sâmbătă, 30 aprilie 2011

Racul 21 iunie – 22 iulie


Planeta călăuzitoare: Luna.

Cifra favorabilă: 2 şi toate numerele divizibile cu 2.

Semn astrologic: Racul.

Culori astrologice: liliachiu deschis, argintiu, verde praz, portocaliu deschis.

Pietre astrologice: opalul, ortoclaza nobilă, cristalul de munte.

Caracterizare generală

Cei născuţi sub semnul Racului sunt destul de impresionabili, închişi în sine, predispuşi la exaltare, blânzi şi sensibili. Fiind deseori o fiinţă sentimentală şi visătoare, nativul din Rac cunoaşte un fel de existenţă dublă : una reală şi alta transpusă în lumea fanteziei şi imaginaţiei. Bogăţia nu face de prea multe ori casă bună cu Racul. Atunci când ajunge totuşi la o stare materială bună, explicaţia trebuie căutată în munca sa perseverentă, şi în spiritul său de economie, acesta din urmă dobândind deseori chipul zgârceniei. Racul se realizează foarte bine într-o activitate de sine-stătătoare., independentă de decizii din afară. Dispunând de un foarte dezvoltat simţ al datoriei şi al răspunderii, acţionând cu multă chibzuinţă, el este un muncitor apreciat şi căutat. Nici un semn nu este atât de ataşat familiei şi tradiţiilor de familie ca Racul. Delicat şi capabil de sacrificii, el devine în majoritatea cazurilor un excelent soţ şi tată. Bărbaţii-Rac au un caracter blând şi conciliant, apreciind o bună bucătărie în cadrul familial.

Femeile-Rac nu sunt încăpăţânate. Calme şi răbdătoare, ele se manifestă ca foarte bune soţii şi mame.

Femeia

Caracterizarea psihosexuală

Aveţi nevoie de o busolă pentru a vă apropia de comportamentul raţional al acestei femei înţelepte, în caz contrar nu veţi şti niciodată în ce stadiu se află relaţiile dumneavoastră cu dânsa.În asemenea momente de nedumerire, amintiţi-vă că de regulă femeia-Rac este forte dependentă de sprijinul celor dragi, dar este prea timidă pentru a explica ceea ce simte. Are oroare de critică, mai ales de critica zeflemitoare, nimic nu i se pare mai jignitor, mai crud şi mai nedrept. Memoria ei va înregistra aceste nedreptăţi, căutând prilejuri pentru a se răzbuna.

Excelenta sa memorie este ca o gravură executată pe o placă de oţel, amintirile sunt consemnate pentru totdeauna şi nimic nu este în stare să i le şteargă. Interlocutorul va fi de fiecare dată impresionat de micile detalii pe care nativa din Rac şi le aminteşte despre discuţii şi întâlniri anterioare. Una dintre cauzele acestei memorii fenomenale a femeii-Rac se referă la faptul că ea dă o înaltă preţuire trecutului. Preferă pe cât posibil să trăiască în el şi, în cazul în care crede în ocultism, consideră că actuala ei existenţă constituie o reîncarnare. Îi plac portretele de doamne elegante, purtând îmbrăcăminte de epocă. Pentru ea viaţa nu reprezintă niciodată locul şi momentul în care se află în clipa respectivă.

Îşi iubeşte casa şi petrece ceasuri plăcute aranjând-o după gustul ei, un gust puţin demodat, dar întotdeauna de calitate. Bucătăria ei este plăcută şi confortabilă, ca în vechile desene daneze. Pentru femeia-Rac nu există un alt loc mai bun decât casa ei. În casa ei nimeni nu va rămâne flămând. Este o foarte bună bucătăreasă. Are frigiderul ticsit de bunătăţi şi delicatese, ceea ce reprezintă parte din dorinţa ei atât de puternică de a se simţi în siguranţă. Femeia nativă din Rac simte nevoia de a şti ce va mânca a doua zi şi pe ce bani contează în acest scop. Fără a fi zgârcită, este în permanenţă preocupată de “banii albi pentru zile negre”. Singura ocazie când desfiinţează cu dragă inimă un libret de economii este pentru a-şi satisface dragostea de bijuterii, fiind însă şi atunci atentă să nu-şi aleagă decât bijuterii care nu-şi pierd niciodată valoarea, diamantele, de pildă. Nu este bârfitoare şi apreciază încrederea care i se acordă, aşa că puteţi să-i spuneţi orice fără a vă teme.

Are un deosebit farmec al povestirii, încântându-şi auditoriul, când, în cercul unor prieteni apropiaţi, spune, de pildă, anecdote, inspirate de regulă din propriul ei trecut sau din trecutul familiei. Controlează evoluţia frazei, dispunând de o măiestrie apropiată de cea a actorilor profesionişti. Cu o mică excepţie : nu poate povesti lucruri amuzante fără a râde şi ea. În asemenea momente râsul nu este neapărat o calitate, deoarece are un caracter stupid, semiisteric. Este un prieten bun şi fidel al bărbatului pe care şi l-a ales. Uneori loialitatea femeii-Rac devine chiar uşor enervantă. La rândul ei, cere partenerului ataşament aproape absolut. Are nevoie de admiraţie şi tandreţe. Întrucât agresivitatea îi repugnă, trebuie tratată cu multă afecţiune şi încredere. Se îndrăgosteşte greu, deşi îi atrage pe bărbaţi prin modestia, înţelepciunea şi înţelegerea de care dă dovadă. Este o fetiţă ruşinoasă şi drăgălaşă, la al cărei chip jinduieşte pe ascuns orice bărbat. Dacă vreţi s-o cuceriţi, nu neglijaţi trandafirii, lumânările, şampania şi sonetele de dragoste. Nu sunt posibile legături de scurtă durată, relaţiile cu ea mergând pe principiul ori totul, ori nimic. Viaţă sau moarte, căsătorie sau despărţire definitivă. Chibzuiţi-vă hotărârea cu grijă. Dacă o pierdeţi, amintirea ei vă va urmări în permanenţă. Această femeie are nevoie de două lucruri : dragoste şi siguranţă. Vrea dragoste, ceea ce reprezintă mai mult decât actul sexual, adică vrea un cămin, copii şi legături trainice. Nu puteţi pătrunde în dormitorul ei până ce nu se asigură de durata bunelor dumneavoastră intenţii. Este extrem de feminină, fără a fi însă proastă. Când întâlneşte dragostea adevărată, se dăruieşte total, fiind capabilă să devină cel mai satisfăcător partener sexual al Zodiacului. Sinceritatea ei în dragoste o exclude înaintea tuturor celorlalte semne de la jocurile sexuale plătite. Nu poate juca un rol fals în actul sexual nici măcar atunci când este prostituată sau s-a căsătorit din interes.

Viaţa sexuală

Poate fi o amantă devotată, dacă în prealabil s-a convins că partenerul este împiedicat din anumite motive de a se căsători cu ea sau că el crede în mod sincer în inutilitatea căsătoriei. Bărbatul care a reuşit să şi-o facă amantă nu va ezita s-o ia de soţie, realizând că o asemenea femeie nu trebuie pierdută. Este întotdeauna devotată partenerului ales, chiar şi atunci când acesta se dovedeşte a fi un alcoolic, un nătărău sau un înrăit vânător de fuste. Unii consideră că această dragoste autoiertătoare este generată de frica inconştientă a femeii-Rac de a nu fi la înălţimea partenerului. Independent de cauze, femeile-Rac sunt deseori ofensate de partenerii lor. Fiind prea timidă şi temându-se ca iniţiativa ei să nu fie greşit înţeleasă, nativa din Rac nu face niciodată primul pas în domeniul relaţiilor sexuale. Trebuie stimulată până ce imaginaţia ei erotică se va descotorosi de oprelişti. Este nevoie să i se demonstreze că trebuie să acţioneze aşa cum simte, nefiind cazul să se ascundă de un lucru firesc. Natura ei sensibilă este într-o foarte mare măsură influenţată de comportarea partenerului. Dacă acesta dă dovadă de înţelegere, atenţie şi tact, ea se va deschide ca o floare sub razele soarelui. Există însă riscul de a o speria şi de a o face să se retragă în timiditatea ei printr-un simplu cuvânt sau gest deplasat. Fiind foarte sensibilă, poate fi o amantă minunată. Bucuria pe care o încearcă când se eliberează de opreliştile ei aduce bucurie oricărui bărbat. Participă la actul sexual cu o reciprocitate emoţionantă, stimulându-şi astfel partenerul. Odată iniţiată, poate deveni sclava plăcerilor sexuale.

Încercaţi, în stadiile iniţiale, să-i treziţi puternicele ei sentimente materne, precum şi sentimentalismul, lucru ce va da intensitate actului iminent. Nu uitaţi niciodată că in relaţiile sexuale cu această femeie trebuie să găsiţi timpul, locul şi ocazia potrivită. Nu aşteptaţi să vi se dăruiască pe bancheta maşinii. Trebuie convinsă că ţineţi la ea şi locul trebuie astfel ales încât să se simtă în deplină siguranţă. Cel mai bine va fi în propriul ei cămin. Locuinţa dumneavoastră ar fi indicată numai în cazul în care a mai fost de câteva ori acolo, devenindu-i familiară. Ca regulă, atunci când se va apropia noaptea cea mare, veţi fi invitat să cinaţi la ea acasă. Număraţi-vă doar stelele norocoase, renunţând la a număra şi caloriile ! Cina va fi minunată. Cu lumânări şi muzică bună. Temperaţi-vă agresivitatea, altfel nu veţi realiza niciodată trecerea din sufragerie în dormitor. Când se dezbracă pentru prima dată în faţa dumneavoastră, aşteaptă să-i spuneţi cât de bine arată. Femeile-Rac ţin să fie admirate. Un compliment este la fel de important ca tot jocul preliminar. De asemenea, nu uitaţi că nu trebuie să forţaţi ritmul. Dragostea nu este o cursă hipo. Când reţinerile ei încep să dispară, îi place să privească şi să atingă organul genital masculin.

Un alt loc potrivit îl constituie ţărmul mării, mai ales la lumina lunii. Razele magnetice ale satelitului ei o excită, foşnetul valurilor o face surdă la orice altceva. Atunci este dispusă să-şi iasă din carapacea reţinerilor, dezlănţuind elemente despre a căror existenţă nici măcar n-aţi fi bănuit – pline de patimă şi sălbăticie, splendide. Când o fac totuşi, la mijloc se află puternicul lor instinct matern, ele putând, de pildă, avea legături cu băieţi foarte tineri.

Bărbatul

Caracterizare psihosexuală

Bărbatul-Rac­ nu poate fi citit ca o carte deschisă. Există unele secrete pe care nu le împărtăşeşte nici măcar prietenilor cei mai apropiaţi. Este agitat, idealist, visător şi foarte sentimental. Întrucât este călăuzit de Lună, atinge remarcabile înălţimi emoţionale. La o primă întâlnire, vi se poate părea superficial şi afemeiat, stări trecătoare şi datorate faptului că este într-o mare măsură influenţat de ciclurile Lunii. În alte împrejurări vi se poate părea trist şi introvertit. După ce veţi apuca să-l cunoaşteţi mai bine, veţi remarca la el aceeaşi trecere de la o stare sufletească la alta. Devine irascibil când îl contraziceţi, iar dacă îi daţi cu prea multă uşurinţă dreptate, este dispus să considere că argumentele sale I-au adus victoria. Prin firea sa ia apărarea sexului slab, tratându-l cu delicateţe.

Este amabil şi galant pe stil vechi. Îi place compania femeilor frumoase, mai ales dacă acestea sunt şi cozeure. Mersi, dar cui nu-i plac femeile frumoase? veţi reacţiona dumneavoastră. Corect, aici este vorba de faptul că bărbatul-Rac se bucură de o mare trecere la această categorie de femei. De îndată ce le-a cucerit, are să devină proprietar. Femeii iubite îi va deveni foarte greu să se conformeze pretenţiilor extrem de mari ale acestuia. În plus, când este dezamăgit, bărbatul-Rac are tendinţa de a se retrage în carapacea sa în loc de a spune deschis ce anume îl deranjează. Îi plac băuturile şi mâncărurile fine, dar se îmbracă neglijent.

Vorbeşte mult, fiind chiar logoreic. Cuvintele sale te urmăresc pretutindeni, silindu-te să-i faci pe plac. Memoria sa fenomenală şi debitul său verbal îl avantajează considerabil în controverse. Are convingeri ferme şi totul evoluează perfect până în clipa în care este contrazis. Dacă încercaţi aşa ceva el se va încăpăţâna să continue discuţia până când vă veţi da bătut. Dacă nu este pe deplin sigur de victorie, va relua controversa cu prima ocazie, pentru a vă bombarda cu noi argumente. Stăpâneşte la fel de bine şi arta de a-şi asculta interlocutorul. Fire săritoare, este dispus să vă ajute la rezolvarea unor probleme. Mintea sa ageră, analitică, se poate descurca în cele mai dificile probleme, ceea ce-l face competent pe plan financiar. Sesizează imediat orice posibilitate de a face bani, nepracticând însă decât căile convenţionale, conservatoare şi tradiţionale de îmbogăţire.

Este sensibil, nesigur şi foarte sentimental. Refuză să se despartă de vechii săi prieteni, de obiceiurile sau locurile cu care s-a obişnuit. Rămâne toată viaţa credincios prieteniilor sale, îşi invită cu bucurie şi dezinteres prietenii din copilărie la un pahar. Se teme de schimbările ce intervin în modul său de viaţă, evitându-le pe cât posibil. Are nostalgia amintirilor, contemplă fotografiile de familie. Simte tot timpul nevoia de a se convinge că-l iubiţi. Nu căutaţi o legătură de scurtă durată cu un asemenea băiat, deoarece pentru el dragostea reprezintă un lucru foarte serios. Pretinde reciprocitate în relaţiile cu partenera sa, inclusiv în loialitate, pe care o consideră extrem de importantă. Crede în afecţiunile puternice şi durabile, acestea reprezintă reţeta lui de echilibru sufletesc. Nu este un hoinar. Familia şi căminul îi oferă marea satisfacţie a vieţii.

În dragoste, bărbatul-Rac caută relaţii de durată sau permanente. Constrâns de împrejurări, el poate trece la o dragoste nouă întrucât atinge cu uşurinţă intimitatea necesară. Nu va ierta însă niciodată persoana care va abuza de sentimentele sale, indiferent cum vor evolua apoi lucrurile. Din cauza firii complexe şi a echilibrului său labil, coabitarea cu bărbatul-Rac, deşi interesantă, rămâne dificilă. Tenacitatea cu care îşi urmăreşte interesele îi asigură posturi de conducere în politică, literatură şi afaceri. Avertisment : fiţi atentă cu el în perioadele de lună plină.

Viaţa sexuală

Simte nevoia unei neîntrerupte stimulări şi poate deveni amuzant atunci când beneficiază de ea. Îi place rolul de mentor şi o femeie înţeleaptă trebuie să-i lase impresia că el o iniţiază în misterele sexului. Deci, nu trebuie să-l întrerupeţi atunci când vă explică cu pedanterie ce anume şi cum anume trebuie procedat. Întrerupându-l, va considera că totul vă este dinainte cunoscut şi se va retrage în carapacea sa. Este tolerant şi agresiv totodată, combinaţie greu de suportat. Ştie foarte bine încotro se îndreaptă, deşi nu întotdeauna ajunge acolo pe drumul cel mai scurt. Lăsaţi-l pe el să conducă, plimbarea va fi interesantă. În ultimă instanţă, atât călătoria, cât şi sosirea sunt în aceeaşi măsură de amuzante. La începutul unei legături amoroase, evitaţi notele de vulgaritate. Bărbatul-Rac preferă să-şi idealizeze partenera, deci orice gest brutal reduce şansele unor legături sexuale de lungă durată. Cu trecerea timpului devine mai realist, mai dispus să accepte tipul de comportare care la început a fost şocant pentru natura sa convenţională. Trebuie să fiţi însă mereu cu ochii în patru, pentru a-l împiedica să revină la conduita sa suprapudică. Dacă nu daţi dovadă de suficient tact, îi puteţi determina o retragere emoţională – Racul se ascunde în cotlonul său singur. În jocul preliminar comportamentul său este rafinat şi eficient, întrucât urmăreşte în egală măsură atât plăcerea dumneavoastră cât şi satisfacerea propriilor sale necesităţi. Spre deosebire de bărbaţii care consideră că dorinţa sexuală reprezintă o dovadă a vitalităţii lor, bărbatul-Rac posedă întreaga gamă de simţiri şi sensibilitatea caracteristică amanţilor perfecţi.

Preferă să înceapă jocul preliminar în altă parte, nu în pat. Ţinându-vă în braţe, el vă poate aşeza pe un birou, de pildă, pentru a parcurge acolo diversele stadii ale acestui joc, începând cu stimularea manuală. Apoi, înainte de a apuca să realizaţi plenitudinea dorinţelor sale, vă va ridica brusc în braţe şi vă va aşeza în pat fără a întrerupe contactul. Ce-i vine Racului în ajutor ca amant? Excepţionala sa posibilitate de a memora şi de a reconstitui totul. Îşi aminteşte la perfecţie ce anume a întreprins pentru a excita o femeie. Experienţa dobândită şi perfect înmagazinată este în permanenţă perfecţionată cu ajutorul imaginaţiei.

Zone erogene

Unul dintre cele mai eficiente, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femeile native din Rac îl constituie sărutul prelung, folosirea din plin a limbii şi dinţilor. Se ştie că, prin folosirea sărutului, Racii de ambele sexe pot determina orgasmul. Zona cea mai sensibilă a corpului o reprezintă pieptul, atât femeile cât şi bărbaţii reacţionând la stimularea orală sau manuală a sfârcurilor. Le place mişcarea de „răsucire”, în care sfârcul este ţinut între degetul mare şi cel arătător, fiind răsucit ca un ceas. Mângâierea tandră a sânilor aduce un surplus de plăcere.

O figură pentru femeile care fac dragoste cu un bărbat-Rac : plimbaţi-vă uşor mână pe pieptul lui, abia atingând pielea. Prelungind mângâierea, puteţi conta pe un succes sigur.


Niciun comentariu: