duminică, 13 martie 2011

PROFILUL EROTIC AL NATIVULUI FECIOARA


Semnul zodiacal Fecioara face parte dintre Semnele zodiacale de toamna si este considerat în traditia egipteana "spitalul Zodiacului", fiind în analogie cu sanatatea fizica. El este guvernat de Mercur si exprima daruirea, abnegatia, constiinciozitatea, puterea de patrundere mentala, luciditatea, discernamântul, bogatia interioara si resursele psihice benefice, capacitatea de comuniune cu spiritele naturii, puterea de sacrificiu si altruismul neconditionat, rabdarea de a astepta momentul propice culesului.

Fiind un Semn mobil si manifestând caracteristicile Elementului Pamânt, nativii Fecioara se confrunta adeseori cu o energie erotica pe care o putem numi „de prag", si iata de ce. Ca Semn mobil, ei au tendinta de a dispersa energiile si, erotic vorbind, orice solicitare exterioara tinde sa-i defocalizeze de pe nevoile lor intime. Ca Semn de Pamânt, ei au resurse regeneratoare dar nu de tip exploziv, cum este energia primaverii, care face ca tot ce e viata sa rasara, ci de tip „defensiv", ceea ce face ca tot ce e viata sa se „înmagazineze" (nu este toamna anotimpul trecerii energiilor din plante în semintele lor?). Iata de ce acesti nativi se pot confrunta cel mai usor cu stari de frustrare, de frigiditate, de impotenta sau - în situatii extreme - cu diminuarea sau chiar pierderea apetitului erotic. Totusi, relaxându-se sau permitându-si un contact direct cu natura, îsi revin extrem de repede. Asa cum pot dispersa o energie benefica numai fiindca nu sunt atenti la ea, ei pot dispersa la fel de usor si energiile negative, nocive, care le împiedica accesul la un dialog direct cu sufletul. Trebuie doar sa fie atenti la ritmul lor de viata si mai ales la tendintele de perfectionist, care îi îndeparteaza de aspectele afective ale vietii numai pentru ca, la nivel subconstient, ei stiu ca iubirea aduce de multe ori suferinte. Un nativ Fecioara se pricepe ca nimeni altul sa mentalizeze frici de orice fel. Li se recomanda masajul de relaxare, relaxarea în natura, baile calde si un mediu ambiant curat, cald, placut, iar ca dieta mâncarea proaspat gatita, cu gust bun, calda si „moale", gustul dulce natural (de la fructe si legume), si foarte multe lichide, mai ales sucurile de fructe.

În relatiile de cuplu nativul Fecioara urmareste cel mai adesea sa analizeze, sa perfectioneze, sa comenteze, acordând o atentie deosebita tinutei si, mai ales, titlurilor/pozitiei sociale. Pentru el, din nefericire, relatia poate începe de sus în jos: adica, daca exista compatibilitate mentala, înseamna ca exista de toate. Asta si face ca viata intima sa devina, ulterior, o mare deceptie sau o mare frustrare, el/ea acceptând-o ca pe un „rau necesar". Daca, dimpotriva, problema erotica este înteleasa corect, acesti nativi pot deveni capabili sa initieze - deopotriva teoretic si terapeutic - fiintele umane în practicarea unei sexualitati rafinate si sanatoase.

Nativul Fecioara armonios erotic se caracterizeaza printr-o manifestare afectiva deosebit de calda, marcata de simtul responsabilitatii, ceea ce face ca iubitul/iubita sa-i simta natura ocrotitoare; fuziunea amoroasa dovedeste adeseori foarte multa grija fata de celalalt si o atentie permanent îndreptata catre împlinirea lui/ei erotica.

Nativii primului decan (23 august - 1 septembrie) sunt încrezatori în fortele proprii, au o capacitate mai rapida de actiune si aspira la functii de conducere. Din punct de vedere erotic au tendinta de a evita dragostea din cauza mentalitatilor care fac ca ei sa perceapa instinctul sexual cumva eronat, ca principala cadere a omului în pacat. Marcati de un anumit sentiment mistic, asceza/abstinenta sexuala nu este o problema, ceea ce face ca energia erotica sa fie adeseori investita într-o cariera ce reprezinta scopul major al vietii. Pentru acesti nativi este foarte importanta pozitia Soarelui în tema natala.

Nativii celui de-al doilea decan (2-12 septembrie) sunt mult mai calzi afectiv si, din punct de vedere erotic, chiar marcati de o anumita senzualitate. Acest fapt este vizibil inclusiv în armonia lor corporala, semn al unor vieti anterioare în care ei si-au exprimat în mod armonios sentimentele. Pot face usor distinctie între sex si arta erotica, dovedind în relatiile lor intime un rafinament specific. Pentru acesti nativi este foarte importanta pozitia lui Venus în tema natala.

Nativii celui de-al treilea decan (13-22 septembrie) sunt naturi mentale prin definitie, ceea ce face ca viata sentimentala sa fie ori constient minimalizata, ori sa prezinte o importanta redusa în existenta lor. În ambele cazuri aceasta poate determina predispozitii catre frustrari care genereaza în timp acute stari de nefericire. Sunt însa printre ei si nativi care, dimpotriva, dovedesc o întelegere superioara a sexualitatii si cauta în mod constient „vindecarea prin iubire". Ei realizeaza ca sexualitatea reprezinta, totusi, o arta cu mult superioara marasmului materialist si, daca depasesc angoasele de orice fel si ispitele unei profesii tipic mercuriene, chiar se pot numara printre fericitii planetei. Pentru acesti nativi este foarte importanta pozitia lui Mercur în tema natala.

Niciun comentariu: