duminică, 8 mai 2011

Fii cu stil purtând haine ieftine


Ai apărut vreodată la școală sau la serviciu cu ceva nou pe tine, doar ca să fii întrebat “Ce firmă e?”. Nu a contat calitatea sau materialul doar firma și prețul. Drept consecință, a doua oară când mergi să îți iei ceva, cauți ceva “de firmă”. Ajungi să cheltui mai mulți bani de dragul anturajului care îți impune pe ce criterii să te îmbraci.

Adevărul e că poți arăta bine în haine ieftine. Poți arăta bine chiar și în haine luate de la second. De ce? Trei motive.

1. Deoarece cât de confortabil te simți în ele se vede de la o poștă când cineva se uită la tine. Cei din jur vor observa imediat că nu ești în largul tău și îți vor simți frustrarea.

2. O ținută asortată face mai mult decăt hainele care o compun, luate separat. Cănd cineva se uită la tine, te analizează din cap până-n picioare. Chiar dacă ai o haină de firmă, dacă restul ținutei nu e la același nivel te va face să arăți ridicol.

3. Calitatea materialului și cea a cusăturii, deși nu sunt la fel de vizibile ca o siglă mare a unui producător de renume, vor transmite despre tine faptul că ai bun gust și că ești atent la detalii.

Oamenii tind să asocieze îmbrăcatul bine cu respectul de sine. Faptul că ești atent la ce porți denotă două lucruri cruciale:

  • faptul că ai grijă de tine
  • faptul că ești atent la detalii.

Așadar, poți arăta extraordinar în haine ieftine. Trebuie doar să știi ce să cumperi și cum să asortezi. Iată câteva idei care te vor ajuta să te îmbraci mai bine:
1.
Fit is king. Felul cum îți vine o haină e cel mai important lucru. Dacă ți-e prea mare sau prea mică, vei arăta ridicol în ea, asta în afara cazului în care mergi pe stilul hip-hop.
2.
Înainte să cumperi, uită-te la calitatea piesei de îmbrăcăminte respective. Dacă are nasturi descusuți sau ies fire din ea, poate ar trebui să o lași deoparte.
3.
Învață să asortezi hainele. Acesta este de departe lucrul care face diferența în materie de imagine personală. Anumite combinații de culori plac mai mult ochiului decât altele. Anumite culori și nuanțe merg mai bine cu tenul tău. Iar asortarea se poate face la fel de bine și cu haine ieftine.

O să-ți dau acum câteva exemple CONCRETE de asortare a ținutei.

  • Dacă porți adidași albi, asortează-i cu o curea albă.
  • Dacă ai un triocou de o anumită culoare cu un logo colorat pe el, culoarea de pe logo se poate asorta cu una din culorile curelei. Sunt multe curele care au mai multe culori pe ele prin magazine. De obicei acestea sunt din pânză și nu merg la ținute formale, însă îți oferă un grad mare de libertate când vine vorba de asortare. Nu uita să porți cureaua la vedere, altfel asortarea nu mai are sens.
  • Încearcă o vestă peste un tricou polo și blugi. E ținuta mea preferată din ultima vreme. Vesta o poți purta atât la tricouri cât și la cămăși. O vestă neagră cu un tricou de orice culoare va merge. Culoarea tricoului ar trebui să contrasteze cu tenul tău, în timp ce vesta neagră va da un accent de clasă și seriozitate ținutei.

Ieftin înseamnă și bun?

Cu siguranță că nu. Totul depinde de cât de atent ești în momentul achiziționării. Apoi, trebuie să prelungești durata de viață a hainelor întreținându-le și purtându-le prin rotație. Așa, vei ieși cu siguranță cel mai ieftin. Hainele te vor ține mult mai mult deci vei cumpăra altele mai rar decât o faci în momentul de față.

Niciun comentariu: