duminică, 21 noiembrie 2010

Cuvinte alese

William Shakespeare: “Dacă ar fi tot atât de uşor să faci cât este de a şti să faci, capelele ar fi biserici şi bordeiele palate.”


Joseph Campbell: “Trebuie să fim dispuşi să renunţăm la viaţa pe care am planificat-o, pentru a avea parte de viaţa care ne aşteaptă.”


Sydney Smith: “Ca să faci ceva ce merită făcut în lumea asta, nu trebuie să te ascunzi tremurând şi să te gândeşti la ger şi la pericole, ci trebuie să te arunci cu toată forţa înainte şi să te descurci cât poţi mai bine.”


Friedrich Nietzsche: "Cu cât te înalţi mai mult, cu atât pari mai mic acelora care nu pot să zboare."


Edith Armstrong: "Îmi ţin mintea concentrată pe pace, armonie, sănătate, dragoste şi abundenţă. Astfel, nu pot fi distrasă de îndoială, anxietate sau frică."


Viktor Frankl: "Noi, cei care am trăit în lagărele de concentrare, ne putem aminti de acei oameni care, trecând din baracă în baracă, îşi dăruiau altora ultima lor bucată de pâine. Vor fi fost puţini la număr, dar îndeajuns de mulţi pentru a dovedi că totul îi poate fi luat omului, mai puţin un lucru: ultima dintre libertăţi - aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul mod de a fi."


Octavian Paler: "Viaţa însăşi e o stare de tranzit între naştere şi moarte... un peron unde te zbaţi să ocupi un loc într-un tren... eşti fericit că ai prins un loc la clasa I sau la fereastră... altul e necăjit că a rămas în picioare pe culoar... alţii nu reuşesc să se prindă nici de scări, rămân pe peron să aştepte următorul tren... Şi fiecare uită, poate, un singur lucru... că trenurile astea nu duc nicăieri... cel care a ocupat un loc la fereastră este, fără să ştie, egal cu cel care stă în picioare pe culoar şi cu cel care vine abia cu următorul tren... în cele din urmă se vor întâlni toţi undeva, într-un deşert, unde chiar sinele se transformă în nisip... în loc să se uite în jur, oamenii se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau ghionturi..."


Thomas J. Watson Sr.: "Înţelepciunea este puterea de a pune timpul şi cunoştinţele noastre la bună folosinţă."


"În viaţă trebuie să vezi partea frumoasă a lucrurilor. Nu este greu, mai ales că în toate există ceva frumos. Dacă vom şti să privim natura, vom vedea frumuseţe şi bogătie. Dacă vom şti să-l privim pe om, în adâncul lui vom vedea bunătate şi dragoste. Privind astfel viaţa şi oamenii, devenim noi înşine mai frumoşi, mai bogaţi şi mai buni."


William Shed: „O navă e în siguranţă în port, dar nu pentru asta a fost construită.”


Abraham Lincoln: „Nu-i ajuţi pe oameni făcând în locul lor ceea ce pot şi ar trebui să facă ei înşişi ca să se ajute.”


David Icke: „În ziua de azi, oamenii au nevoie întâi să vadă ca să creadă, în loc să creadă ca să vadă.”


Mahatma Gandhi: „De câte ori te confrunţi cu un oponent, cucereşte-l prin dragoste!”


„Majoritatea oamenilor se zbat pentru că ei încă nu au plătit preţul de a decide ce este cu adevărat important pentru ei.”


Lise Bourbeau: „Singura diferenţă dintre tine şi altcineva, dintre lucrurile frumoase pe care le are sau le face şi cele care ţie ţi se par imposibil de realizat, este nivelul tău de credinţă.”

Niciun comentariu: