sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Tot despre gemeni - dar mai complex


(21 mai-21 iunie)

Gemini-Semn de aer, mutabil, masculin, dominat de planeta Mercur.

Piatra preţioasă: smaraldul.

Zi norocoasă: miercuri.

Numere norocoase: 3 şi 4.

Culoarea: argintiu şi gri.

Metal: mercurul.

Locuri prielnice: localităţile aflate la mare altitudine.

Verb reprezentativ: “a gândi”.

“Gemenii” reprezintă mâinile, braţele şi plămânii, ceea ce semnifică forţele progresului.

Aspectul fizic: statură mică-mijlocie, privire vioaie, sunt puţin îndesaţi uneori, păr negru-castaniu.

Zone erogene: Braţele şi umerii, palmele, claviculele, coapsele.

Gemenii reprezintă prin extrapolarea perioadei calendaristice corespunzătoare, fenomenele de tranziţie, indecizia, instabilitatea, dualitatea. Această din urmă trăsătură este ilustrată şi în simbolul emblematic al zodiei, cei doi gemeni-Castor şi Pollux-dintre care unul este muritor, iar celălalt nemuritor.

Nativul acestei zodii este deci o fire instabilă, mînată în permanenţă de grave incertitudini şi ezitări, măcinată de contradicţii: foarte dinamic, se va ocupa de o mie de lucruri deodată şi de foarte multe ori nu va termina ceea ce a început, dacă acest lucru se va întâmpla totuşi, învăţămintele trase în final vor fi repede uitate.

Această vastă arie de cuprindere a sferei sale de interese are însă şi un mare inconvenient, anume superficialitatea sa în tratarea problemelor, căci un spaţiu acţional şi existenţial mare înseamnă implicit timp mai puţin acordat fiecărui eveniment.

Motorul care îl propulsează în această mare agitaţie, ce din exterior pare adesea inutilă-şi chiar este,uneori-îi constituie nestinsa curiozitate. În mod paradoxal însă, deşi este destul de receptiv la nou, nu are o adeziune completă şi necondiţionată în acest sens. Foarte adaptabil, se va mula întotdeauna perfect pe situaţii şi persoane, chiar dacă uneori acestea sun surprinzătoare. E foarte posibil ca, după un moment de derută sau stupefacţie, să-l auzi în clipa următoare vorbind cu cezinvoltură şi competenţă despre un subiect despre care înainte nu ştia multe sau chiar mai nimic. Nu va suporta însă o critică în această direcţie.

Adeseori are lungi stări de anxietate, de deprimare, de nesiguranţă, care se pot repercuta negativ asupra organismului său, sau pot fi perioade fertile de creaţie în cazul în care este o fire filosofică sau artistică. În general nativul din gemeni pare a fi neserios, reprezentând tipul de om pe care nu se poate pune bază. Cum însă nici o zodie nu are numai reprezentanţi buni ori numai reprezentanţi răi, iar pe de altă parte acest semn este dual( are deci exponenţi ce pot fi în anumite trăsături ale lor diametral opuşi), o atare simplificare ca cea de mai sus poate deveni o eroare grosolană. Din acest motiv al dualităţii, trăsăturile nativilor acestei zodii sunt dificil de creionat. Printre ei întâlnim atât indivizi frivoli, superficiali, cât şi gânditori profunzi, unii nehotărâţi, ezitanţi, dar şi alţii care ştiu ce vor şi care sunt de o meticulozitate dusă până la ultimele ei consecinţe, zgârciţi şi generoşi, tipi duri şi de neclintit şi alţii fragili şi influenţabili, etc. Ca peste tot, există şi aici tipuri negative şi tipuri pozitive, doar că între ei rupture este mai mare decât în alte părţi.

Volubili şi expansivi, nu pot sta mult într-un loc fără să se plictisească. Din acest motiv vor ezita săşi ia angajamente lungi, ori, şi mai grav pentru ei, pe termen nelimitat-şi acest principiu îl vor aplica şi în viaţa lor sentimentală sau căsătoria.

Sunt inconsecvenţi şi din această cauză vor deconcentra de multe ori. În dispute preferă în general o rezolvare paşnică şi încearcă să o obţină prin mijloace diplomatice şi cu puţină viclenie. Sunt de apreciat pentru spiritual lor adesea exuberant, pentru vivacitatea strălicitoare şi mai puţin pentru nechibzuinţa de care dau dovadă în anumite împrejurări, fiind atunci asemenea croitorilor care întâi taie şi apoi măsoară. Cunosc în viaţă situaţii financiare instabile şi alternante şi e nevoie de mai multă constanţă în efortul lor de a ieşi din acest carusel al întâmplărilor. Au nevoie de dragoste şi de susţinere morală pentru a reuşi în ceea ce-şi propun.

O mare calitate a lor este aceea că nu au nici o înclinaţie spre excese, ci dimpotrivă. De asemenea au o mare perspicacitate, o imaginaţie vie ţi un mare dar al discursului şi al argumentării putând ajunge mari oratori.

Nu sunt deloc senzuali şi nici pasionaţi, dovedind sânge rece acolo unde alţii s-ar înferbânta.

Profesii: mari înclinaţii spre jonglerie cu idei şi cuvinte, spre literatură, jurnalistică, diplomaţie, oratorie, pot lucra in comerţ, sau ca tipografi, corectori, în relaţii cu publicul, iluzionişti, jongleri, imitatori, sunetişti. Găsim printre ei şi mulţi hoţi şi escroci. În multe cazuri, nativul din gemeni se poate reprofila la vârsta maturităţii la o meserie total diferită de cea pe care a practicat-o înainte.

Boli: Cele mai frcvente probleme de sănătate sunt cele legate de aparatul respirator, ceea ce se poate traduce în bronşite, astm, pleurezii, tuberculoză. Foarte expuse sunt şi braţele şi mâinile: reumatism, deformări, amputări etc.Pot suferi de tulburări nervoase, printre gemeni înregistrându-se cel mai mare număr de neurastenici. E bine să aibă grijă la excesele de orice fel (alimentare,alcoolice, de fumat etc-mai puţin erotice că nu e cazul lor), excese ce le pot fi foarte dăunătoare. Deşi au o aparenţă fragilă există nenumărate cazuri de longevitate printre gemeni.

Femeia gemeni:

Este în multe cazuri zveltă, avînd gesturi şi mişcări feline, cu trăsături regulate şi cu nasul drept. Simpatică, veselă, intuitivă, străluceşte în societate stârnind o admiraţie aproape unanimă prin vioiciunea spiritului său şi prin conversaţia inteligentă şi sclipitoare pe care o poartă, bazându-se pe numeroasele sale lecturi care fac din ea o erudită, face faţă oricărui subiect abordat în cursul unei discuţii. Ceea ce o împinge în permanenţă către acest autodidacticism este marea sa curiozitate trăsătură prezentă la orice nativ din gemeni.

Cu toate că nu e genul de gospodină ataşată căminului, îşi aranjează casa foarte bine şi face faţă cu succes obligaţiilor sale familiale, fără a-şi neglija nici aptitudinile legate de studiu, profesie şi societate. Din păcate, adeseori pedispoziţia sa spre comunicare se transformă în simplă pălăvrăgeală, ori mai rău, devine bârfitoare şi acest lucru îi atrage neîncredere şi antipatii. Nu prea cunoaşte ceea ce s-ar putea numi discreţie în ceea ce priveşte actele şi discuţiile sale şi uneori devine agasantă prin întrebări multe şi inoportune-îndeosebi atunci când se îndrăgosteşte. În această situaţie, e foarte surexitată, nervoasă şi începe să-şi bombardeze alesul inimii cu fleacuri şi lucruri fără o prea mare legătură cu respectiva împrejurare.

Bărbatul gemeni:

Prin felul diplomatic şi gentil de a fi, ca şi prin dinamismul său, are un mare câmp de acţiune în domeniul sentimental. Face totul pentru a inspira încredere, dar în general nu este sincer şi nici statornic, ci ceea ce îl caracterizează cel mai mult este infidelitatea pe care o resimte ca pe o necesitate (fireşte şi aici trebuie făcută distincţia între tipirile positive şi cele mai putin positive, discriminarea purtând în plus particularitatea de a fi dual).

Femeia potrivită pentru el este cea care poate împărţi obligaţiile sociale şi preocupările spirituale şi căreia îi poate lăsa în grijă majoritatea treburilor legate de cămin, căci acestea nu par a avea nici o legătură cu el. Lucrul cel mai rău care li se poate întâmpla amândurora (şi ceea ce el nu ar putea suporta cu nici un chip) este ca ea să fie prea posesivă.

Adesea el se poartă rău cu ceilalţi după ce-i manipulează şi devine atunci un escroc sentimental. Amabilitatea lui poate fi doar o mască a unei firi foarte dure şi realiste. Îi plce să zboare din floare în floare şi, deşi uneori nu arată bine ca fizic, încântă prin jovialitate şi conversaţie scânteietoare. Nu este omul potrivit pentru a i se încredinţa o taină, căci s-ar putea ca secretul dumneavoastră să devină în scurt timp al întregii specii umane, vă puteţi face reclamă într-un mod indirect pe această cale.

Nu-i place să fie bruscat, dar va avea parte din plin de acest tratament datorită firii sale inconsecvente. În acest caz devine foarte irascibil şi critic.

Îi place foarte mult tot ceea ce este neobişnuit, straniu, paradoxal, căci unul dintre lucrurile pe care le detestă cel mai mult este conformismul.

Copiii gemeni:

Sunt foarte vivaci, voioşi, plini de energie şi, fireşte, curioşi. Se orientează repede spre o grămadă de lucruri pe care ar dori să le facă şi pe care, odată începute, rareori le termină. O educaţie foarte utilă pentru educarea lor o constituie deci impunerea unei conduite care să le dezvolte personalitatea şi puterea de concentrare asupra unei acţiuni, de orice natură ar fi ea. Atunci când discută în contradictoriu se încăpăţânează fără sens, cu atât mai mult cu cât devine evident că n-au dreptate. Nu-şi vor recunoaşte greşelile decât cu mare greutate şi vor încerca să-şi impună punctul de vedere, indiferent dacă e just sau nu.

Au talente mai în toate domeniile şi urmarea unei meserii nu va fi niciodată o problemă de aptitudini, ci una la alegere. E bine ca părinţii săi ocupe timpul cu cîte ceva, căci inactivitatea îi apasă greu şi pot deveni nerăbdători în tot ceea ce fac-o trăsătură negativă care le este foarte dăunătoare.

Şeful gemeni:

Se află intr-o permanentă agitaţie, mai mult sau mai puşin zgomotoasă, are uneori tendinţa de a lua totul asupra sa, nereuşind însă să facă mare lucru, ori izbutind alteori să ducă majoritatea treburilor până la capăt îndeosebi dacă s-a bucurat în perioada de formare de o educaţie pe principii stricte de eficienţă (armata,de pildă, e un foarte bu prilej de disciplinare pentru nativii din gemeni).

Nu e recomandabil ca subalternii să înceapă vreo controversă cu el căci, chiar dacă nu are dreptate, va merge până în pânzele albe pentru a-şi impune punctul de vedere, iar discuţia ar putea avea unele urmări neplăcute pentru imprudentul care s-a aventurat pe acest teren minat. E bine de reţinut că poate deveni foarte irascibil şi s-ar putea “să vă zboare în urma unei decizii de moment.

Are idei noi, originale, pe care le aplică adesea cu succes. În general e greu să-i discerni principiile de organizare căci atunci când există, se estompează în spatele unei permanente agitaţii, a unui du-te-vino apparent fără scop şi fără eficienţă. La bilanţ însă putem avea surpriza de a fi martorii unei productivităţi ieşite din comun-ori din potrivă a unui faliment.

Subalternul gemeni:

E un tip agreabil, dinamic, dar uneori cam palavragiu şi nervos. Ar fi bine ca măcar pentru o vreme să fie ţinut din scurt, într-o perioadă de probă.

Cu colegii e amabil, sclipitor chiar, dar se mai întâmplă şi lucruri neplăcute în ceea ce-l priveşte, ca de pildă să apelaţi la el într-o problemă oarecare şi să fiţi refuzaţi politicos şi cu tact, deşi fusese anterior autorul unor astfel de propuneri de a vă ajuta.

În general e inteligent, inventiv şi se descurcă bine în sarcinile pe care le are de dus la bun sfârşit. Uneori acestor calităţi li se mai adaogă şi un spirit foarte scrupulos, ceea ce nu poate decât să-l avantajeze în muncă, precum şi în ceea ce priveşte imaginea sa exterioară, aşa cum îl percep ceilalţi.

Personalităţi din zodia gemeni:

Blaise Pascal, Jean-Paul Sartre, Jules Verne, A.S. Puşkin, Jack London, Tudor Arghezi, Federico Garcia Lorca, N. Iorga, R. Schumann, Marilyn Monroe, Irina Petrescu, Brooke Shields, Jhonny Weissmuller, Paul McCartney, Prince, Petru cel Mare, mareşalul Ion Antonescu, George Bush, Pssarella, Edinho.

Cum să începi o relaţie cu un nativ din gemeni:

Trebuie etalat cu un anumit grad de cultură şi de erudiţie pentru a cuceri un nativ din gemeni. Subiectele sale preferate de discuţie variază în jurul cărţilor-în primul rând, apoi în domeniul cinematografiei, al diverselor teorii despre artă etc. Veţi dobândi stima sa dacă sunteţi foarte competent într-un domeniu anume. Ideea de bază într-o relaţie cu el este de a-i trezi în permanenţă curiozitate şi de a aduce mereu un suflu nou relaţiei, idei originale şi chiar extravagante.

Cum să sfârşeşti o relaţie cu un nativ în gemeni:

Nu e un lucru foarte greu. Dacă nu pleacă singur, datorită obiceiurilor sale nomade, nu aveţi decât să vă afundaţi în rutina vieţei cotidiene, să fiţi plictisitor, conformist cât se poate, să-l criticaţi în ideile sale indiferent care ar fi ele şi să fiţi foarte posesiv. Intoxicaţi-l cu problemele dumneavoastră-toate acestea sunt arhisuficiente pentru a-l determina să plece în mare grabă.

Raporturile gemenilor cu alte semne:

Gemeni-Berbec: În general nu e o legătură recomandabilă. Deşi se pot apropia pe plan intelectual,fiind aici de acord cu modul de abordare a problemelor, există probleme majore în relaţia lor sentimentală şi sexuală, nativul din gemeni fiind prea rece şi raţional pentru pasionatul berbec.

Gemeni-Taur: Gemenii sunt prea agitaţi şi prea depărtaţi de familie pentru liniştiţii şi casnicii tauri. Deşi aceştia din urmă se pot lpsa fascinaţi pentru o perioadă de vivacitatea primilor, au prea puţine în comun-inclusiv în viaţa sexuală-pentru ca relaţia să reziste.

Gemeni-Gemeni: Faptul de a fi atât de asemănători pe toate planurile constituie o şansă de a se înţelege foarte bine, intuitiv aproape. Dacă îşi vor păstra calmul în anumite situaţii mai critice, vor putea ajunge la o compatibilitate foarte bună.

Gemeni-rac: Pe o parte primul este foarte împrăştiat, neataşat căminului şi raţional, pe de altă parte racul este ordonat, foarte strâns legat de casă, posesiv şi foarte sensibil. În general, o astfel de legătură este supusă unor tensiuni provenite din diferenţele flagrante de temperament.

Gemeni-Leu: Mare atracţie iniţială şi înţelegere bună în prima instanţă, provenită din instinctul social foarte dezvoltat la amândoi. În intimitate însă vor apărea mari probleme şi primului i se va părea că leul e prea posesiv. Legătură nercomandabilă.

Gemeni-Fecioară:

Prea multă rigoare are fecioara pentru nesistematicul nativ din gemeni! De asemenea, criticile interminabile ale primeia îl vor axaspera la culme pe cel de al doilea şi e puţin probabil că acesta va sta mult timp să le asculte.

Gemeni-Balanţă: Relaţie şi căsnicie ideale. Balanţa va înţelege foarte bine natura imprevizibilă a gemenilor, viaţa sa intelectuală şi gustul ieşirilor strălucitoare în societate. Au multe în comun-inclusiv concepţia despre viaţa sexuală-iar diferenţele dintre ei nu vor face decât să rupă monotonia traiului cotidian.

Gemeni-Scorpion: Nativul din gemeni se va simţi atras de misteru cel înconjoară pe scorpion, căci acesta îi va stârni marea sa curiozitate. Cu toate acestea legătura nu va dura, deoarece primul este prea superficial şi schimbător pentru profundul şi posesivul scorpion.

Gemeni-Săgetător: Relaţie care poate merge un timp, amândoi fiind dinamici şi iubitori de libertate. În timp apar însă mari probleme sentimentale şi cum nici unul nu ţine prea mult la o relaţie atundi când aceasta nu va merge, ruptura va apărea ca o consecinţă firească. Poate exista înţelegere între ei doar pe plan social şi professional.

Gemeni-Capricorn: Capricornul e mult prea echilibrat şi stabil pentru adventurosul nativ din gemeni. Lucrurile care îi despart sunt într-un număr covârşitor de mare faţă de cele care îi apropie, sunt, cu alte cuvinte, prea diferiţi şi nici o înţelegere nu e posibilă între ei.

Gemeni-Vărsător: Relaţie de căsnicie excelente. Vărsătorul, imprevizibil,schimbător,neliniştit şi plin de surprize va fi foarte pe gustul celuilalt. Neînţelegerile ce se pot ivi între ei sunt nesemnificative.

Gemeni-Peşti: Înţelegere doar de la distanţă. În rest, nu este o relaţie prea fericită, căci amândoi au nevoie să depindă de cineva, sunt egocentrici şi au cerinţe temperamentale destul de diferite. Căsnicia nu durează în general.

Niciun comentariu: