joi, 12 august 2010

Scapă de transpirația abundentă

Una din problemele cele mai mari semnalate de cititorii mei este cea a transpirației excesive. Nimic nu poate fi mai jenant decât să îți transpire fruntea, să ai mâna leoarcă atunci când o dai cu cineva sau să îți apară pete de transpirație pe haine.

Nu îți pot da sfaturi medicale despre cum să scapi de această problemă dar îți pot spune mici trucuri pe care oricine le poate face pentru a o reduce. Culmea este că aceste sfaturi ajută pe oricine e interesat de o viață mai sănătoasă, nu doar pe cei cu problema transpirației abundente.

În primul rând să vedem ce se ascunde în spatele acestei probleme. Această ”problemă”se numește de fapt hiperhidroză și afectează foarte mulți oameni. După zona care transpiră, hiperhidroza poate fi: axilară (când transpiri la subraț), palmară (în podul palmelor), inghinală sau plantară (a tălpilor).

Indiferent de natura ei, transpirația abundentă trebuie tratată. Nu lăsa timpul să treacă - cu cât rezolvi mai repede o problemă sâcâitoare, cu-atât te poți bucura mai repede și mai mult de restul vieții tale.

Practic, nu trebuie decât să încerci sfaturile următoare și, ce e mai important, să ceri sfatul medicului dacă acestea nu te ajută.

Îți recomand să…

  • …eviți alimentele condimentate. Acestea nu fac decât să te facă să transpiri și mai tare. Știu că sunt bune dar, măcar asigură-te că nu ieși din casă după o masă condimentată pentru a evita stres și neplăceri.
  • …eviți stresul. Releaxează-te pe cât de mult posibil și evită oamenii sau situațiile care îți ridică nivelul de anxietate.
  • …folosești antiperspirante. Pentru cazuri severe de transpirație excesivă acestea s-ar putea să nu funcționeze dar, dacă nu e ceva extrem de grav, merită încercat. Dacă cele luate fără rețetă nu au avut efect, este posibil ca medicul să-ți recomande antiperspirante mai puternice, însă acestea pot fi luate doar pe bază de rețetă.
  • …eviți hainele strâmte și cele din sintetice. Mă refer la haine care să stea confortabil pe corp deci să lase aerul să circule. Mă refer de asemenea la haine din bumbac, care să permită pielii să respire.
  • … încerci să mărești cantitatea de apă băută în fiecare zi, cel puțin o perioadă, pentru a vedea rezultatele. De asemenea, evită cafeina și alcoolul pe cât posibil.

Dacă sfaturile de mai sus nu te ajută, trebuie neapărat să mergi la doctor. Dacă nici tratamentele prescrise nu funcționează, există modalități mai scumpe, însă implică operații chirurgicale. În acest caz e imperativ să te informezi pe cât de bine posibil pentru a lua decizia corectă. Multă baftă!

Dacă ai avut această problemă și ai scăpat de ea sau dacă ai încercat un tratament și nu a mers, te invit să spui și celorlalți povestea ta pentru că sunt sigur că sunt mulți care au încercat diferite tratamente fără rezultat.


Niciun comentariu: