duminică, 17 aprilie 2011

Vorbe alese

Arthur Golden: “Ne trăim viaţa ca apa care curge la vale, mergând într-o direcţie, până ne izbim de ceva care ne forţează să găsim un nou curs.”


William Makepeace Thackeray: “Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele şi în inimile copilaşilor.”


Larry Crabb: “Visele noastre năruite nu le avem niciodată la voia întâmplării. Ele sunt întotdeauna o piesă dintr-un joc de puzzle mai mare, un capitol dintr-o poveste mai lungă.”


Norman Cousins: “Oamenii nu sunt nicicând mai nesiguri ca atunci când devin obsedaţi de temerile lor, sacrificându-şi visurile.”


Marcus Tullius Cicero: “Facem viaţa şi mai mizerabilă deplângând-o.”


Paul Coelho: “Rareori ne dăm seama că suntem impresuraţi de extraordinar, miracolele se întâmplă în jurul nostru, semnele lui Dumnezeu ne arată drumul, îngerii insistă să fie auziţi, dar noi, fiindcă suntem învăţaţi că există formule pentru a ajunge până la Dumnezeu, nu luăm seama la nimic din toate acestea, nu pricepem că El se află oriunde Îl lăsăm să intre.”


Proverb indian: “Ziua de ieri nu este decât un vis şi cea de mâine o iluzie. Dar ziua de astăzi, trăită bine, face din ziua de ieri un vis de fericire şi din fiecare zi de mâine o viziune de speranţă, deci aşteptaţi cu nerăbdare acea zi.”


Osho: “Greşelile sunt acceptate, nimic nu este în neregulă cu ele. Toată lumea comite greşeli şi toată lumea trebuie să le comită. Nu cere perfecţiune. Greşelile sunt bune, ele te fac să fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, şi nici una dintre aceste variante nu este benefică.”


Phillip Adams: “Mi se pare că oamenii au potenţial foarte vast, oamenii pot face lucruri extraordinare dacă au curajul să-şi asume anumite riscuri. Totuşi cei mai mulţi nu o fac. Rămân nehotărâţi ca şi cum viaţa ar fi veşnică.”


Dan Stanford: “Experienţa este ceea ce obţii atunci când nu obţii ceea ce vrei.”


Socrate: “În fiecare om sălăşluieşte un soare – totul e să-l lăsăm să ardă. ”


John Charles Salak: “Cei care greşesc se împart în două categorii: Aceia care au acţionat fără sa gândească şi cei care au gândit fără să acţioneze.”


Anton Semjonowitsch Makarenko: “Secretul şi farmecul vieţii noastre nu stau în lipsa unui conflict, ci în hotărârea şi priceperea noastră de a-l rezolva.”


Alexandr Solzhenitsyn: “Fericirea nu este determinată de nivelul de prosperitate ci de căldura relaţiei dintre inimi şi de modul în care percepem lumea. Ambele atitudini sunt în puterea noastră. Fiecare din noi este fericit atunci când decide să fie fericit şi nimeni nu ne poate împiedica.”


Paulo Coelho: “Să faci un lucru cu entuziasm, tocmai asta înseamă a te afla la porţile Paradisului, a simţi iubirea care transformă, a face alegerea care te duce în faţa lui Dumnezeu. Acest entuziasm ne pune în legătură cu Sfântul Duh, şi nu sutele, miile de lecturi din textele sfinte.”

Niciun comentariu: