duminică, 26 decembrie 2010

Zodiac aztec

Sekhmett



29 Iulie - 11 August
30 Octombrie - 7 noiembrie

Este compatibil cu:
Bastet (14 Iulie - 28 Iulie, 23 Septembrie - 27 Septembrie, 3 Octombrie - 17 Octombrie)
Geb (12 februarie - 29 februarie, 20 august - 31 august)

Culori norocoase: verde deschis(barbati) si turcoaz (femei)


Sekhmett

Sekhmet este in mod curent infatisata ca o femeie cu cap de leu. Este fiica zeului soare Ra si formeaza impreuna cu sotul sau Ptah, zeul artei si mestesugurilor si cu fiul sau Nefertum, triada de zei din Memfis. Ptah, este zeul creator care a dat forma lumii si cerului asistat de 7 pitici-municitori intelepti. Sekhmet se presupune ca este sora geamana a zeitei pisici Bastet. Ambele reprezinta dualitatea, bine-rau, pur-impur, ordine-haos, atat doar ca Sekhmet insusi este portretizata ca avand doua fete, si pozitiva si negativa.

In Egipt, leii sunt cel mai adesea reprezentati cate doi, spate in spate, fiecare privind in directia opusa. Cei doi reprezinta autoritatea celui care pedepseste pacatele oamenilor dar in acelasi timp si incercarea de a pune lucrurile in ordinea lor fireasca, supraveghind totul. Calitatile sale de tamaduitoare, de mama si protector sunt deseori scapate din vedere. In Vechiul Regat al Egiptului Antic, majoritatea tamaduitorilor si chirurgilor erau cu siguranta sub jurisdictia lui Sekhmet.

Nativii sunt telepati, buni observatori ai realitatii, autoritari si rareori indulgenti fata de ei insisi. Incearca sa-si pastreze verticalitatea si simtul moral in ciuda dorintelor lor secrete. Sunt dotati cu o gratie maiestuoasa si dragostea fata de frumos ii apropie de natura.


COATL - SARPELE

Culoarea norocoasa: Galben auriu

Zilele Zodiei Ianuarie 7, 19, 31
Februarie 5, 17
Martie 1, 13, 25
Aprilie 6, 18, 30 Mai 12, 24
Iunie 5, 17, 29
Iulie 11, 23
August 4, 16, 28 Septembrie 9, 21
Octombrie 3, 15, 27
Noiembrie 8, 20
Decembrie 2, 14, 26

Roata timpului pluteste pe apa ce se pravaleste la vale. La suprafata valurilor rasar doi serpi. Unul este barbat celalalt femeie. Ei corespund celor doua functii vitale, mobilitatea si sensibilitatea.

Barbatul Sarpe, hotarat si fara mila, poate fi violent si perfid. Poate fi mai ales imprevizibil. Femeia Sarpe se incolaceste subtil si in final isi susura rugamintea ei. Prin atasament si asimilare ea incearca sa posede obiectul dragostei ei.

Aceasta creatura care intruchipeaza mitul revansei si al reconcilierii finale intre oameni, este asociata cu umiditatea si cu apele pamantului. Totusi, in forma sa cea mai pura este inca legata de cer, care intrupeaza aspectele sale transcendentale, misterioase.

Corpul sinuos, efemer si primordial al Sarpelui este adesea infatisat in imaginea unei spirale initiatice. Aceasta inspirata morfologie ii iridica pe cei nascuti sub acest semn din prapastia disimularii si a inselaciunilor si ii indreapta catre imbesugatele culmi ale intelepciunii. Nativii din acest semn poseda un aspect imponderabil care poate fi stimulant in relatiile intime. De asemenea aceasta trasatura poate incuraja o comunicare adanca si solida.

Fiind o persoana agila, Sarpele se misca cu foarte mare usurinta de la o situatie la alta, ramanand neatins de conflictele care pot aparea.

Serpii sunt longevivi, au o viata prospera si ii caracterizeaza nobletea spiritului.
Calatoria lunga pe care trebuie sa o faca Sarpele cere compania de incredere a Ploii sau a Crocodilului. Serpii vor gasi deasemenea inplinirea spirituala in nativii Vant.


QUI AUITL - PLOAIA

Culoarea norocoasa: Rosu inchis

Zilele Zodiei Ianuarie 3, 15, 27
Februarie 13, 25
Martie 9, 21
Aprilie 14, 26 Mai 8, 20
Iunie 1, 13, 25
Iulie 7, 19, 31
August 12, 24 Septembrie 5, 17, 29
Octombrie 11, 23
Noiembrie 4, 16, 28
Decembrie 10, 22

Aztecii aveau pentru ploaia care cadea din cer un zeu: Tlaloc, stapanul furtunii. Acestui zeu i-au dat si un cer : Tlalocan.

Poalele acestui cer (Tlalocan) sunt strapunse de rani care curg la fel ca lacrimile unor izvoare de apa sarata. Izvoarele curg, unindu-se unul cu altul si purtand o multime de fantome ale caror capete inecate sau zdrobite sunt indreaptate catre soarele orbitor. Fantomele se ostoiesc de dor si asteapta transmigrarea promisa intr-o eterna primavara aidoma paradisului.

Zeul Tlaloc isi ridica fiinta desupra problemelor lumesti. Impasiva sa fata este deja acoperita cu razele altor planete, fascinand pe cei din jur.
Indienii obisnuiau sa povesteasca ca la origine era unul din cei mai mari vanatori. In timp ce era ocupata sa curete viscerele gigantului cerb pe care tocmai il omorase, Ploaia a devenit victima unui complot. Tovarasii sai de vanatoare au decis sa imparta toata carnea numai intre ei. Ploaia, simtindu-se inselata, s-a retras in munti urland insulte la adresa vechilor tovarasi si aruncand blesteme catre bolta cereasca. Strapuns de catre un fulger, cerul a aruncat prima furtuna catre pamant.

Cei nascuti sub acest semn sufera de o irezistibila atractie catre impulsivitate si risc. Tentatia de a vedea si cealalta fata a muntelui cuprinde inima acestor cautatorii romantici.
Ajungand la maturitate, acest semn isi poate construi o viata echilibrata fara a-si imprastia energia. Dar aceasta armonie care infloreste lent fara indoiala necesita o puterea iesita din comun si calmul indulgentei.


MIQUIZTLI - MOARTEA

Culoarea norocoasa: Galben auriu

Zilele Zodiei Ianuarie 10, 22
Februarie 8, 20
Martie 4, 16, 28
Aprilie 9, 21 Mai 3, 15, 27
Iunie 8, 20
Iulie 2, 14, 26
August 7, 19, 31 Septembrie 12, 24
Octombrie 6, 18, 30
Noiembrie 11, 23
Decembrie 5, 17, 29

Cei care subscriu la ceea ce in lumea apuseana se numeste “bun simt” vor vedea mai mult decat aspectul morbid al acestui semn. In universul simbolic aztec moartea si violenta sunt recunoscute si acceptate. Sacrificiile rituale sunt facute asa cum soarele cere carnea si sangele.

Din punct de vedere astrologic moartea inseamna cuprinderea unei dimensiuni largi. Fara acest semn nu ar fi posibila nici o transformare. Destinul slabeste in fata Mortii, numai pentru a se ridica din nou si a sufla puternic intr-o noua directie. Moartea si renasterea se impletesc intotdeauna.

In ritualurile de initiere, un adolescent ales pentru a simboliza renasterea societatii este condamnat sa joace roul Mortii. Inchis intr-un spatiu ingust este salvat de la istovire prin infometare de catre vrajitoarele inbracate in negru si purpuriu care il indruma catre o noua viata.

Naivii acestui semn acorda o mare importanta respectarii ritualurilor si a cuvantului dat. Poseda darul onestitatii si un profund sens al binelui si raului. Inspira incredere, sunt onesti, activi, harnici si uneori nesiguri in ceea ce priveste angajamentele si sarcinile asumate.

Sunt inclinati catre introspectie punandu-si neobosit intrebari asupra propriei identitati.

Cei nascuti sub acest semn al disolutiei si al ultimei reinnoiri poate ca vor gasi solidaritatea umana ca cel mai bun refugiu si cel mai sigur drum catre revelarea legaturii spirituale cu divinitatea.
Nativii Vant sunt cei mai buni parteneri trezindu-le fascinatia catre aspectele mistice.


EECATL - VANTUL

Culoarea norocoasa: Maro

Zilele Zodiei Ianuarie 8, 20
Februarie 6, 18
Martie 1, 13, 25
Aprilie 7, 19 Mai 1, 13, 25
Iunie 6, 18, 30
Iulie 12, 24
August 5, 17, 29 Septembrie 10, 22
Octombrie 4, 16, 28
Noiembrie 9, 21
Decembrie 3, 15, 27

Vantul a fost omagiat de azteci in forma unei divinitati enigmatice: Eecatl. Cu un caracter colorat, acest zeu de piatra prezinta un cioc de rata in partea inferioara a fetei.

Aspectul de rata a fost mult timp folosit in ritualurile in care copii erau asezati intr-un cos cu pene, pentru primul juramant al adoptiei, simbolizand vanturile vietii care ii vor purta departe in calatoria lor.

Aceasta pasare lauda virtutile ghidului experimentat si se simte la fel de bine pe pamant si in cer. In consecinta nativii acestui semn sunt usor adaptabili schimbarilor.

Cei nascuti sub semnul Vantului sunt investitorii capabili, demonstrand tot atata naivitate incredibila si corectitudine, pe cat de neintrecuti sunt in flexiblitatea psihica.

Prin natura sa, Vantul are abilitatea de a evita obstacolele. Cu toate acestea uneori nativii Vant prefera sa evadeze din probleme, alegand sa se lase purtat de val in norii cetosi ai ambiguitatii, ceea ce demonstreaza latura indecisa, inconsistenta a acestui semn.

Atingand maturitatea, isi poate depasi propriile hoinareli capricioase, perseverand in eforturile sale, cu atat mai mult cu cat este mai capabil sa se concentreze si sa-si atinga scopurile. Posedand o inteligenta aparte, nativii acestui semn se vor potrivi cel mai bine din punct de vedere amoros cu cei din semnul Sarpelui sau Mortii. Cu un veritabil ascendent transcendental, Vantul se ridica in strigatul de victorie al binevoitoarelor sale rafale in timp ce pasiunile tale se unesc ce cele ale unui partener rational.


CALLI - CASA

Culoarea: Verde deschis

Zilele Zodiei Ianuarie 5, 17, 29
Februarie 3, 15, 27
Martie 11, 23
Aprilie 4, 16, 28 Mai 10, 22
Iunie 3, 15, 27
Iulie 9, 21
August 2, 14, 26 Septembrie 7, 19
Octombrie 1, 13, 25
Noiembrie 6, 18, 30
Decembrie 12, 24

Cand soarele apune totul pare a fi cetos si linistit. Odata cu apusul soarelui privirea este atrasa de imaginea binevenita a unei locuinte solide, de neclintit. In mijlocul unei gradini etern fertila, un verde de jad incetoseaza privirea acoperind viata linistita. Apa neagra a incetat sa tremure. Ca un taram al pacii si al contemplarii, acesta este ultimul loc al ospitalitatii. Oprindu-si cursa agitata, soarele se retrage in casa.

Nativii acestui semn sunt superoameni cu un puternic moral fiind in acelasi timp foarte sensibili dar gandind limpede. Se lasa prinsi deseori de o profunda melancolie. Ca rezultat, intotdeauna vor fi cei care dau mai degraba decat cei care primesc. Cei nascuti sub acest semn al Casei au o nevoie acuta de a se stabili. O serie intreaga de dezamagiri amoroase si respingeri le scad vitalitatea. Membrilor de sex feminin ai acestui semn le place casa si spera intr-o viata de familie linistita.

Unii nativi de sex masculin vor fi rebeli in tinerete bravand, crezand despre ei insisi ca vor fi purtati mai departe de bucuria de a trai. Isi vor surprinde rudele mai tarziu prin schimbarea brusca, demonstrand ca sunt maturi si siguri pe ei insisi.

Binevoitor si mamos, Casa nu este deschisa tuturor vanturilor. Acest semn are un sens pretios al misterului legat de adevaratul respect pentru partile necunoscute ale personalitatii umane.


TECPATL - CREMENEA

Culoarea norocoasa: Rosu aprins

Zilele Zodiei Ianuarie 2, 14, 26
Februarie 12, 24
Martie 8, 20
Aprilie 1, 13, 25 Mai 7, 19, 31
Iunie 12, 24
Iulie 6, 18, 30
August 11, 23 Septembrie 4, 16, 28
Octombrie 10, 22
Noiembrie 3, 15, 27
Decembrie 9, 21

Cremenea (cutiul ritual) este incarnarea cea mai pura a memoriei focului, si reprezinta vibratiile misterului adanc al originii.

Cremenea, o piatra cu margini ca un brici, a fost mult timp adulata de catre legendarii mesteri cioplitori care au scos din inima piatrei neinduratoarea forma a cutitului ritualic.

Trecutul violent si in acelasi timp crud al sacrificiilor umane inca face sa tremure inima Cremenii. Acel ritual avea un sens profund, si anume acela ca hranea soarele, strapungand si arzand in onoarea acestuia energia vitala a luptatorilor inamici capturati.

Pentru azteci, Tecpatl, Cremenea, se ridica deasupra altor pietre pretioase sau dure. In puritatea sa inefabila ea inspira, mai mult decat celelalte pietre, respect si groaza, cu toate ca si obiectele facute din lapis-lazuli sau calcedonie se bucurau de un respect deosebit.

Cu instinctul ascutit indreptat catre fapte nobile, cei nascuti sub acest semn au tendinta de a fi bravi si rigurosi. Datorita principiilor morale de neclintit nu te vei angaja de partea nimanui si nici nu vei face discriminarii.
Nativii vor trata cu dispret si fara regret inselaciunea si nu vor permite presupunerile in ceea ce ii priveste. Zvonurile si barfele vor fi transformate in cenusa de Cremene si minciuna nu va fi niciodata tolerata.

Cealalta fata a monezii arata ca viata Cremenii va cadea in capcana marinimiei pentru ca prin natura sa este cald si generos.

Exuberanta nativilor din Cremene ii poate consuma in intregime aruncandu-i in focul unei spontaneitati de moment. Deseori, ca rezultat viata nativilor poate fi plina de aventuri si de diversitatee. Barbatul Cremene isi va gasi completarea alaturi de Vultur iar Femeia Cremene tandretea romantica de care are nevoie alaturi de Ploaie.


TOCHTLI - IEPURELE

Culoarea norocoasa: Albastru indigo

Zilele Zodiei Ianuarie 11, 23
Februarie 9, 21
Martie 5, 17, 29
Aprilie 10, 22 Mai 4, 16, 28
Iunie 9, 21
Iulie 3, 15, 27
August 8, 20 Septembrie 1, 13, 25
Octombrie 7, 19, 31
Noiembrie 12, 24
Decembrie 6, 18, 30

Ca un ajutor al lunii, principala misiune a Iepurelui este de a mentine ritmul timpului si al anotimpurilor astfel incat recoltele sa vina la vreme si sa fie bogate.

Datorita capacitatii sale reproductive Iepurele a ajutat zeita Luna sa nu-si piarda stralucirea iar luna si recoltele se invaluiesc una pe alta in aceasta legatura de sustinere a vietii.

Un semn delicat si secret, agilul si prudentul Iepure isi fermeca egalii prin caracterul sau persuasiv.

Iepurele este un partener placut cu aerul libertin si exuberanta sa. Cei nascuti sub aceste semn pot da dovada de o totala nechibzuinta, nu din rautate ci pentru ca este plin de energie. Cu toate acestea nu este un agresiv si prefera sa intoarca spatele unui conflict, cu o pirueta generoasa.

Nativii din Iepure poseda o extraordinara intelepciune care este binevenita si se concretizeaza intr-o inclinatie profund filantropica.

Au de asemenea tendinta de a fi ingaduitori fata de ei insisi, indreptandu-si stilul de viata mai mult catre aspectele placute. Acest lucru va face din el un partener atragator prin dorinta sa de a face din orice o sarbatoare.

Un partener nascut sub semnul Casei va aduce echilibru naturii infierbantate a nativului Iepure iar acesta va gasi confortul in aceasta legatura solida. Femeia Iepure isi va afla calmul si ordinea alaturi de Vultur.


QUAUHTLI - VULTURUL

Culoarea norocoasa: Argintiu

Zilele Zodiei Ianuarie 12, 24
Februarie 10, 22
Martie 6, 18, 30
Aprilie 11, 23 Mai 5, 17, 29
Iunie 10, 22
Iulie 4, 16, 28
August 9, 21 Septembrie 2, 14, 26
Octombrie 8, 20
Noiembrie 1, 13, 25
Decembrie 7, 19, 31

Vulturul majestuos este asociat cu soarele orbitor. Acest semn se gaseste in varful pantenonului aztec. De la nasterea vremurilor, purtand intr-un ultim zbor aurul soarelui, aceasta pasare sacra pazeste soarele in inaltimile celeste ale cerului.

Invingator al umbrelor, Vulturul cu picioarele sale musculoase si privirea limpede s-a nascut din combinatia favorabila dintre forta si virtute.

Vulturul are un caracter puternic si hotarat. In dragoste si placere este hotarat si metodic.

Actiunile sale sunt inspirate de inevitabila unitate a mintii si spiritului care nu este lipsita de o aura de detasare.

Vulturul este asociat cu justitia si imaginea tatalui. Motivat de o puternica moralitate, acest semn cu valori impecabile determina nativii sa exercite un control si o autoritate de neclintit in orice situatie.

Curajul si perseverenta se regasesc in barbatul nascut sub semnul Vulturului. Femeile din semnele Iepurelui sau Maimutei vor aduce beneficiile unui temperament echilibrat pe care barbatul Vultur il va gasi foarte lin si armonios.

Rolul femeii Vultur este in acelasi timp incitant si provocator. Soarele corespunde aspectelor mistice si dinamice ale fiintei ei. Excelent organizator si un pretentios supraveghetor al vietii, femeia Vultur este fermecatoare si eficienta in acelasi timp. Cu un Leopard sau o Cremene va pune bazele unei legaturi incitante, plina de energie si stimulare mutuala.


XOCHITL - FLOAREA

Culoarea norocoasa: Alb stralucitor

Zilele Zodiei Ianuarie 6, 18, 30
Februarie 4, 16, 28, 29
Martie 12, 24
Aprilie 5, 17, 29 Mai 11, 23,
Iunie 4, 15, 28
Iulie 10, 22
August 3, 15, 27 Septembrie 8, 20
Octombrie 2, 14, 26
Noiembrie 7, 19
Decembrie 1, 13, 25

In simbolismul aztec, Floarea infloreste aratand fragilitate si frumusete. Parfumul ametitor, delicatetea petalelor si tandretea innebunitoare a tulpinei ofera acestui semn dorinta si in acelasi timp senzuala putere a principiilor calme.

Intrupand elixirul vietii, dulce si amar, Floarea este podoaba cosmica a rotii timpului, trecand de la abundenta la dezintegrare.

Un trup, care tremura in viata sa trecatoare si infloreste intr-o coplesitoare splendoare, este condamnat sa se consume pentru a se reintoarce in forta, capturand partea insatiabila a senzualitatii emotiilor si viziunilor noastre.

Nativii din acest semn sunt extrem de sensibili si schimbatori, cautand contactul intim, impodobind locul prin care trec, savurand mirosul si alte satisfactii senzuale.
Acest semn guverneaza pasiunea misteriosului Eros, dar unori are o natura ambivalenta fiind predestinat sa-si asume riscuri. Aceasta inclinatie dubioasa catre placere si flirtatul capricios cu pericolul ii poate conduce pe cei nascuti sub acest semn catre situatii neplacute daca nu isi modereaza atitudinea prin bun simt.

Asa cum flacara cuprinde un obiect acoperit cu ulei, Floarea stie mai bine decat orice alt semn cum sa starneasca interesul si sa seduca fara sa consume obiectul dorintei sale.

Pentru a se simti ocrotita si ingrijita Floarea trebuie sa-i aleaga drept parteneri pe liber cugetatoarea Maimuta sau pe salbaticul, dinamicul Leopard.


OZOMATLI - MAIMUTA

Culoarea norocoasa: Galben auriu

Zilele Zodiei Ianuarie 1, 13, 25
Februarie 1, 11, 23
Martie 7, 19, 31
Aprilie 12, 24 Mai 6, 18, 30
Iunie 11, 23
Iulie 5, 17, 29
August 10, 22 Septembrie 3, 15, 27
Octombrie 9, 21
Noiembrie 2, 14, 26
Decembrie 8, 20

Ca partener al omului si nu ca rival, Maimuta se situeaza undeva la mijlocul drumului intre salbaticia naturii si ordinea culturii umane. Fiind un scamator si muzician prin firea lucrurilor, mersul Maimutei este armonios. Legendele aztece ii aduc un omagiu sublim. Alt nume pentru acest semn este Stapanul Focului.

Unii intelepti azteci credeau ca numai datorita norocului Maimuta a realizat importanta descoperirii focului. Se spune ca la apusul soarelui a auzit in departare un vanator tanar care isi plangea necazul pentru ca nu reusise sa vaneze nimic in ziua aceea desi umblase prin caldura torida toata ziua. Atunci Maimuta a dat omului focul.

In primul rand si cel mai important aspect al inteligentei si muncitoarei Maimute este ca are bunul simt de a nu se lua pe sine in serios chiar daca asta inseamna de a-si minimaliza talentele si de a transforma uimitoarele sale inventiile intr-o fermecatoare dracovenie si demonstratie de prestidigitatie.

Maimuta este individualista, dar nu egoista, dar si experta in manipulare. Cu eleganta sa naturala este un estet calm, relaxat. Propria ei libertate este foarte importanta pentru ea. Mai presus de toate, Maimutei ii plac surprizele, intamplarile neasteptate, impulsivitatea si sa cheltuiasca banii. Aspectul fizic este placut si prietenos.
Desi intuitiva, cu o buna perceptie a lucrurilor poate deveni prea nerabdatoare ca sa astepte rezultate concrete ale eforturilor sale. In acelasi timp ea urmareste perfectiunea in aceste incercari.

Maimuta este de obicei optimista. Cu mult umor, cei nascuti sub acest semn folosesc toate posibilitatile pe care le ofera viata incercand diverse atitudini si exprimari.
Cei care ii vor oferi cea mai mare provocare in viata ca parteneri vor fi Leopardul si Vulturul.


OCELOTI - LEOPARDUL

Culoarea norocoasa: Negru

Zilele Zodiei Ianuarie 9, 21
Februarie 7, 19
Martie 3, 15, 27
Aprilie 2, 9, 20 Mai 2, 14, 26
Iunie 7, 19
Iulie 1, 13, 25
August 6, 18, 30 Septembrie 11, 23
Octombrie 5, 17, 29
Noiembrie 10, 22
Decembrie 4, 16, 28

Leopardul, cu ochii sai inspaimantatori este incarnarea soarelui. Aceasta creatura salbatica a noptii poate sa te faca sa-ti inghete sangele in vene. Doar ascutimea Maimutei poate infrunta acest semn salbatic.

In intunecimea noptii, acest arogant si nelinistit pradator ia infatisarea de felina a astrului zilei, pasiunea sa de nestapanit.

Intr-o zi, femeile au mers in padure sa culeaga lemne de foc. Una dintre ele, inca tanara a spus “ mi-ar placea sa fiu sotia leopardului. Satul nu ar mai duce lipsa de carne.”
Imediat, Leopardul care putea citi gandurile a aparut. El a acceptat aceasta legatura si intelegerea. Leopardul credincios a adus o prada proaspat vanata. Femeia imediat l-a invitat sa traiasca printre oamenii. Numai o batrana doica a ramas suspicioasa fata de acest musafir strain si a criticat uniunea dintre sat si padure. La scurt timp tanara sotie s-a transformat intr-o felina si banuielile femeii batrane s-au adeverit. Luptatorii, infrangandu-si teama si dezgustul au strapuns pielea de animal de pe femeie cu sulitele si cutitele, omorand-o. Din acea zi cumplita, Leopardul plin de manie si furie isi striga setea lui de razbunare in timp ce privirea lui arzatoare se indeapta catre pamant.

Cei nascuti sub acest semn imbina tenacitatea caracterului cu actiunile nobile. Acest scut al rigurozitatii si demnitatii ii permite Leopardului sa straluceasca in afaceri si negocieri.

Desi excesiv de mandru si plin de demnitate, poate cadea in melancolie ceea ce ii va scadea energia viala daca isi va permite sa stea in expectativa prea mult timp.

Leopardul va avea mult de castigat din alianta cu binevoitoarea Maimuta sau cu senzuala Floare.

Niciun comentariu: