duminică, 9 mai 2010

Taur, Doi Mai - Ziua Observatorului Uman

Nativii zilei de 2 mai afiseaza un interes special pentru dezvoltarea umana – in orice faza de manifestare, din tinerete si pana la batranete. Nu sunt timizi in exprimarea ideilor personale referitoare la oameni, idei ce sunt bine gandite si in cea mai mare parte bine fixate in minte. Cei nascuti pe 2 mai sunt foarte greu de pacalit. Ei sunt vicleni in introspectia psihologiei umane si in procesul lor de gandire.

Cei nascuti astazi tind sa fie reprezentati de tipul autoritar. Ei stabilesc legea in cadrul familiei si a cercului lor social. In ceea ce priveste activitatea profesionala, in cazul in care este posibil, ei vor alege sa fie proprii stapani deoarece nu stapanesc arta de a se intelege cu ceilalti. Cu toate ca nu exceleaza nici in ceea ce priveste diplomatia, persoanele nascute pe 2 mai vor fi respectate pentru atitudinea lor sincera si pentru franchetea ce ii caracterizeaza. O tentatie pentru nativii acestei zile este de a participa la barfe si de a-si baga nasul in afacerile altora. In general, acest lucru se intampla mai mult din curiozitate si nu din rea vointa. Nu trebuie sa fiti surprinsi daca veti descoperi ca ei sunt foarte sensibili la barfele care ii vizeaza.

Cum am mentionat deja, persoanele nascute pe 2 mai au cariere ce implica un contact social minim, incepand cu artele si pana la comert, transport sau lucrul la ferma. Adesea, ei isi petrec o parte din timpul liber studiind oamenii. Majoritatea nativilor zilei de 2 mai sunt mai mult analitici decat creativi, mai mult obiectivi decat subiectivi si mai mult inteligenti decat intuitivi. Atunci cand sunt preocupati de un subiect deosebit sau de o activitate pe care o indragesc, ei vor aduce argumente referitoare la cat de departe pot merge in acest sens.

O problema pentru nativii zilei de 2 mai este faptul ca sunt lipsiti de tact si au tendinta de a fi aspri in exprimare. Acest lucru ii poate indeparta pe oameni. Astfel, ei isi pot face adevarati dusmani care le pot crea probleme serioase. Cei nascuti pe 2 mai isi pot folosi inteligenta si intelegerea psihologiei umane pentru a-si cultiva diplomatia. Acest lucru le poate garanta un succes mai mare in toate domeniile din viata lor.

Cei nascuti pe 2 mai tind sa fie perfectionisti. Ei sunt capabili sa ia un plan practic si sa il implementeze cat mai eficient posibil. Ei sunt buni organizatori si vor castiga foarte bine lucrand pe cont propriu. Uneori pot realiza chiar mai mult decat poate realiza o echipa intreaga. Dorinta lor de a fi singuri din cand in cand se poate extinde la fel de bine si in sfera familiala. Totusi, in general, dupa o zi obositoare de munca ei prefera sa stea in atmosfera calda din sanul familiei. In calitate de parinti, cei nascuti astazi trebuie sa aiba grija sa nu exagereze cu supravegherea si dominarea, de timpuriu, a copiilor lor. Persoanele nascute pe 2 mai trebuie sa invete sa renunte uneori, nu numai la anumite idei fixe referitoare la cresterea copiilor, dar si la tendintele posesive.

Nativii zilei de 2 mai vor aborda pasiunile si meseriile cu aceeasi pricepere analitica ce ii caracterizeaza atunci cand este vorba de munca lor. Sunt persoane pricepute, iar dragostea lor pentru frumos este demonstrata in tot ceea ce fac.

SFATURI: Cultiva-ti tactul si diplomatia. Renunta la atitudinea aroganta, mai ales in ceea ce ii priveste pe copii. Nu mai fi atat de sensibil. Relaxeaza-te si fi fericit. Accepta auto-examinarea si schimbarea.

PUNCTE FORTE:

Productiv

Perfectionist

Observator

PUNCTE SLABE:

Bagacios

Autoritar

Aspru



Niciun comentariu: