duminică, 29 august 2010

Barbati in roluri de femei

Cine a spus ca numai femeile pot purta rochii, tocuri, sutiene, ciorapi dantelati sau machiaje extravagante? Avand in vedere ca realitatea ne impune anumite limite, in filme orice e posibil: chiar si sa-l vedem pe Patrick Swayze pensat, imbracat intr-o rochie eleganta, sau pe Johnny Depp cu peruca in vant si cu pieptul acoperit de puf. Fie ca au sau nu tenta sexuala, fie ca sunt agenti sub acoperire mascati in femei sau pur si simplu travesti, actorii de mai jos au experimentat pe pielea lor cum e sa arati si sa te imbraci ca o femeie.

Patrick Swayze, Wesley Snipes si John Leguizamo in To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar

to_wong_foo_thanks_for_everything_julie_newmar_1995_685x385

Prin 1995, in filmul To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar, Patrick Swayze, Wesley Snipes, John Leguizamo au adoptat o schimbare totala de look si au pornit spre Hollywood intr-o masina decapotabila, cu haine suficiente in bagaje cat sa le intreaca pe vedetele din Sex and the City. Iar cand am spus schimbare de look, m-am referit la o schimbare radicala: tocuri, rochii, sutiene si 3 personaje care nu au nicio trasatura masculina: Vida Boheme, Noxeema Jackson si Chichi Rodriguez.

Marlon si Shawn Wayans – White Chicks

WhiteChicks

Pe fratii Wayans ii stim din comediile Scary Movie si ne-am convins ca rolurile cele mai potrivite pentru ei sunt cele din comedii. In White Chicks au dus comicul la un alt nivel cand, pentru a-l prinde pe un raufacator au intrat in pielea unor tipe blonde si albe. Cum au rezistat in “pielea” celor doua blonde numai ei stiu, cert este ca White Chicks nu a fost o comedie rea, iar cei doi nu o sa mai fie niciodata atat de albi ca aici.

Eddie MurphyNorbit

norbit

In Norbit Eddie Murphy e 3 in unu: joaca rolul omului care l-a crescut, este mai apoi atat Norbit cat si Rasputia – femeia cu care a fost obligat sa se casatoreasca. Dintre aceste 3 roluri, Rasputia este rolul cel mai mare – la propriu, iar transformarea lui Murphy intr-o “femeie cu greutate” a presupus un costum foaaaarte pufos.

Robin Williams – Mrs Doubtfire

Mrs.Doubtfire_1993b

Rolul unui tatic divortat care ajunge sa se deghizeze intr-o femeie doar pentru a putea fi in preajma copiilor sai, este jucat excelent de Robin Williams . Atat de bine jucat, incat ne face sa ne dorim ca Mrs. Doubtfire sa existe si in realitate. Filmul per total se anunta a fi o comedie copioasa, iar sansa de a-l vedea pe Williams interpretand o bona nu trebuie ratata.

Martin Lawrence – Big Momma’s House

Big-Mommas-House-2-01

Martin Lawrence e un actor cu lipici, e unul dintre cei mai buni actori de comedie de la Hollywood si cand a venit vorba sa imbrace costumul “coanei mari”, a devenit instant de doua ori mai interesant, de doua ori mai mare si de doua ori mai amuzant.

Tyler Perry – Madea’s Family Reunion

2006_madeas_family_reunion_004

Tyler Perry s-a convins ca daca imbraca hainele unei femei si se da drept o bunicuta plina de haz cu inclinatii spre bucluc, are toate sansele sa faca bani seriosi. Mable “Madea” Simmons a devenit astfel un personaj de succes, iar Tyler Perry un actor care stie ce e comercial si nu ezita sa se maimutareasca sau se faca de rusine pentru zeci de milioane de $.

Johnny DeppBefore Night Falls

2001_before_night_falls_001

Johnny Depp este un actor cu o expresie a fetei foarte frumoasa, iar la o privire atenta ai putea spune ca are cateva trasaturi feminine. In Before The Night Falls acesta si-a scos in evidenta trasaturile feminine pe care le are si pe deasupra le-a accentuat in asa fel incat l-ai fi putut confunda usor cu o femeie. Bon Bon a fost un personaj de tinut minte in filmul biografic Before Night Falls.

Dustin HoffmanTootsie

tootsie_movie_image_dustin_hoffman

In Tootsie Dustin Hofman face un rol de zile mari. Disperat ca nu-si gaseste loc de munca, personajul lui accepta sa se deghizeze in femeie pentru a primi un rol intr-un serial tv. Ajuns peste noapte mare vedeta si foarte convingator in rolul unei femei, problemele lui apar cand se indragosteste de actrita principala din serial.

Niciun comentariu: