sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Oxiuri, limbrici




Oxiuri : 5-7 caţei de usturoi, pisaţi mărunt, se amestecă cu o linguriţa de oţet şi 1-2 linguriţă de sare grunjoasă. Se omogenizează bine. În zilele de marţi, joi şi sâmbătă, dimineaţa pe nemâncate, se ia o linguriţă din compoziţie, după care nu se bea şi nu se mănâncă nimic, vreme de 2 ore. Tratamentul durează trei săptămâni. În acest timp, nu se consumă lapte şi dulciuri.
Pentru limbrici : se foloseşte aceiaşi reţetă, însă în zilele de tratament bolnavul stă aşezat cu şezutul într-o oală de noapte în care se pune lapte dulce-călduţ. Se obţine o totală evacuare a limbricilor. 
Limbrici  Tenie

            Seminţele de dovleac conţin un aminoacid care poate fi administrat fără grija la copii. Nefiind iritant, acest remediu poate fi utilizat fără probleme mai multe zile. In preziua tratamentului mâncaţi doar lactate. Amestecaţi 30-40gr seminţe curăţate de coaja [2 linguriţe] cu aceiaşi cantitate de miere de albine [se poate şi zahăr cu puţină zeamă de lămâie] obţinând o pasta. Mâncaţi aceasta pasta dimineaţa, pe stomacul gol, de trei ori in intervale de 20 minute. A treia zi, la 3-4 ore după ultima repriza, înghiţiţi 40gr ulei de ricin, sau un decoct de cruşin, pe care le obţineţi fierbând timp de cinci minute 10 grame de coji in 250gr de apa, lăsând apoi să stea 5 minute .

            Piperul : 1gr de piper amestecat cu 4gr de grăsime, scoate afară limbrici din intestin.

Niciun comentariu: