joi, 22 iulie 2010

Rac, 12 iulie - Ziua prezentei convingatoare

Cei nascuti pe 12 iulie sunt stapanii metodelor de convingere. Argumentele lor sunt convingatoare si logice. Sunt inzestrati nativ cu un simt al momentului oportun. Cand este nevoie, ei sunt destul de retinuti si chiar influentabili, dar exista si cazuri extreme cand trebuie sa se impuna. Destul de des ei isi folosesc simtul umorului pentru a-i atrage pe ceilalati de partea lor.

Nativii zilei de 12 iulie nu numai ca sunt buni in procesul de convingere a celorlalti, dar chiar trec si la actiune. Prin eforturile lor, multe proiecte sunt demarate, desi sunt cazuri in care exista putine sanse de materializare. Uneori, cei nascuti pe 12 iulie pot fi destul de priceputi sa insufle in mod subtil o idee in mintea altcuiva. Astfel, acestia vor actiona in acest sens, fiind convinsi ca este ideea lor proprie.

in nefericire, nativii zilei de 12 iulie pot deveni parinti dominanti. Datorita faptului ca sunt atat de dedicati exercitarii influentei lor, ei vor fi incompatibili cu copiii lor. Doar mai tarziu, acestia vor realiza cat de mult le-a fost controlata vointa, desi la momentul respectiv nu au sesizat acest lucru. In cazuri extreme, copiii nativilor zilei de 12 iulie vor creste si vor afla ca si-au dezvoltat o vointa atrofiata. Astfel, ei vor ramane pentru mult timp dependenti de ghidarea parintilor.

Probleme similare pot aparea si in relatiile de dragoste ale celor nascuti astazi. Initial, ei ii vor lasa pe cei iubiti sau pe partenerii sentimentali sa se implice si in final isi vor exprima resentimentele impotriva acestora. Deoarece nativii zilei de 12 iulie isi gasesc rareori parteneri potriviti pentru personalitatile lor puternice, este destul de dificil pentru ei sa gaseasca o fericire durabila in viata personala.

Nativii zilei de 12 iulie influenteaza puternic orice mediu in care convietuiesc. In general, ei sunt admirati la serviciu pentru priceperea lor. Adesea, ei pot exercita o influenta pozitiva in medierea disputelor. Totusi, cei nascuti astazi nu pot suferi sa raporteze unei persoane pe care nu o admira si pentru care nu au nici cel mai mic respect. Din acest motiv, ei se vor gasi de cele mai multe ori in situatia de angajator, sau in functii ce nu au un sef direct. Deoarece persoanele nascute pe 12 iulie sunt incapatanate si detin un set bine definit de prioritati si repere in viata, este dificil pentru ei sa accepte pe deplin filosofia unei companii sau organizatii.

Datorita naturii lor persuasive si personalitatii puternice, uneori nativii zilei de 12 iulie isi fac dusmani si provoaca resentimente si antagonism. Ei cred in mod invariabil ca actioneaza in interesul comun, dar ceilalti ii pot vedea in postura de dictatori, comentatori si neinduplecati. Adevarul este ca nativii zilei de 12 iulie gasesc o solutie la problemele logice mult mai repede decat alte persoane si le pot nega sansa de a se implica. Cei nascuti astazi trebuie sa invete sa se retraga, sa le permita si celorlalti sa aiba puterea si respectul de sine atunci cand trebuie sa ia anumite decizii. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei nascuti pe 12 iulie sunt cei care furnizeaza de obicei o asemenea putere si tind sa incurajeze dependenta angajatilor, copiilor si prietenilor.

SFATURI: Invata sa te retragi. Incearca sa nu te mai bagi atat. Nu-ti mai impune ideile cu atata tarie. Intodeauna incearca sa fii sensibil la nevoile si dorintele celorlalti.

PUNCTE FORTE:

Capabil

Devotat

Bun observator

PUNCTE SLABE:

Exagerat de protector

Autoritar

Incapatanat



Niciun comentariu: