luni, 1 octombrie 2012

7 alimente neobisnuite pentru infrumusetare




Frumusetea nu inseamna perfectiune, uneori fiind chiar mai incantatoare, tocmai prin lipsa de perfectiune.

De asemenea, infrumusetarea are legatura uneori nu cu mari eforturi, ci cu mici trucuri atipice, cum ar fi felul in care iti prinzi parul cand dormi sau stropul de fard de obraz pe care il aplici dupa o zi grea de munca.

Sau poate avea legatura cu
alimente mai neobisnuite si mai putin placute la gust fata de rodii sau zmeura, spre exemplu, cunoscute pentru beneficiile pe care le pot aduce aspectului fizic.

Huffington Post a scos in evidenta cateva alimente iesite din comun, care, daca sunt consumate regulat, te pot ajuta sa ai pielea, unghiile si parul mai frumoase si mai sanatoase.

Cateva dintre ele sunt mai dificil de procurat, dar merita efortul.

1. Alge marine

Acestea reprezinta o sursa incredibil de bogata in substante nutritive.

Contin in special minerale, cum ar fi fierul, manganul, iodul, cuprul, zincul si seleniul - toate fiind importante pentru frumusete.


Zincul si fierul sunt esentiale pentru un par puternic, in timp ce manganul este crucial pentru oase tari si tesuturile conjunctive.

Iar iodul este procesat de glanda tiroida pentru a fi transformat in hormon tiroidian, care stimuleaza productia de energie si cresterea unghiilor si a parului.

2. Drojdie nutritionala

Aceasta poate avea un gust neplacut, dar daca afli ca este bogata in complexul de
vitamine B, care toate intaresc pielea, si ca mai contine si 18 aminoacizi, plus o serie impresionanta de minerale, s-ar putea sa induri mai usor gustul.

In plus, drojdia nutritionala este considerata o proteina completa.

Presara putina peste floricele de porumb - pentru o gustare benefica frumusetii tale.

3. Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere nefiltrat si nepasteurizat poate ajuta digestia, stimuland acizii din stomac si contribuind astfel la cresterea sanatoasa a florei intestinale si la echilibrarea pH-ului. In plus, este un produs foarte bun pentru piele.

Daca nu poti sa inghiti o lingura de otet din cidru de mere nediluat (sau macar diluat intr-o ceasca cu
apa), adauga-l la salate, in locul otetului clasic.

4. Sardine

Acestea intra in categoria pestilor grasi, de apa rece, care sunt binecunoscuti pentru continutul de acizi grasi omega-3, necesari pentru o piele sanatoasa, pentru reducerea inflamatiilor si pentru minimizarea unui hormon care a fost legat de substantele uleioase ce determina astuparea porilor.


In plus, sardinele sunt bogate in calciu si vitamina D, esentiale pentru sanatatea oaselor.

Le poti consuma pe un pat de salata verde, cu putina zeama de lamaie.

Cele prinse in salbaticie, in Oceanul Pacific, constituie cea mai buna alegere.

In plus, sunt si acceptabile ca pret si usor de gasit.

5. Varza

Aceasta leguma contine fitonutrienti anti-
imbatranire si antioxidantul sulforafan, care ajuta corpul sa foloseasca alt antioxidant, cu rol antiinflamator, numit glutationa.

In plus, varza este bogata in sulf, un nutrient care lupta cu infectiile, curata ficatul, intareste parul si unghiile si stimuleaza sanatatea pielii.

6. Usturoi

Substanta numita alicina se gaseste din belsug in usturoi (cand este zdrobit sau taiat), are rol antifungic si antibiotic, intarind imunitatea organismului uman.

Usturoiul stimuleaza si circulatia sangelui si, in plus, contine sulf (benefic pentru par si piele).

Cel mai indicat este ca usturoiul sa fie consumat crud, cand proprietatile antioxidante sunt maxime.

7. Varza murata

Aceasta este foarte buna pentru digestie gratie abundentei de
bacterii bune produse in timpul fermentarii.
Aceste bacterii sanatoase stimuleaza productia de enzime digestive care ajuta la mentinerea unui aparat digestiv linistit, ceea ce se reflecta nu doar in starea de spirit, ci si in modul in care arata pielea (mai linistita si mai stralucitoare).

Niciun comentariu: