luni, 31 mai 2010

Ce costum de baie să aleg vara asta?

Fie că ai tras din greu de fiare toată iarna, fie că nu, când mergi la ștrand sau la mare nu va râmâne pe tine decât costumul de baie. Fără sacouri sport asortate cu cămăși slim-fit, fără mocasini sau pantofi de piele ce merg perfect cu cureaua, fără cravate ce-ți scot în evidență culoarea ochilor. Când îți dai tricoul și pantalonii jos… trebuie să rămâi cu stil. Probabil te gândești că în aceste situații nu prea ai cum să-ți ascunzi defectele corpului.

Nu sunt magician să îți pot transforma corpul într-unul înalt și sculptat. Pot însă să-ți dau câteva sfaturi legate de ce costume de baie ți s-ar potrivi.

Materialul

Primul lucru la care trebuie să te uiți când alegi un costum de baie este materialul. Există o varietate, iar unele din ele trebuie evitate. În general, costumele de baie pot fi făcute din bumbac, elastan, poliamida sau poliester. Să le luăm prin eliminare, e cel mai ușor. Cele din bumbac trebuie evitate în favoarea celor din elastan, poliamida. Știu că, în general, hainele din bumbac sunt preferate celor din fibre sintetice însă aici trebuie ales exact invers.

În momentul în care ieși din apă, bumbacul are tendința să se ”strângă”, arătând astfel inestetic. deci fără bumbac 100% la costumele de baie (dacă găsești totuși în procentaje mai mici atunci merge). Cele din poliester sunt și ele rare pentru că acesta nu este nici destul de gros și nici destul de rezistent.

Același sfat ca la costumele de bumbac: evită costumele de baie din poliester. Singurele alternative viabile rămân elastanul și poliamida. Acestea două merg și în combinație, sau în combinații cu bumbac sau polyester. Elastanul și poliamidele oferă o elasticitate foarte bună, sunt ușoare, mulate pe corp și se usucă extrem de ușor.

Culoarea

Aici depinde de cât de închisă sau deschisă îți este pielea precum și de constituție. Regulile coloristice le-am mai repetat prin articole precum și în carte, însă merită să le mai amintesc o dată:

Dacă vrei să pari mai slab / să ascunzi burta, mergi pe negru. Dacă vrei să ieși în evidență mergi pe ceva viu colorat.

Dacă ai talia foarte subțire, alege ceva cu dungi orizontale.

Dacă vrei să pari o idee mai înalt, mergi pe dungi verticale.

După cum vezi, un costum de baie nu poate face miracole cu corpul tău însă te poate ajuta. Dacă vrei să arăți bine la plajă, un corp definit este întotdeauna soluția.

Imprimeul

Costumele de baie (în special pantalonii scurți) vin într-o infinitate de modele. Alege ceva ce ți se potrivește, ce transimte un mesaj despre tine. Totuși… țin să-ți atrag atenția asupra unui fapt legat de imprimeuri: Dacă vrei să fii cu stil, evită să porți reclame pe tine (cu băuturi răcoritoare, cu echipa preferată de fotbal, sau cu vreo altă siglă). Costumele de baie de acest gen pur și simplu nu au stil. Mergi pe un palmier sau pe un Bugs Bunny dacă ești genul mai copilăros etc. Ai de unde alege. Imprimeurile ar trebui evitate cu desăvârșire în momentul în care încerci să pari mai slab. În acest caz, după cum am zis și mai sus… mergi pe un costum de baie negru.

Tipuri

Urmează acum partea cea mai interesantă. Ce tip de costum de baie să-mi aleg? Practic ai câteva opțiuni: slipul simplu, boxerii și șortul de baie. Diferența dintre ele este, după cum te-ai așteptat, la cât de mult (sau puțin) acoperă din tine. Să vedem exemple din fiecare (deși știu că le știi).

Slipul

slip de baie barbatesc

Slipul este cea mai sumara dintre cele 3, excelentă pentru activitățile sportive ce implică înotul. Dacă ai burtă, nu ți-l recomand. Mergi în schimb pe variantele de mai jos.

Boxerii de baie

boxeri de baie barbati

Excelenți pentru ștrand sau plajă, boxerii de baie conțin și bumbac în compoziția lor.

Șortul de baie

sort de baie barbati

Acum că ai văzut câteva modele și știi criteriile pe care să-ți alegi costumul de baine, nu mai rămâne să dai o raită prin magazine. ;) .

Niciun comentariu: