marți, 18 ianuarie 2011

Sagetator


22 noiembrie - 20 decembrie

Semn de foc (schimbator), masculin (extrovertit), guvernat de planeta Jupiter

Verbu1 caracteristic: "a vedea"

Dominanta: cunoasterea

Atuuri: intuitie, anticipare

Piatra norocoasã: turcoaz (peruzea)

Metal: cositor

Culoarea norocoasã: purpura, bleumarin

Ziua norocoasã: joi

Cifre norocoase: 2, 7

Locurile norocoase: spatiile exterioare, deschise

Dacã semnul zodiacal care îl precede este caracterizat de ambitie iar cel care îi succede de disciplinã, Sãgetãtorul considerã cã singura modalitate de a întelege lumea si viata este de a cerceta, de a studia. Nãscut sub “zodia” cunoasterii, nativul nãscut în aceastã perioadã, va considera cã pentru a se impune si a se face respectat este nevoie de dezvoltarea nivelului sãu de cunostiinte si recunoasterea calitãtilor sale intelectuale. Sigla acestei zodii constã în imaginea unui centaur (pe jumãtate om iar pe jumãtate cal), care în mitologia greco-romanã simboliza douã tendinte care caracterizeazã personalitatea nativului - umanã si animalã: dãruire pentru semenii sãi, respectiv primitivism în gândire si comportament. Aceste traiectorii pot fiinta atât într-o singurã persoanã, dar pot contura si douã tipuri de caractere. Aspiratia pozitivã îl va determina pe Sãgetãtor sã-si dezvolte virtutii de genul: sinceritate, fidelitate, onestitate, corectitudine, echilibru interior, tolerantã care sã contrabalanseze bãdãrãnia fizicã si moralã, de influentã animalã.

Acestã zodie (semnul masculin) este guvernatã de planeta Jupiter, simbolul puterii absolute în mitologia romanã, care mai dominã semnul feminin al Pestilor. Dacã acestia din urmã urmãresc într-un mod idealist perfectiunea, Sãgetãtorul va pune accent pe defrisarea intelectualã a lumii, pe descompunerea stiintificã a pãmântului, a naturii si a omului pentru ca aceastã convietuire sã fie reconstituitã într-un sistem filozofic.

Sãgetãtorul este caracterizat de remarcabilã disponibilitate intelectualã, care îl face sã fie un om lipsit de idei preconcepute sau de imobilism în gândire. Este un spirit liber, apreciind si militând pentru libertatea de gândire, a cuvântului si de manifestare. Nu-i plac constrângerile de orice fel si este interesat de independentã. Este simbolul filosofului iar în zodiac se aflã în opzitie cu Gemenii, care simbolizeazã comunicarea. Sãgetãtorul se va opri sã analizeze în profunzime lucrurile, pe când nativul din Gemeni – desi are aceeasi pasiune pentru descoperire – va cãuta sã stie cât mai multe din diferite domenii. Este ordonat si perseverent, agitat si insistent, înregistrând progrese uimitoare.

Desi este un semn de Foc nu este atât de grãbit precum nativul din Berbec si nici la fel de impulsiv ca Leul, cu toate cã are tendinta de a actiona instantaneu, chiar înainte de a analiza toate datele problemei.

Nativul din aceastã zodie nu va rãmâne însã doar la stadiul preliminar de cunoastere teroreticã ci va cãuta sã înteleagã viata în ansambulul ei prin intermediul experientelor personale. Va accepta cu reticentã sfaturile privind modalitatea de abordare si de reflexie asupra realitãtii. Nu-i plac “povestile” despre anumite fenomene, fapte sau persoane, nu considerã cã sunt chestiuni care sã fie discutate si va încerca sã aibã propria lui opinie despre toate acestea, dacã se poate, cât mai obiectivã.

Are o pãrere foarte bunã despre el iar uneori, s-ar putea sã-si supraevaluaeze importanta. Sãgetãtorul este omul pe care se poate baza, are o fire foarte sociabilã, este deosebit de simpatic si comunicã foarte bine cu ceilalti. Datoritã pasiunii sale pentru informatie, i s-ar putea reprosa cã este artificial si îngâmfat, cã dã uneori rãspunsuri “din cãrti” si care nu au fost probate încã în practicã, însã nu trebuie sã se uite cã este preocupat de problemele celorlati si altruist. Este amuzant, jovial si fermecãtor, însã ar trebui sã fie mai atent la ceea ce spune pentru cã tocmai datoritã exuberantei sale verbale, poate rãni.

Actiunile pe care le va proiecta sunt întotdeauna de mare anvergurã si tinde sã ocupe pozitii cât mai înalte pe plan socioprofesional. Stie exact ce pistã trebuie sã urmãreascã pentru a se impune. Nu este lipsit de contradictii, pentru cã este când atent, prudent, studiind amãnuntit cele mai mici detalii, când neglijent si aventuros. Are idei progresiste pe care nu va ezita sã le punã în aplicare. Este non-conformist iar câteodatã preocupat de neconventional. Poate aborda usor orice temã.

Este de obicei consecvent în tot ce întreprinde, este ferm pe pozitii si crede cã orice problemã, indiferent de gradul ei de dificultate, poate fi rezolvatã. Este foarte spontan si cu un deosebit simt al umorului, cãutând întotdeuna sã-si binedispunã companionii. Urmãreste sã nu-i dezamãgeascã pe cei care au încredere în el. Posedã din belsug abilitatea de a purta un dialog si de fi persuasiv, iar datoritã tenacitãtii sale va sesiza care este sensul unui dialog sau al unui demers, chiar înainte ca acesta sã se fi terminat. Dacã prin soliditatea argumentatiei sale va reusi sã-i facã pe ceilalti sã-si revizuiascã opiniile, nu acelasi lucru se va întâmpa atunci când cineva va încerca sã-i schimbe conceptiile. Uneori poate fi cam agresiv.

Are o calitate foarte importantã, aceea de a-i întelege si de a-i lua pe oameni asa cum sunt. Desi îi repugnã bârfa si comentariile nefondate, nu-si va putea reprima obiectiile si criticile, de altfel fondate, însã poate rãni astfel, involuntar, sentimentele altora, dar acest lucru nu înseamnã cã ar fi insensibil. Agitat si nerãbdãtor, nu-si gãseste niciodatã linistea, trãind stãri deosebit de tensionate datoritã faptului cã nu întotdeuna energia pe care o investeste în proiectele sale este rãsplãtitã. Nativii sunt oameni de actiune, întreprinzãtori si nu în putine cazuri aventurieri, iar în spatele acestui dinamism stã dorinta de schimbare.

Nu are probleme de comunicare cu oamenii, indiferent de statut social sau de gradul de inteligentã. Este un umanist si simte nevoia sã se implice în ajutorarea semenilor sãi. Se va simti teribil de frustrat atunci când va realiza cã nu întotdeauna acest lucru este posibil. Însã se va implica cu pasiune în diverse actiuni umanitare. Nu se lasã aproape niciodatã descurajat si nu se va simti confortabil decât atunci când va realiza cã nimeni nu poate sti toate sensurile lumii.

Îsi fixeazã niste reguli dupã care sã se ghideze în viatã pe care le va urma cu consecventã. Este un conducãtor si va fi întotdeauna apreciat din punct de vedere profesional. Este detasat si va lucra cu un randament sporit atunci când va fi provocat sau este la mijloc prestigiul sãu. În general, cu toatã atractia lor spre bogãtie, nativul va viza recunoasterea capacitãtilor sale si nu neapãrat reusita materialã.

Este unul dintre cele mai flexibile dintre semne, fiind caracterizati de veselie si optimism. Are numerosi prieteni, frecventeazã cercuri de discutie, fiind simpatizat de numeroase persoane. Este volubil si jovial, iar la birou sau acasã nu-l vor deranja numãrul ridicat de persoane, cu care va glumi sau se va destinde. Îi place sã se distreze si sã-si trãiascã din plin viata. Îi plac petrecerile, iar dupã o activitate grea va sti cu sigurantã unde si cum sã-si petreacã vacanta, pentru a se delecta. Sunt excelenti camarazii, onesti si loiali, rareori invidiosi si nesinceri. Au un adevãrat cult al prieteniei. Find atrasi de miscare si de vitezã, sunt pasionati de masini. Iubeste mult animalele si se vor înconjura cu plãcere de tot felul de animãlute de casã.

Nu se poate afirma cã are o frumusete nativã sau un fizic impozant. Este bine fãcut, iar prestanta sa este asiguratã de personalitatea puternicã. Are chipul oval, fruntea latã, nasul care iese în evidentã si un ten catifelat. Este agil, iar mersul sãu este alert. Îsi alege întotdeauna o vestimentatie care sã-i scoatã în evidentã nu neapãrtat alura, ci spiritul sãu liber. Îi place sã fie distinst, si nu va ezita sã surprindã sau sã impresioneze fie prin comportament, tinutã sau cunostinte. Are un glas foarte melodios, care “mângâie” cuvintele si trebuie sã fiti foarte atent la sensul si directia dicutiei atunci când purtati o convorbire cu el. Este un artizan al cuvântului si un bun mânuitor al condeiului.

Sagetator - Defecte

Faptul cã îsi face întotdeauna probleme îi poate agasa pe cei care îl înconjoarã. Nu crede cã covrigii umblã în coada câinilor, dar se poate întâmpla sã astepte sã pice para din pom drept în gura sa. Nu este întotdeauna atât de extraordinar pe cât se crede iar generozitatea si umanismul pe care îl afiseazã nu sunt mereu în concordantã cu mizantropia sa. Nu totdeuna el este cel care are dreptate si este recomandabil ca discutiile în contradictoriu sã fie fãcute fãrã se ridica vocea si a-l ironiza pe ceilalti. Multi Sãgetãtori sunt predispusi la excese de tot felul, fie gastronice sau alcoolice, fie erotice.

Tendintele negative ale acestei zodii se concretizeazã în arogantã, fantezism, îngâmfare, susceptibilitate, rigiditate, conservatorism, încãpãtânare si impulsivitate. În relatiile interumane va fi invidios si nesincer, si poate folosi vorbe dure sau replici tãioase. Nu sunt constienti de consecintele exceselor lor de furie si nu agreeazã ideea de i se spune cã a gresit. Poate fi nepoliticos sau indolent

Sagetator - Sanatate

22 noiembrie - 20 decembrie

Nativul din Sãgetãtor are o sãnãtate solidã. Depune mult efort fizic si nervos în tot ceea ce întreprinde, atât în activitatea profesionalã cât si în activitãtile recreative. Îi place sportul si miscarea, fiind pasionat de jocurile de echipã sau cele extreme. Tocmai din acest motiv este predispus la afectiuni legate de sistemul muscular si arterial, punctele cele mai sensibile din organismul lor fiind epiderma (julituri, vânãtãi) picioarele (crampe musculare, fracturi), spatele, bazinul (sciaticã) si gâtul. Pentru a-si întretine constitutia, mãnâncã si beau bine, fiind interesati de un meniu diversificat si sofisticat.

Excelesele alimentare îi pot afecta aparatul digestiv, cel mai expus fiind ficatul. Nu are un psihic labil însã frecventele accidente îl pot afecta din punct de vedere nervos, fiind cuprins de anxietate însã nu pentru perioade îndelungate

Sagetator - Sexualitate

22 noiembrie - 20 decembrie

Viata le este caracterizatã de gustul pentru aventurã. Desi este sincer, agreabil, sensibil, generos si comunicativ, nu se ataseazã usor de cineva. Nu va renunta pentru nimic în lume la propria independentã, nici chiar în numele iubirii. Nu pune un acent deosebit pe frumusetea partenerului sãu, ci pe inteligenta si disponibilitatea afectivã. Atunci când iubeste, este pasionant si nu va ezita sã-si surprindã, în mod plãcut, persoana pe care o simpatizeazã. Este cald si si temperamental, si va cãuta sã descopere treptat calitãtile iubitei sale, pe care le va elogia de fiecare data când va considera de cuviintã.

Din punct de vedere erotic este deschis oricãrui experiente. Nu-l intereseazã restrictiile, si face orice pentru a evita monotonia. Încearcã sã ajungã la o simbiozã cu persoana iubitã, la refacerea unitãtii primordiale. Încearcã sã nu standardizeze întâlnirile sexuale, imaginând compleze si rafinate metode de satisfacere a partenerului. Nu este genul cu care sã te plictisesti în pat (si nu numai), ci este un explorator care te face sã trãiesti plãcerea.

I se poate reprosa faptul cã nu este stabil si cã a avut numeroase amoruri, însã nu este neserios ci interesat de plenitudine. Nu-si etaleazã suucesiunea de cuceriri pentru a impresiona prin virilitatea sa, ci doar evolutia sa pe plan afectiv si sexual. Nu are liniste în viata sa intimã pentru cã nu este niciodatã multumit. Iubeste cu pasiune si se resimte dupã fiecare esec.

Sagetator - Averea

22 noiembrie - 20 decembrie

Nu se poate spune cã existã o tendintã generalã referitoare la starea financiarã. În functie de dominantã, fie nu vor fi interesati în mod deosebit de asigurarea unei situatii extraordinare, fie vor fi avizi dupã bani si putere.

Sunt nativi care urmãresc împlinirea lor spiritualã, care iubesc întelepciunea si cultura, si din acest motiv nu se vor implica, sau mai bine spus, nu vor opta pentru o creativitate si agitatie în jurul valorilor materiale. Asta nu înseamnã cã va dispretui banii sau averea sau cã va contesta elanul si fragilitatea valorilor celor care agonisesc mai mult decât el, ci va cãuta sã-si asigure un trai decent, fãrã sã-si încalce principiile sau sã-si modifice aspiratiile.

Cealaltã manifestare a Sãgetãtorului este cea predispusã spre confort, realizare materialã, bunã-stare si extravagantã. Acest nativ are un fler si o intuitie înnãscute. Va mirosi de la distantã afacerile profitabile si oportunitãtile care sã-l facã cunoscut si apreciat. Va lucra ore în sir dacã este nevoie de el la finalizarea unui proiect si, totodatã, va face orice pentru a-si satisface capriciile. Are o minte agerã si nici un obiectiv propus nu e irealizabil pentru el. Va urmãri toate pistele pentru a accede în posturi care sã-i asigure independenta financiarã, va explora diverse sfere ale societãtii, iar scopul înavutirii îl va determina întotdeauna sã actioneze în consecintã. Asta nu înseamnã cã se va mãrgini sã-si toace banii în alcool, aventuri erotice, cazinouri, sau plimbãri cu iahtul, ci va sustine constant creativitatea tehnicã si arta.

Sagetator – Ipostaze

Femeia din zodia Sagetator

Foarte îngrijitã, cochetã si manieratã, face o impresie deosebitã oriunde se duce. Exercitã o mare putere de seductie asupra barbatilor prin elegantã, blândete si drãgãlãsenie. Pare întotdeuna mândrã si retinutã, degajând o anume afectare si fiind foarte hotãrâtã în tot ceea ce face. Va fi întotdeuna cu zâmbetul pe buze, amuzantã; este o bunã prietenã. Îi place sã fie apreciatã pentru ceea ce face la locul de muncã, si va acorda o bunã parte din timpul si preocupãrilor sale carierei. Are nevoie de independentã pe care si-o apãrã cu fermitate, ripostând atunci când cineva atenteazã la libertatea ei. De obicei este rationalã însã nu dezaprobã câtusi de putin aventura.

Ca sotie e deosebit de agrebilã. Este o gospodinã model fãrã a-si irosi toate resursele în menaj si bucãtãrie. Doreste ca viata ei matrimonialã sã fie linistitã si totodatã pasionantã. Dacã partenerul ei nu va întelege si preocupãrile ei exterioare cãminului si pe deasupra va fi si posesiv, îsi va îndrepta energia spre realizare unei cariere de succes. Sotul sã trebuie sã fie inteligent, cult si mobil, si trebuie sã-i ofere cât mai dese voiaje la sfârsit de sãptãmânã. Îsi pãstreazã tineretea fizicã si spiritualã pânã la vârste foarte înaintate, lãsând un aer inocent de femeie copil.

În relatiile de cuplu va cãuta sã afle pasiunile sau problemele sotului sãi, fiind întotdeauna o bunã sfãtutitoare. Nu-i place sã fie mintitã sau înselatã. Este senzualã si este capabilã de trãiri intense. Este o mama deosebitã pentru odraslele sale, cu care va petrece mult timp si pe care îi va rãsfãta. Nu va fi tiranicã si nu la va hotãrî cariera ci va cãuta sã le acorde un grad suficient de ridicat de libertate. Le va asigura o educatie aleasã si va cãuta sã le stie preocupãrile

Copilul din zodia Sagetator

Acordã o importantã deosebitã studiului si va avea parte de rãutãti din partea colegilor care îl considera un tocilar. Este silitor si va fi interesat sã-si lãrgeascã câmpul de cunostinte. Nu va fi usor de crescut pentru cã îsi va etala propria opinie încã de mic. Este deosebit de precoce si curios. Va învãta sã scrie si sã citeascã de la vârste foarte fragede. Dovedeste mari înclinatii spre sudiu, parcurge foarte multe cãrti si publicatii, chiar dacã nu sunt indicate vârstei lui lui, ci a unora mai mari. Pãrintii vor avea de furcã cu el, pentru cã va cere sã fie considerat ca un adult.

Va avea multi prieteni multi si va participa des la activitãti extrascolare. Este bine sã nu-i fie impus un program riguros, pentru cã stie când sã se punã pe treabã. Este inteligent iar performanta sa va evoua odatã cu rafinarea gustului pentru aventurã. Va fi printre primii atât la învãtãturã cât si la experimentarea problematicilor specifice vârstei. Va fi ironic de tânãr, si câteodatã zeflemitor si sarcastic.

Seful din zodia Sagetator

Este locul unde se simte cel mai confortabil, pentru cã stie cã este superior celorlalti iar aceastã pozitie este recunoasterea meritelor si eforturilor personale. Desi nu pot fi contestate calitãtile sale profesionale si manageriale, accede cu dificultate în posturile cheie. Nu se va bosumfla dacã nu a fost nominalizat pentru o functie de conducere, pentru cã îsi cunoaste valoarea si oricum se aflã frecvent în centrul atentiei. Ceea ce-l favorizeazã este abilitatea de a se face util si modul în care îi convinge pe ceilalti sã-i recunoascã autoritatea. Nu va ezita sã se pronunte asupra chestiunilor litigioase. Stie cum sã organizeze activitatea institutiei pe care o conduce, si va încerca sã fie în temã cu orice nedumerire sau nemultumire a personalului. Este amabil, politicos si întotdeauna bine-dispus. Usa biroului sãu va fi întotdeauna deschisã. Nu suportã rutina si monotonia, însã nu se poate afirma cã este inconsecvent sau cã nu-i place meticulozitatea. Atunci când prestigiul sãu va fi pus în discutie va rãspunde franc provocãrilor. Nu se teme de polemici si nici nu se ascunde dupã cuvinte. Calculeazã cu atentie fiecare miscare. Obiectivele pe care si le propune pot pãrea generoase însã le va urmãri cu tenacitate. Poate face carierã în toate domeniile ce presupun mobilitate: comert, jurnalism, explorator, misionar, medic.

Subalternul din zodia Sagetator

Dacã lucrati cu un nativ din Sãgetãtor nu încercati sã-l legati de birou. Nu se poate spune cã este fericit în aceastã posturã dar se va achita cu constinciozitate de însãrcinãrile sale. Munceste sustinut chiar dacã nu este renumerat pe mãsura efortului depus. Pentru a-i mãri randamentul puteti sã-i diversificati atributiile, în care sã alterneze munca de teren cu activitatea de birou. Va fi considerat uneori nesuferit, tocmai pentru cã din cauza faptului cã doreste sã fie echitabil, nu se abtine de la a-si spune propria pãrere, chiar dacã uneori aceastã poate strica bunele relatii între colegii sãi. Stie cum sã se facã apreciat si nu desconsiderã munca celorlati. Are un ritm propriu de muncã si nu trebuie sã fie fortat sã-l adopte pe al altora. Nu uitati cã reusita este asiguratã de productivitate si nu neapãrat de numãrul de ore de lucru petrecute la birou. Are un simt al umorului deosebit si este foarte volubil. Nu abuzati de bunãtatea si de altruismul sãu pentru cã, desi opteazã uneori pentru muncã patrioticã, nu înseamnã cã-l puteti folosi constant ca voluntar. Are încredere în propriile forte, îsi cunoaste valoarea si nu este superficial. Relatiile lui cu colegii si superiorii sunt cordiale. Este un bun camarad pe care se poate conta la nevoie. Nu agreeazã ideea de a fi înselat si nu este executantul fidel al capriciilor sefilor. Nu contati întotdeauna pe suportul lui, pentru cã dacã nu au fost satisfãcute cererile sale despre care v-a vorbit suficient, poate sã-si ia transferul atunci când este mai mare nevoie de el.

Sagetator - Potriviri

22 noiembrie - 20 decembrie

Sagetator-Sagetator

Apropierile dintre ei pot fi fericite doar dacã vor proveni din acelasi mediu social, vor avea grade de instructie apropiate sau preocupãri comune. Pot lucra bine împreunã pentru cã amândoi îsi cunosc propria valoare însã se vor întelege doar dacã îsi vor accepta unul altuia ideile si nu se vor lansa în discutii contradictorii. Posibile conflicte sentimentale pentru cã nu stiu sã accepte si cu atât mai putin sã înteleagã infidelitãtile proprii.

Sagetator-Capricorn

Extrovertitul si amuzantul Sãgetãtor se va adapta greoi cu retrasul si taciturnul Capricorn. Desi amândoi iubesc libertatea, o interpreteazã în mod diferit. Sãgetãtorul este malebil si nu se eschiveazã sã cerceteze subiecte interzise, pe când Capricornul este rigid si conservator. Dacã sentimental relatia lor nu va fi îndelungatã, pot face o echipã bunã din punct de vedere profesional.

Sagetator-Varsator

Ambii au o mobilitate impresionantã si îndrãgesc excursiile, escapadele, voiajele. Vor face un cuplu dinamic si se pot întrece în evaluarea numãrului important de cunostiinte ale fiecãruia. Adorã sã-si petreacã timpul liber împreunã, frecventând serate, cubluri, magazine, petreceri. La serviciu fiecare este interesat de recunoasterea calitãtilor, valorilor si capacitãtilor.

Sagetator-Pesti

Nu este o combinatie foarte fericitã pentru cã desi au multe lucruri comune, aspiratiile si viziunea asupra vietii este diferitã. Lentul, discretul si romanticul Pesti nu se va acomoda la dinamismul si ritmul infernal de lucru al Sãgetãtorului. Nu sunt excluse relatiile acceptabile între cei doi nativi, însã nevoia de stabilitate si protectie a Pestilor îl poate incomoda pe libertinul Sãgetãtor

Sagetator-Berbec

Ambii sunt impetuosi si energici, asa cã legãtura lor nu va fi una monotonã. Berbecul îsi va asuma initiativa, care va fi mai fructuoasã pentru cã este mai bine organizat si va putea potenta resursele Sãgetãtorului. Fiecare apreciazã curajul si competitivitatea ceiluilalt. Sãgetãtorul va reusi sã-l tempereze pe Berbec si îl va face sã înteleagã care îi sunt carentele.

Sagetator-Taur

Perioada de acomodare este lungã pentru cã temperamentele lor sunt diferite: volubilitatea, spontaneitatea si exuberanta Sãgetãtorului vor trebui împãcate cu posesivitatea, spiritul pasnic si automatismele Taurului. Si unul si celãlalt sunt încãpãtânati, preocupati de explorarea lumii si de atingerea scopurilor. Se preconizeazã conflicte frecvente în relatia intimã, însã o colaborare eficientã profesionalã.

Sagetator-Gemeni

Legãtura dintre ei este deosebit de fructuoasã, pentru cã au în comun tenacitatea, spiritul de investigatie si înclinatia spre aventurã. Au preocupãri comune si discutiile dintre în nici un caz nu sunt plictisitoare, iar week-endurile petrecute alãturi de ei sunt memorabile, atât prin frumusetea peisajelor vãzute cât si prin gradul sporit de risc la care se vor expune.

Sagetator-Rac

Diferentele temperamentale sunt mari: primul este deschis, generos si imprevizibil iar celãlalt posesiv si arivist, desi ambii îsi apãrã cu îndârjire libertatea. Ceea ce îi apropie este imaginatia fabuloasã, care dacã este canalizatã spre proiecte comerciale le poate asigura un succes stabil. Sãgetãtorul trebuie sã fie foarte prevenitor în legãturã cu aprecierile negative pentru cã Racul este sensibil si susceptibil.

Sagetator-Leu

Sunt dinamici, impetuosi si puternici, si pot forma un cuplu solid. Scopul lor comun îl constituie realizarea profesionalã si sufleteascã. Se înteleg foarte bine, ambii fiind plini de vitalitate si ambitiosi. Poate cã efervescenta vocalã a Sãgetãtorului poate fi îndreptatã spre complimente, necesare si apreciate de Leu, iar acesta poate întelege ce înseamnã altruismul si generozitatea.

Sagetator-Fecioara

Sunt doi duelisti care mânuiesc cu abilitate cuvintele iar discutiile aprinse dintre ei pot fi presãrate cu expresii colorate. Unul este expansiv si energic, pe când celãlat este static si meticulos. Este bine ca Fecioara sã nu abuzeze de comentarii ironice la adresa Sãgetãtorului, care poate rãspunde fie incisiv, fie o va lãsa sã se consoleze singurã.

Sagetator-Balanta

Pasiunea pentru artã si culturã, umanismul si echidistanta fiecãruia îi pot apropia. Pasnica Balantã are nevoie de un partener afectuos, stabil si de un cãmin confortabil. Poate cã Sãgetãtorul îsi va gãsi loc de manifestare chiar în locuinta conjugalã pe care Balanta o poate transforma într-un apreciabil loc de întâlnire, de discutii si de dans

Sagetator-Scorpion

Atractia fizicã si aprecierea caracterului celuilalt nu pot constitui o retetã pentru fericire. Amândoi sunt curiosi, însã primul va fi interesat de lume pe când celãlalt de psihicul acestuia. Sãgetãtorul nu este la fel de analitic ca Scorpionul, însã îsi fructificã mai bine inventivitatea. Se pot da lupte surde pentru cucerirea întâietãtii, însã reprosarea defectelor îi poate separa.

Sagetator - Zodia pe zile

22 noiembrie - 20 decembrie

Primul decan ( 22 noiembrie - 1 decembrie )

Este un tip plin de sarm, jovial si întreprinzãtor, care va avea un succes deosebit. I se poate reprosa cã este infatuat si îsi aratã coltii când este nervos. Nu va încerca sã-si corecteze aceste defecte decât atunci când va realiza cã îi împiedicã ascensiunea socialã. Este curajos si consecvent, iar dacã va avea o situatie materialã bunã va încerca sã se înconjoare de cât mai multe lucruri de bun-gust.

22 noiembrie: Este foarte competent în tot ceea ce întreprinde, fiind înzestrat cu o minte agilã si eficientã. Are un discernãmânt de invidiat, însã nu trebuie sã explice tuturor aspiratiile sale.

23 noiembrie: Este consecvent si intuitiv, iar farmecul sãu personal îl va ajuta sã depãseascã anumite conjuncturi nevaforabile. Are un simt analitic bine dezvoltat si acordã o atentie sporitã detaliilor.

24 noiembrie: Istet si rãzbãtãtor, va munci din greu pentru a-si realiza proiectele. Este comunicativ si se înconjoarã de nenumãrati prieteni. Este o prezentã foarte agreabilã si este foarte apreciat de cei cu care vine în contact.

25 noiembrie: Poate pãrea o persoanã vicleanã, orgolioasã si nestatornicã si chiar asa este în bunã parte. Nu va încearcã sã se schimbe. Este foarte independent si nu-i place sã-i fie îngrãditã libertatea.

26 noiembrie: Îsi asumã foarte multe responsabilitãti însã nu are forta necesarã pentru a le duce la capãt. Are nevoie de o mai bunã stãpânire de sine. Este o fire foarte agitatã si care se poate risipi fãrã sã-si dea seama.

27 noiembrie: Desi poate pãrea static si lipsit de initiativã, se va implica cu pasiune în toate proiectele în care este cooptat. Va face totul pentru a-si asigura o situatie financiarã stabilã.

28 noiembrie: Este o persoanã cãruia nu-i place sã stea într-un singur loc. Dacã realizãrile sale nu vor fi considerate satisfãcãtoare va tinde sã se izoleze. Nu-i place incertitudinea si va învãta sã ocoleascã obstacolele cu abilitate.

29 noiembrie: Trebuie sã-si dea seama cã linia vietii nu este dreptã ci cã mai existã si curbe. Nu trebuie sã fie îndãrãtnic ci este suficient sã-si dea seama cã nu trebuie sã renunte la verticalitatea sa pentru a fi considerat un om onest.

30 noiembrie: Nu-i place sã se implice în proiecte de anvergurã. De obicei este constant în gusturile sale. Are mare încredere în oameni si s-ar putea sã aibã de pierdut din acest motiv, însã trebuie sã stie cã bunãtatea este o virtute.

1 decembrie: Are constiinta propriei valori si va munci cu foarte mult elan atunci când recompensa este pe mãsura efortului depus. Va profita de toate oportunitãtile care se ivesc pentru cã doreste sã aibã o situatie materialã convenabilã.

A1 doilea decan ( 2 decembrie - 11 decembrie )

Mai putin dinamic decat nativul din prima perioadã, va pune un accent deosebit pe întelepciune si pe împlinirea din punct de vedere spiritual. Este o prezentã agreabilã, are un simt savuros al umorului si maniere distinse. Înclinat spre introspectie, poate avea probleme în adaptarea la locul de muncã, dar va cãuta sã se impunã prin aplicare vastelor sale cunostiinte. În dragoste este tandru si romantic, fiind mai putin agresiv în urmãrirea intereselor sale

2 decembrie: Este destul de fixat în propria gândire si va sesiza întotdeuna care sunt modalitãtile de promovare. Este frãmântat, instabil si preocupat de efectul demersurilor sale pe plan intelectual.

3 decembrie: Nu va depune un efort considerabil pentru a se impune pentru cã inima sa bunã va atrage numeroase persoane, dornice sã se revanseze prin favoruri si cadouri care îi vor face viata foarte bogatã.

4 decembrie: Hotãrât si transant, îsi va urmãri cu consecventã scopurile. Este deosebit de inteligent si va folosi cãile si metodele cele mai eficiente pentru îndeplinirea demersurilor sale, fie cã sunt intelectuale fie antreprenoriale.

5 decembrie: Inconstant si frivol, va fi preocupat îndeajuns de mult de seductie si amor. Apeleazã la tot feluri de tertipuri pentru a se face remarcat. Este însetat de frumusete si armonie, având o fire foarte pasionalã.

6 decembrie: Are probleme de comunicare cu ceilalti, pentru cã nu-si pune în ordine gândurile si nu reuseste sã comunice eficient. Desi este plin de fantezie nu va reusi sã–i facã pe ceilalti sã-i înteleagã initiativele.

7 decembrie: Este un nativ foarte capricios, mai introvertit, care nu se poate mobiliza suficient de bine atunci când este necesar. Esecurile nu-l sperie ci, dimpotrivã, îl ambitioneazã. Are un suflet cinstit care îl scoate din multe impasuri.

8 decembrie: Este dependent de opinile apropiatilor referitoare la propria persoanã. Este labil si poate reactiona brutal atunci când se va simti ignorat sau calitatea muncii prestate de el va fi îndoielnicã iar sefii îl vor critica.

9 decembrie: Ezitant si frustrat, nu îi dã seamã cã ceilalti îl evitã tocmai din cauza susceptibilitãtii, rigiditãtii si orgoliului sãu nemãsurat. Nu are încredere în ceilalti si nu acceptã sfaturi, având încredere doar în propria judecatã.

10 decembrie: Este un tip cu picioarele pe pãmânt, care nu se teme de obstacole si de greutãti ci le va face fatã cu curaj. Este deosebit de inteligent si competent în tot ceea ce face. Îsi urmãreste cu consecventã obiectivele.

11 decembrie: Are un farmec aparte, pentru cã va fi deopotrivã entuziast, mobil si îndemânatic. Personalitatea sa poate va fi contestatã în momentul în care ceilalti nu vor reusi sã înteleagã coordonatele sale existentiale.

Al treilea decan (12 decembrie - 20 decembrie )

Pretios si întelept, se va dedica vietii de familie. Este volubil si descurcãret, depunând eforturi consistente pentru a avea succes. Este ajutat constant de optimismul sãu molipsitor. Este o persoanã foarte hotãrâtã care stie exact ce vrea de la viatã. Este cald si vesel, asigurã bunã-dispozitie oriunde va fi invitat, motiv pentru care este si apreciat de o bunã parte din cunoscutii sãi. Este atras de necunoscut si iar piedicile nu-l sperie. Este foarte viril si pune pret pe aceastã calitate a sa. Vrea sã detinã controlul în dragoste, chiar dacã el este cel care mai calcã pe alãturi.

12 decembrie: Altruismul, devotamentul, generozitatea si caramaraderismul sãu vor fi apreciate de toatã lumea, chiar si de cei care nu-l simpatizeazã. Sfaturile sale sunt benefice pentru cã are o minte deschisã si prevezãtoare.

13 decembrie: Va zbura dintr-o aventurã în alta, însã când a întâlnit marea iubire va face totul pentru a o pãstra. Este sarmant si fermecãtor, iar compania sa va fi des cãutatã. Este un prieten de nãdejde pe care se poate conta.

14 decembrie: Este blând si inocent, si nu se va implica cu pasiune în viata socio-profesionalã. Gândurile sale nu pot fi sesizate usor iar actiunile lui vor surprinde întotdeauna. Este profund însã si imprevizibil.

15 decembrie: Are nevoie de afectiunea celor care îl înconjoarã si crede cã aceasta se poate oferi neconditionat. Solicitã constant sprijin moral, laude si tandrete. Apeleazã frecvent la forta sa de seductie.

16 decembrie: Este sentimental si dedicat cãminului, însã umorul rafinat sau zeflemeaua de care dã dovadã (atunci când este nervos) poate provoca rãni care pot afecta relatii de lungã duratã.

17 decembrie: Desi se bucurã de simpatia si ajutorul neconditionat al apropiatilor sãi, nu va aprecia la adevãrata lor valoare toate aceste favoruri. Este vanitos si va reactiona pasional atunci când i se va aminti cã a fost sprijinit.

18 decembrie: Este un tip curajos si tenace, care va pune mult suflet în tot ceea ce face. Este un tip senzual si va iubi cu toatã fiinta lui – trup si suflet - dacã va întâlni un partener cãruia sã i se dedice.

19 decembrie: Nu se poate avea încredere în el pentru cã nu-i place sã fie constant si nu are rãbdare sã ducã la bun sfârsit ceea ce a început. Este o fire caldã si nu-i place sã fie stresat de prea multe responsabilitãti.

20 decembrie: Niciodatã nu este prea prudent si dã adeseori dovadã de inconstientã, având o fire repezitã. Asta nu înseamnã cã nu are sânge rece si cã nu îsi urmãreste îndeaproape telurile.

Niciun comentariu: