sâmbătă, 29 decembrie 2012

Top 10 cele mai bune filme din 2012


1. Inspirat din romanele cu acelaşi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF "The Hunger Games" o are în centrul acţiunii pe Katniss Everdeen, o adolescentă în vârstă de 16 ani, care o substituie pe sora ei mai mică Primrose într-o competiţie transmisă în direct la televizor şi intitulată "Jocurile Foamei", în care 24 de copii cu vârste cuprinse între 12 ani şi 18 ani sunt constrânşi să devină gladiatori şi să lupte în arenă unii împotriva celorlalţi până la moarte, unul singur dintre ei ieşind învingător şi întorcându-se viu şi nevătămat acasă. "Jocurile Foamei" sunt nu numai un program de divertisment, ci şi o tactică de intimidare a Guvernului din statul Panem, Capitolul pedepsind cele 12 districte care s-au coalizat şi s-au revoltat odinioară împotriva lui prin obligarea acestora să înscrie anual în concurs câte un băiat şi câte o fată din fiecare district, din Districtul 12 fiind selectaţi Prim Everdeen şi Peeta Mellark, fiul brutarului local. După ce se oferă voluntară în locul lui Primrose, Katniss învaţă că nu trebuie să ţină cont de dragoste şi de umanitate dacă vrea să supravieţuiască, bazându-se pe instinctele ei de vânător şi pe sfaturile mentorului ei Haymitch Abernathy, un alcoolic ce a câştigat în trecut "Jocurile Foamei". 


2. The Hobbit are actiunea plasată înainte de evenimentele prezentate în trilogia Lord of the Rings și îi are ca eroi centrali pe Bilbo Baggins și pe Gandalf. Bilbo este un hobbit care duce o viață liniștita în Bag End aproape de satul Hobbiton, însă existența lui este dată peste cap odată cu venirea bătrânului vrăjitor Gandalf, care îl convinge să pornească alături de 13 pitici într-o misiune de recuperare a unei comori din ghiarele dragonului Smaug. În această călătorie Bilbo îl va întâni pe Gollum, va găsi magicul inel al puterii și îi va asista pe pitici, elfi și oameni în lupta împotriva goblinilor.


3. Ashley află o legendă urbană despre un criminal în serie dement care-şi spune Smiley (Zâmbet) şi care poate fi contactat şi chemat prin internet. Aflată într-o stare de instabilitate emoţională şi psihică, Ashley se întreabă dacă îşi va pierde minţile sau va deveni următoarea victimă a lui Smiley.


4. Dupa moartea procurorului Harvey Dent, Batman isi asuma responsabilitatea pentru crimele acestuia, pentru a-i apara onoarea si, haituit de autoritati, hotaraste sa paraseasca orasul pana cand lucrurile se vor calma. Dupa opt ani de la moartea lui Dent si de la teroarea lui Joker, care a facut ca cetatenii din Gotham City sa protesteze impotriva lui Batman, Cavalerul Negru se intoarce in oras pentru a descoperi adevarul despre enigmatica Selina Kyle. Insa, in lipsa lui Batman, un nou inamic s-a instalat in Gotham si planuieste sa provoace teroare si distrugeri, care vor zgudui orasul din temelii. Bruce Wayne trebuie sa apeleze din nou la alter ego-ul sau Batman, pentru a reusi sa invinga cel mai puternic si cel mai periculos adversar pe care l-a infruntat vreodata - Bane - insa in acelasi timp el trebuie sa se confrunte si cu Catwoman, despre care inca nu stie daca este un inamic de temut sau un aliat necesar.


5. Trei viitori absolvenți de liceu dau o petrecere pentru a deveni populari. Părinții lui Thomas pleacă de acasă pentru un week-end, iar Costa, cel mai bun prieten al lui Thomas, pune la cale o petrecere la el acasă. Supraponderalul JB și Dax, care va filma, sunt cooptați pentru organizarea petrecerii. Costa speră să se culce cu cât mai multe fete care au băut peste măsură. Adolescenții vor să fie cool pentru o seară, să agațe fetele la care nu au avut niciodată acces. Însă vestea despre petrecere se răspândește atât de repede și de departe încât lucrurile scapă în curând de sub control. 


6. Peter Parker e un adolescent care, ca mai toţi adolescenţii din lume, încearcă să-şi dea seama cine e şi ce l-a determinat să se formeze în felul în care s-a format. Rămas fără mamă şi tată, Peter e crescut de mătuşa May şi de unchiul Ben. Peter se dezvoltă într-un adolescent ciudat, care e sâcâit şi agresat de colegi la şcoală, nu îşi găseşte cuvintele când interacţionează cu fetele şi preferă să fie singur. El găseşte o servietă misterioasă de-a tatălui său, care îi dă indicii ce l-ar putea ajuta să înţeleagă de ce i-au dispărut părinţii atunci când era mic. Cercetările sale îl duc într-un punct în care intră în conflict de interese cu Dr. Curt Connors, fostul partener al tatălui său. Connors lucrează în laboratorul Oscorp şi are un alter-ego, The Lizard. Peter e muşcat accidental de un păianjen radioactiv şi acest eveniment îi aduce super-puteri, dar şi dorinţa de a continua munca tatălui aşa că începe să lucreze alături de Connors la Oscorp. Însă The Lizard şi tânărul Spider-Man ajung în confruntare directă. În acelaşi timp, Peter experimentează prima dragoste de la liceu, cu Gwen Stacy, care e în stagiu de practică la Oscorp. Peter şi Gwen trec prin provocările aduse de dragoste, angajament şi secrete. 


7. În tradiția pseudo-documentarelor ”The Blair With Project” și ”Paranormal Activity”, un grup de trei liceeni își filmează activitățile de zi cu zi. Andrew e un puști singuratic, consumat de o furie mută pentru că mama sa e pe moarte din cauza unei boli incurabile, iar tatăl său e un alcoolic abuziv. Pentru a găsi ceva de făcut, să-și ia gândul de la griji, Andrew cumpără o cameră ieftină de filmat cu care să înregistreze ce face alături de singurul său amic, Matt. Andrew devine obsedat de camera de filmat și o ia cu el peste tot, filmând chiar și o petrecere într-un hambar, unde apare și video-bloggerița Monica. Matt își face un prieten nou, pe Steve, alături de care descoperă un cristal venit din spațiu, care le dă puter supranaturale, telekinetice. La fel precum un mușchi, puterea lor crește cu cât o folosesc mai mult. Noile super-puteri ajung să scoată ce e mai rău din adolescenți și să le pună la încercare prieteniile.


8. În vara anului 1999, patru adolescenţi din East Great Falls - Michigan se străduiesc să îşi piardă virginitatea înainte de a deveni subiectul bătăii de joc a colegilor de liceu mai experimentaţi şi cu o viaţă sexuală activă. A trecut multă vreme de la acele evenimente hilare, iar gaşca se reuneşte în oraşul natal pentru a participa la reuniunea de 10 ani de la absolvirea liceului, pe parcursul unui week-end băieţii şi fetele de odinioară, transformaţi în adulţi mai mult sau mai puţin responsabili, fiind martorii schimbărilor petrecute în vieţile fiecăruia. Jim Levenstein şi Michelle Flaherty sunt în continuare căsătoriţi şi au devenit părinţi, având un mariaj solid pe care îl ameninţă din când în când Nadia. Kevin Myers s-a despărţit de Victoria Lathum şi s-a însurat cu Ellie, fiind arhitect şi lucrând de acasă. Chris "Oz" Ostreicher nu mai este în relaţii apropiate cu Heather, are o nouă iubită petrecăreaţă şi amuzantă pe nume Mia, este comentator sportiv de fotbal american şi şi-a achiziţionat o casă de vis pe plaja din Malibu, având cel mai mare succes în carieră dintre toţi foştii colegi. Paul Finch încă tânjeşte după Jeanine Stifler, mama cea sexy a lui Steve Stifler, acesta din urmă nematurizându-se complet, lucrând pentru un şef care nu îl tratează cu respect şi neavând prea mult succes la femei. 


9. Nick Fury e directorul agenției internaționale de menținere a păcii, organism cunoscut drept S.H.I.E.L.D. (Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division ). O nouă și neașteptată amenințare inamică îl pune pe Fury în situația de a avea nevoie urgentă de ajutor. El pune în aplicare un plan mai vechi care trebuia să unească cei mai puternici super-eroi într-o echipă, echipă care să scape lumea de pericolul iminent provocat de Loki și armata sa. Organizația S.H.I.E.L.D. începe o recrutare la nivel global, care îi va aduce împreună pe toți super-eroii. ”The Avengers” continuă aventurile super-eroilor pe marele ecran începute în "Iron Man," "The Incredible Hulk," "Iron Man 2," "Thor" și” Captain America: The First Avenger”.


10. Liderul suprem Aladeen i-a făcut lumii un dar colosal când s-a hotărât să se nască. Era al şaptelea fiu al gloriosului preşedinte pe viaţă al Republicii Wadiya, Omar Aladeen. Mama lui era o stewardesă de la Air France, care a muri în condiţii tragice din cauza unei lipse acute de oxigen imediat după ce l-a născut pe Aladeen în 1982 – ceea ce înseamnă că el are acum 30 de ani. Pozele în care poate l-aţi văut pe Aladeen copil în mijlocul anilor ’70, inclusiv una grozavă cu el la premiera filmului „Saturday Night Fever” sînt pure scorneli fabricate de presa occidentală sionistă.
Filmul spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atâta dragoste, şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.

Niciun comentariu: