duminică, 10 octombrie 2010

Layering pentru avansati

Pentru ca a venit toamna, vream sa ne protejam de frig si, in acelasi timp, sa fim cu stil.

Stiu ca multa lume ciritca moda si stilul masculin din diverse motive ce tin de trecutul lor… “comunist” insa Europa si America ne-au luat-o inainte. E timpul sa recunoastem asta, sa vedem cam pe la ce nivel se afla ei, si sa invatam cate ceva din greselile si reusitele lor.

Desi nu ma astept sa vad multi barbati imbracati ca cei din pozele de mai jos, le-am pus cu scopul de a deschide ochii unora, de a-i minuna pe ai altora si de a-i clati pe ai celor interesati cat decat de moda si stilul masculin.

Asadar… poze cu layering.

Poza #1

Incepem din prima cu o tinuta incarcata: jacheta neagra de piele, sub ea o vesta gri, o camasa de denim sub care mai poarta o camasa alba.

foto: http://streetstylista-guy.blogspot.com

Credeti ca daca ar veni in Romania, s-ar uita barbatii urat la “strainu asta”? Dar daca ar incepe dintr-o data sa vorbeasca limba romana? Vanatai? Auci.

Daca mai ai indoieli ca asemenea tinute merg, te asigur ca un asemenea avatar ti-ar putea fura femeia.

Iar daca ti le-am risipit, sa comentam putin tinuta.

In layering, hainele din materialele cele mai subtiri se poarta cel mai aproape de piele. O vesta se va purta tot timpul peste tricou sau camasa iar jacheta peste toate acestea.

Un alt element la care te rog sa fii atent cand faci layering este culoarea. Tinuta va fi si-asa destul de incarcata deci nu e nevoie de culori tipatoare. Negru, albastru, alb gri… sunt suficiente in momentul cand ai atatea haine pe tine si se vad toate deodata.

Sa mai observam ca tinuta are si destule accesorii: caciula gri (se asorteaza cu vesta), ceasul cu caadran mare care merge cu catarama mare a curelei iar, peste toate, acele casti care ii dau un aer foarte relaxat.

Sigur, castile nu vor fi niciodata considerate accesoriu vestimentar, insa pot face o declaratie de stil.

Poza #2

Pentru vremea ploiasa de toamna, o haina Macintosh e o alegere foarte buna. Baiatul din poza de mai jos poarta pe sub ea o bluza cu guler in forma de V si o camasa alba.

foto: tweedandvelvet.com

Multi barbati trantesc pe ei toamna o bluza si o jacheta (nu tot timpul de piele). Din acest motiv, tinuta de mai sus iese in evidenta dar subtil.

Daca hip-hopperul din prima poza te-a speriat, cu siguranta ca cea de-a doua tinuta este pe placul tau.

Poza #3

foto: theselvedgeyard.files.wordpress.com

Iata si o poza cu Justin Timberlake, pust foarte bine la punct. Imprumuta elemente de la primele doua tinute pentur un look impecabil. Din nou, culorile sunt neutre.

Tinuta este formata din:

  • camasa alba
  • cravta slim neagra
  • vesta gri
  • jacheta de piele neagra

Niciun comentariu: