc si scoateti batonul de vanilie. Bateti ouale cu telul, incorporand treptat zaharul. Adaugati ouale peste orez, puneti totul intr-o forma unsa cu unt, si dati 10 minute la cuptor, termostat 3. Serviti caldut.
Lapte cu zahar ars (caramel) (dupa 4 luni)

20 cl (200 ml) de lapte
10 g de zahar
Se incalzeste laptele, apoi se pune deoparte. Se topeste zaharul cu putina apa la foc mic intr-o cratita cu fund gros. Se lasa pe foc pana ce zaharul devine de culoare auriu inchis. Se stinge focul, se toarna tot laptele deodata, se amesteca foarte bine zaharul ars cu laptele, si se serveste cu biberonul avand grija sa nu fie prea fierbinte.

Sodou cu vanilie (dupa 5 luni)

20 cl (200 ml) de lapte
1 galbenus de ou
1 pachetel de zahar vanilat
Se incalzeste putin laptele. Intr-un castronas se bate bine cu telul galbenusul cu zaharul vanilat pana se obtine o spuma. Se dilueaza cu laptele si se serveste cu biberonul avand grija sa nu fie prea fierbinte.

Niciun comentariu: