duminică, 3 aprilie 2011

ASCENDENTUL REVOLUŢIEI SOLARE


În fiecare an, în preajma zilei de naştere, Soarele revine în acelaşi loc în care era în momentul în care ne-am născut. Harta ridicată pentru momntul exact în care poziţia acestuia este identică (la grad, minut şi secundă) cu cea din harta natală se numeşte Revoluţie Solară. Revolutia solară curentă conţine indicii asupra anului ce va urma. Ea se judecă în sine, dar şi în corelaţie cu tema de naştere.

Atunci când analizăm o Revoluţie Solară în sine, trebuie să acordăm o atenţie specială Ascendentului (AS). Astfel, judecând în mare, observăm că:

· AS în semne cardinale anunţă evenimente importante în plan material şi fizic;

· AS în semne fixe anunţă evenimente importante în plan emoţional şi sentimental;

· AS în semne mutabile anunţă evenimente importante în plan relaţional şi mental.

Dacă luăm semn cu semn, atunci AS Revoluţiei Solare anunţă:

Berbec

impuls: noi începuturi şi direcţii în viaţă, dorinţă de afirmare, decizii, independenţă, dinamism; individul poate porni pe cont propriu.

Taur

construcţie: structurarea unor noi valori (în sens pozitiv), stăpânirea valorilor materiale şi a impulsurilor primare, simţ practic, rezistenţă.

Gemeni

comunicare: importanţa cuvântului scris şi vorbit, a studiilor; cunoştinţe noi, deplasări, întâlniri, flexibilitate, schimbări diverse.

Rac

rădăcini: importanţa căminului şi a familiei; stăpânirea valorilor feminine, lunare: sensibilitate, intuiţie, imaginaţie, emoţie.

Leu

afirmarea eu-lui: nevoia de a străluci, de a se impune, de a se concentra pe o ţintă precisă; exprimarea creativităţii (artă, copii, etc.). Accentuează pentru anul respectiv importanţa casei în care se află Soarele în tema natală.

Fecioară

analiză şi purificare: organizare, precizie, asumarea obligaţiilor, îngrijirea sănătăţii, ajustări ce trebuie făcute.

Balanţă

relaţii: căsătorie, asocieri, contracte, cooperări, colaborări; an în care trebuie găsite echilibrul şi armonia cu ceilalţi.

Scorpion

transformare: nativul devine conştient de resursele interne, de importanţa sexualităţii, a capitalului financiar, a morţii şi renaşterii.

Săgetător

lărgirea orizontului: călătorii, nevoie de spaţiu şi independenţă, evoluţie spirituală, studii şi perfecţionări.

Capricorn

maturizare: disciplină, stăpânire de sine, lecţii care trebuie înţelese, elevaţie socială după înlăturarea unor obstacole.

Vărsător

independenţă şi altruism: nevoie de libertate, noi prieteni, noi proiecte, aderarea la un grup cu idelauri sau interese comune.

Peşti

bilanţ: introspecţie, căutări spirituale şi încercări (mai ales de sănătate), menite să aducă un salt spiritual; inspiraţie.

Iniţiere şi purificare în funcţie de AS Revoluţiei Solare

Poziţia AS Revoluţiei Solare ne indică atât domeniul în care urmează să ne iniţieze evenimentele anului respectiv, cât şi modalitatea prin care putem să operăm purificarea fizică şi mentală de care avem nevoie. Astfel:

AS

INIŢIERE

PURIFICARE

Foc

plan energetic şi spiritual

prin foc (privind în foc de tabără sau şemineu, în soare sau în flacăra lumânării)

Aer

plan mental, intelectual

prin respiraţie în aer curat (simplă, sau, eventual, prin pranayama)

Pământ

plan material, corp fizic

prin hrană (posturi, cumpătare) şi igienă de viaţă, în general

Apă

plan sentimental

prin apă (băi, hidroterapie, înot)

Niciun comentariu: