duminică, 12 iunie 2011

Chiparosul (26 iulie - 4 august; 25 ianuarie - 3 februarie)


Nativul "chiparos" este în general voinic, atletic, înalt, suplu, bine facut, fara a fi însa un rafinat; dinpotriva, el pare adesea putin brut, necizelat. Este foarte adaptabil si nu are nevoie de prea mult pentru a fi multumit. Supravietuieste în mod firesc în conditii care altora li s-ar parea cel putin precare. Iubeste foarte mult natura, viata la tara si îi place sa mearga în mod regulat la pescuit ori la vânatoare. Adeseori se muta cu totul de la oras la sat, daca piedicile nu sunt prea mari în calea realizarii acestui proiect. Are o fire meditativa, usor zapacita; o anume lentoare se insinueaza permanent în comportamentul sau si de aceea are în general un efect calmant asupra anturajului. Putin lenes, bun camarad, agreabil si ospitalier, chiparosul face uneori prozeliti referitor la modul sau de existenta, fara a intentiona câtusi de putin asa ceva. Usor de desprins de lume, neimplicat si neangajat în nici o actiune de anvergura care sa-l solicite mai mult decât e cazul, el are un unic scop atingerea unei fericiri senine, calme. Nu intra cu nimeni în controverse si se plaseaza în afara oricaror relatii sociale încordate. Interiorizat, oarecum izolat de ceilalti, nu suporta sa fie singur si de aceea va avea multi prieteni si cunostinte.
Cea mai mare calitate a sa este fidelitatea fata de persoanele la care tine, ori fata de principiile pe care le adopta. Este poate singura situatie în care se simte foarte obligat fata de ceilalti si nu va precupeti nici un efort pentru a-i multumi întrutotul, în cele mai mici cerinte.
Dragoste: Are un farmec aparte si nu va ramâne mult timp singur. Va întemeia o familie cu multi membri, în mijlocul careia îsi va gasi în mod firesc locul.
Trasatura definitorie: Loialitatea.
Personalitati: W.A. Mozard, Paul Newman, Bourvil, Louis de Funas.

Niciun comentariu: