vineri, 18 martie 2011

Cele mai ciudate cinci hoteluri din lume

Parca niciodata nu am inteles de ce atmosfera dintr-o camera de hotel este mereu aceeasi. Mergi la munte iarna, in camera de hotel este cald si atat. Cand mergi la mare, daca esti norocos si ai aer conditionat, in camera este racoare si atat. Oriunde ai merge, camera de hotel este la fel, “atmosferic” vorbind. Poate ar fi timpul sa cautam varietatea si aici. Mai jos am realizat o lista cu cinci hoteluri ciudate din lume.

The Inntel Hotel (Olanda): un hotel de case una peste alta



Delft studio WAM Architecten a realizat un hotel care arata ca o gramada de case puse una peste cealalta, in Zaandam, Olanda. Numit hotelul Inntel, cladirea a preluat stilul arhitectural al locuintelor din zona. Hotelul are 11 etaje, 40 de metri in inaltime si 160 de camere. Cu siguranta, noul Inntel Hotel este principala atractie din zona.

Hamster Hotel (Franta): un hotel care arata ca o cusca pentru rozatoare



Nu, nu este doar un nume inteligent. Este un concept unic, potrivit realizatorilor sai. Hotelul se gaseste in Nantes si ofera sansa oamenilor sa devina...hamsteri. Pentru 99 de euro pe noapte, orice client poate manca cereale de hamsteri, poate alerga pe roata si poate dormi in fan. Aceasta este ultima inventie a lui Frederic Tabary si Yann Falquerho, doi arhitecti mai iesiti din comun.

V8 Hotel (Germany): hotelul masina



Daca esti acel tip de barbat care a dormit pe bancheta din spate a masinii cand erai mic si ti-a placut, poate ar trebui sa vizitezi acest hotel: V8 este un hotel masina, care se gaseste in Stuttgard, Germania. In brosura scrie ca hotelul promite noptile si plimbarile tale de vis, deoarece fiecare camera este mobilata astfel incat sa-i faca pe toti iubitorii de masini sa se indragosteasca. Poti alege sa dormi aici in aproape orice masina vrei, de la un Morris Minor pana la un Mercedes.

Corona Save the Beach Hotel (Italy): primul hotel construit din gunoi



Primul hotel realizat in totalitate din gunoi s-a deschis anul trecut in Roma. Cele 12 tone de gunoi au fost colectate de pe plajele Europei, pentru a construi acest Corona Save the Beach Hotel. Creat de un artist german, HA Schult, cladirea dispune de cinci camere si o receptie. A fost realizat in semn de protest pentru poluarea care se gaseste la tot pasul in orasele europene.

The Salt Hotel (Bolivia): un hotel de sare



Un hotel din Bolivia are intotdeauna sare pe masa – sa fiu mai exact, masa este facuta din sare! Construit in 1993 de catre un sculptor in sare, hotelul se afla in Uyuni Flats din Bolivia si dispune de 15 dormitoare, un mini restaurant, o sufragerie si un bar.� Acoperisul cladirii este construit din sare, iar podeaua este plina de granule de sare. Evident, peretii sunt blocuri mari de sare, lipite intre ele cu un fel de ciment provenit din sare si apa. In sezonul ploios, peretii sunt intariti cu un alt strat de sare, iar patronul isi roaga clientii sa nu linga peretii, pentru a evita deteriorarea.

Niciun comentariu: