sâmbătă, 15 mai 2010

Taur, 6 Mai - Ziua Fanteziei Materializate

Cei nascuti pe 6 mai par sa cunoasca modalitatea in care fantezia, imaginatia si inconstienta functioneaza. Aceasta intelegere se manifesta in general in unul din urmatoarele moduri: in a fi compatimitor, chiar emfatic cu ceilalti sau prin intruchiparea fanteziilor celorlalti, in esenta, fiind luat drept un star. Profesorii, consilierii si parintii ce se incadreaza in primul tip sunt experti in ghidarea oamenilor prin perioade dificile ale vietii lor. Ei ii ajuta pe acestia sa-si inteleaga motivatiile. Tipul star este obsedat de realizarea viselor, indraznind sa-si traiasca fanteziile pe care cei mai multi oameni le pastreaza doar pentru ei.

Ei sunt inzestrati cu o imaginatie bogata, insa trebuie sa faca uz de aceasta cu multa intelepciune. Daca persoanele nascute pe 6 mai folosesc acest dar in mod imoral sau fara a avea un scop anume, ei pot ajunge sa manipuleze vietile celorlalti in beneficiul lor propriu sau sa abordeze o cariera sau un mariaj ce nu are sorti de izbanda. Nativii zilei de 6 mai cei mai de succes sunt cei ce-si recunosc limitele si sunt capabili sa trateze atat obiectivele proprii, cat si pe cele ale celorlalti in mod obiectiv si etic.

Adesea, nativii zilei de 6 mai trec printr-o copilarie traumatizanta sau dificila. Ei reusesc sa depaseasca aceste momente grele cu mare curaj si tenacitate. Aceste dificultati pot duce la o introspectie in viata celorlalti ce au beneficiat de o copilarie mult mai normala sau cu mai putine puncte sensibile din acest punct de vedere. Insa acest lucru nu este ceva obligatoriu. Daca cei nascuti astazi isi utilizeaza astfel intuitia in mod empatic si facand uz de comparatie, ei se vor dovedi a fi indivizi valorosi pentru societate. Sunt multe cazurile in care cei nascuti pe 6 mai sunt de un real folos celorlalti. In acelasi timp, ei raman victime ale propriei suferinte, pe care de obicei o pot ascunde de cei din jurul lor.

Deoarece sunt atat de sensibili si posibil condusi de consecintele pornirilor inconstiente distructive, cei nascuti astazi sunt in mod special predispusi la instabilitate sentimentala cat si la disconfort si durere fizica. Efortul permanent prin care ei depasesc anumite obstacole este o constanta in vietile majoritatii nativilor zilei de 6 mai. Din dorinta de a-si controla destinele, ei pot deveni nejustificat de viciosi. Ei structureaza fiecare moment din viata lor ca si cum le-ar fi teama ca daca nu vor face acest lucru, vor scapa lucrurile de sub control intr-un fel sau altul. Astfel, un stil de viata asemanator din punct de vedere al eficientei si rezonabilitatii poate ascunde un vulcan de sentimente fierbinti de care cei nascuti pe 6 mai nu sunt intotdeauna constienti.

Pe de alta parte, nativii zilei de 6 mai sunt foarte intelegatori atunci cand ceilalti par irationali. In acest sens ei poseda un al saselea simt. Te poti baza pe ei in situatii dificile din punct de vedere emotional datorita curajului si intelepciunii de care dau dovada. Adesea, ei vor lua apararea subordonatului sau victimei si asta pentru ca inteleg foarte bine psihicul acestor persoane. Uneori, persoanele atractive nascute astazi trebuie sa se pazesca de cei pe care incearca sa ii ajute, deoarece acestia ajung sa se indragosteasca sau sa le idolatrizeze. Cu toate ca o astfel de atentie poate fi multumitoare pentru ego-ul lor, procesul de autorealizare al nativilor zilei de 6 mai este astfel incetinit destul de mult.

SFATURI: Controleaza-ti sentimentele. Asteapta sa ti se ceara ajutorul. Nu-ti fie frica sa ceri si tu ajutorul altora. Pune-ti lucrurile la punct in propria-ti ograda. Foloseste-ti perceptiile cu intelepciune. Fii sensibil si la sentimentele celorlalti.

PUNCTE FORTE:

Senzual

Agil

Creativ

PUNCTE SLABE:

Instabil emotional

Suferind

Indulgent



Niciun comentariu: