luni, 17 octombrie 2011

Despre bucatarii


Bucatarii de vis , amenajate in incaperi imense …

V-ati gandit bine insa in ce scop doriti sa folositi bucataria ?

Va fi destinata oare exclusiv pregatirii mancarii sau si servirii acesteia ?

Este suficient de spatioasa pentru a putea calca si spala rufe ?


De aceea inainte de a va decide nu uitati sa considerati toate aspectele , pozitive si negative .

Amplasarea frigiderului , chiuvetei si aragazului trebuie sa determine asa-numitul “triunghi de activitati“ . Distanta ideala intre chiuveta si aragaz este de 1-2 m ; o distanta mai mica este insuficienta , iar cea mai mare de 2 m inseamna multi pasi inutili .

Desi amplasarea frigiderului se stabileste dupa reguli mai stricte , el trebuie oricum sa formeze un al treilea varf al triunghiului, echidistant intre chiuveta si suprafata de lucru , in masura in care este posibil .

Chiuveta este ideal de amplasat sub fereastra , iar masina de spalat in apropierea sa . De asemenea este foarte bine sa pastrati o distanta de 50cm intre aragaz si perete , in ideea de a manevra mai usor cratitele si castroanele . Cat despre cuptorul cu microunde , este recomandabil sa fie plasat pe suprafetele de lucru , pentru a usura accesul adultilor si pentru a-l impiedica pe cel al copiilor .

Locurile ramase intre echipamentele standard si perete sunt adeseori suficiente pentru amplasarea unor dulapioare fixe sau mobile , a etajerelor de legatura etc.

Cunoscand faptul ca o bucatarie amenajata corect reduce numarul de kilometri parcursi anual in acest spatiu de la 200 la 80 , este cazul sa reflectati indelung inainte de a porni la treaba …

Niciun comentariu: