sâmbătă, 6 martie 2010

Top 40 - cele mai bune filme ale ultimului deceniu

40. 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' (2003)

Filmul are ca punct de plecare povestea corabiei Black Pearl si a echipajului acesteia, blestemati pentru furtul comorii aztecilor. Personajele si locurile exotice, la care se adauga un amestec perfect de comedie si aventura, fac din acest film cu pirati o experienta placuta pentru toate virstele
39. 'Shrek' (2001)
Shrek este un capcaun masiv ce traieste de unul singur in padure, intr-un tinut indepartat numit Duloc. Cand Lord Farquaad, stapan peste Duloc, trimite toate personajele de basm in padure, Shrek isi pierde viata linistita pe care o traia, iar casa lui devine o tabara de refugiati. Astfel, porneste catre Lord Farquaad pentru a-l convinge sa primeasca inapoi toate personajele si a-l lasa in pace. Lord Farquaad accepta cu o singura conditie: Shrek trebuie sa o gaseasca pe frumoasa printesa Fiona, pe care Farquaad o vrea de sotie. Marele capcaun isi incepe astfel aventura impreuna cu noul sau "prieten", un magarus.


38. 'Children of Men' (2006)
In 2027, natalitatea, o problema inca de pe acum (dar nu numai in sensul dat de regizor), scade atat de mult incat riscul ca omenirea sa-si piarda urma devine unul cat se poate de palpabil. Actiunea se petrece in Marea Britanie, lovita de vestea mortii celui mai tanar locuitor al planetei, care s-a stins la varsta de 18 ani. Infertilitatea devine cel mai mare dusman al rasei umane, distrusa si din interior de luptele intre diverse secte extremiste. Iata ca in acest cazan de deznadejde, un miracol vine sa schimbe situatia. Cand o femeie ramane pe neasteptate insarcinata, Theodore Faron (Clive Owen), un fost agent secret devenit birocrat, primeste misiunea de a duce la loc sigur aceasta ultima speranta a omenirii. Theo e obligat prin forta lucrurilor sa faca echipa cu fosta lui sotie, Julian (Julianne Moore), o activista acerba si plina de personalitate.

37. 'An Inconvenient Truth' (2006)
Documentarul reprezinta o dovada impresionanta a cruciadei tinute de un singur om, fostul vice-presedinte american Al Gore, in ceea ce priveste tentativa de a a-i face pe oameni sa constientizeze pericolul pe care il reprezinta incalzirea globala si masurile iminente ce se impun pentru diminuarea catastrofei. Umanitatea, subliniaza Gore, sta pe o bomba cu ceas si, daca majoritatea oamenilor de stiinta au dreptate, in 10 ani pamantul va fi martorul celui mai mare proces de distrugere de pana acum, furtunile, secetele si epidemiile intretinand un lant mortal ce va duce in cele din urma la dipsaritia vietii de pe Terra.

36. 'Borat' (2006)
In Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, eroul nostru, personalitate marcanta a televiziunii din Kazakhstan, este trimis in Statele Unite pentru a realiza un reportaj despre "cea mai mare tara din lume". Cu o intreaga echipa de filmare dupa el, Borat devine din ce in ce mai interesat de proiectul de a se casatori cu Pamela Anderson, decat de a filma decumentarul.

35. 'The Wrestler' (2008)
"The Wrestler" este o drama al carei personaj principal este luptatorul profesionist retras din activitate Randy Robinson, o vedeta incontestabila a ringului in anii '80, dar care a fost fortat sa puna capat de timpuriu carierei lui promitatoare din cauza unui atac de cord suferit in timpul unei partide mai putin importante. Fiind avertizat de medici ca este foarte posibil sa isi piarda viata daca ramane fidel profesiei pe care o practicase pana atunci, Randy Robinson ia decizia dureroasa de a renunta la sport si de a se angaja la un magazin de delicatese, stabilind o relatie emotionala cu o dansatoare dintr-un bar local de striptease pe nume Cassidy si incercand sa se impace cu instrainata lui fiica Stephanie. Insa atunci cand i se ofera sansa de a lupta pentru ultima data impotriva vechiului sau adversar The Ayatollah, lui Randy Robinson ii este imposibil sa reziste tentatiei, chiar daca aceasta confruntare l-ar putea costa viata.

34. 'Sideways' (2004)
Miles este un scriitor ratat dezamagit de sine si de realizarile lui. Divortat de sotie si ajuns profesor de engleza la o scoala din San Diego acesta ia decizia sa mearga cu prietenul sau Jack, un actor mai putin cunoscut, intr-o calatorie in tinutul podgoriilor din California. Avand in vedere ca prietenul sau urmeaza sa se casatoreasca saptamana urmatoare, Miles vrea ca in aceasta excursie sa petreaca mai mult timp impreuna jucand golf si band vin, pe cand Jack vrea sa profite cat mai mult de ultima lui saptamana in calitate de burlac si sa se culce cu cat mai multe femei.
La scurt timp de la sosire, cei doi se cazeaza la Windmill Inn si merg mai apoi la restaurantul preferat al lui Miles unde le intalnesc pe chelnerita Maya si pe Stephanie, o angajata a unei vinarii. Din cauza ca Jack se angajeaza intr-o aventura cu Stephanie, Miles, care la randul lui are o aventura cu Maya, ajunge la concluzia ca vacanta pe care o planuise nu va iesi tocmai cum a vrut. Cei doi vor avea parte de o saptamana lunga, nelipsita de evenimente.
33. 'Chicago' (2002)
Muzicalul e povestea a doua femei acuzate de crima, care se confrunta pentru celebritate. Cele doua se intalnesc dupa gratii, blonda Roxie este arestata dupa ce il omoara pe cel care-i promisese ca o va face celebra, iar actrita de vodevil Velma Kelly este acuzata de dublu asasinat asupra surorii si sotului ei. Situatia se complica cand cele doua isi angajeaza acelasi avocat, pe Billy Flynn 32. 'Eastern Promises' (2007)
Eastern Promises spune povestea unei rusoaice neidentificata care este adusa la spital pentru a naste. Desi Anna Khitrova reuseste sa aduca cu bine copilul pe lume, mama nou-nascutului nu supravietuieste procedurii si moare. Insa secretele tinerei nu vor muri odata cu ea deoarece aceasta a lasat in urma un jurnal. Determinata sa asigure bebelusului o viata mai buna, Anna incearca sa-i gaseasca restul familiei. Ea citeste jurnalul si descopera adresa unui restaurant local. Cand il viziteaza, e intampinata de proprietarul sau, Semyon, ce se ofera sa-i traduca paginile scrise de tanara. Insa Semyon nu este ceea ce pare si chiar recunoaste in fata Annei ca jurnalul acesta contine informatii ce l-ar putea baga pe fiul sau Kirill in inchisoare. Anna are motive sa creada ca fiul lui Semyon, Kirill si Nikolai, un sofer care urca in ierarhia mafiei rusesti, stiu mai multe decat pretind. Numai ca Nikolai are un secret, care in cele din urma va iesi la iveala.
31. 'X-Men' (2000)


30. 'Pan's Labyrinth' (2006)
Spania anului 1944 nu mai este un loc sigur pentru nimeni, cu atat mai putin pentru Carmen, o femeie singura ce are deja un copil, pe Ofelia, si care este insarcinata si asteapta sa nasca in curand. Dupa victoria lui Franco, ea se retrage in nordul tarii, pentru a-si insoti noul sot, pe Vidal, un capitan extrem de crud din armata pro-Franco. Aici Ofelia, in varsta de 13 ani, va descoperi intr-o noapte ruinele unui labirint, in mijlocul caruia va intalni un faun, care ii dezvaluie faptul ca ea este de fapt printesa pe care el o astepta de foarte mult timp. Pentru a se putea reintoarce in regatul ei magic, Ofelia va trebui sa treaca de trei probe de foc, intr-o aventura in care realitatea si magia se confunda.

29. 'Wedding Crashers' (2005)
John si Jeremy sunt doi burlaci de 30 de ani ce se ocupa cu medierea divorturilor. Tot timpul ei se distreaza "spargand nunti" - mergand la nunti dandu-se drept invitati, facand cunostinta cu femei tinere pentru o aventura de o noapte. John se gandeste sa se maturizeze, dar Jeremy il convinge sa mai o mai faca pentru o ultima data la nunta directorului de la trezorerie. Ajungand la nunta, Jeremy o intalnteste pe Gloria, o nimfomana, in timp ce John face cunostinta cu Claire, cu care isi doreste mai multe decat o simpla aventura. Va putea John sa-l convinga pe Jeremy sa mai ramana pana o va putea face pe Claire sa se indragosteasca de el si sa-i marturiseasca acesteia cine este cu adevarat?

28. '28 Days Later' (2002)
Jim se trezeste din coma dupa 28 de zile intr-un spital din Londra si isi da seama ca toti oamenii au disparut si orasul este pustiu. Hoinarind pe strazile orasului, el se intalneste cu un grup de supravietuitori intr-o biserica, dupa ce este atacat de niste creaturi ciudate. Jim afla adevarul despre ce s-a intamplat. Un virus ciudat a pus stapanire pe oameni si i-a transformat in ingrozitoarele creaturi pline de furie.

27. 'Y-Tu Mama Tambien' (2001)
Tenoch (Diego Luna) și Julio (Gael García Bernal ) sunt doi tineri care profită la maxim de tinerețea și de viața lor. Cei doi sunt foarte buni prieteni și au o pasiune, dar totodată o slăbiciune, pentur dorințele carnale. Ei o întâlnesc pe Luisa (Maribel Verdú) pe care o invită într-o excursie pe o insulă fictivă. Luisa refuză inițial, dar ulterior acceptă, motivată fiind de starea proastă a relației cu soțul ei. Cei trei pleacă spre locul fictivă, ambiii tineri având gânduri mai mult decât morale cu Luisa. Luisa intră în jocul lor și se culcă cu ambii, iar între cei doi intervin multe certuri, ba mai mult, dezvăluiri foarte grave. În final, prietenia celor doi ia sfârșit, datorită circumstanțelor în care se sfârșește excursia, iar cu Luisa nu se mai întâlnesc niciodată.

26. 'Iron Man' (2008)
Bazat pe longeviva serie de benzi desenate realizată de Marvel, "Iron Man" spune povestea lui Tony Stark, enigmaticul moştenitor al Stark Enterprises. Tony este un industriaş miliardar, un inventator strălucit, care este răpit şi forţat să construiască o armă devastatoare. Folosindu-şi inteligenţa şi ingeniozitatea, cercetătorul construieşte o armură superperformantă şi evadează din captivitate. După ce descoperă un complot care are implicaţii la scară mondială, eroul intră în pielea "Omului de Fier" şi jură să apere planeta.

Tony Stark se luptă cu fărădelegea, terorismul şi spionajul corporationist, dar cu timpul începe să cedeze sub presiunea stilului său de viaţă haotic şi trebuie ca în cele din urmă să se confrunte cu singurul inamic pe care nu-l va putea învinge niciodată - el însuşi.

Filmul are la baza seria de bezni desenate cu acelasi nume creata de Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck si Jack Kirby. Publicatia ‘Forbes’ a clasat personajul Iron Man printre cele mai bogate personaje fictive din toate timpurile.


25. 'The Squid and the Whale' (2005)
O “cronica a unui divort” poate fi catalogat filmul The Squid and the Whale , care aduce in prim plan cu emotie si compasiune toate tensiunile, apasarile si esecurile ce pun capat unei casnicii, dar si suferinta si confuzia pe care aceasta o lasa in sufletul copiilor. Extrem de sensibil si de profund, filmul nu este totusi o productie ce vrea sa stoarca lacrimi cu orice pret, The Squid and the Whale fiind in egala masura o comedie (caustica). Cu atat mai emotionant este faptul ca regizorul si scenaristul Noah Baumbach a imbogatit expresia si continutul filmului cu experienta proprie, filmul fiind in mare masura o autobiografie. Cuplul destramat este jucat cu mare virtuozitate de Jeff Daniels si Laura Linney, iar rolurile copiilor sunt interpretate de Owen Kline si Jesse Eisenberg.

24. 'Spider-Man 2' (2004)
Au trecut 2 ani de la despartirea amara a lui Peter de Mary Jane si viata dubla pe care acesta o duce ii cauzeaza probleme mari in relatiile cu persoanele importante din viata lui. Mary Jane a inceput o cariera de actrita si are un nou iubit, iar matusa lui se confrunta cu problemele finaciare si cu griji din ce in ce mai mari pentru viitorul nepotului sau. Toate acestea il determina pe Peter sa decida sa nu mai imbrace niciodata costumul de om-paianjen. Insa simtul datoriei este trezit la viata dupa ce un accident il transforma pe celebrul om de stiinta, Otto Octavius, intr-o forta distrugatoare

23. 'Michael Clayton' (2007)
Michael Clayton se ocupa de toate treburile murdare de la o companie de avocatura din New York. Gaseste gauri in legislatie si aranjeaza tot felul de facilitati pentru clienti mai mult decat suspecti. In momentul in care unul din colegii sai "reparatori" se hotaraste sa se intoarca impotriva unui client, Michael e prins in mijlocul unei conspiratii ce nu poate sa aduca nimic bun pentru el. Odata un procuror de succes, in momentul desfasurarii actiunii Clayton este un om doborat de numerosele probleme din ultima vreme dintre care putem sa amintim recentul dovort, o afacere esuata si o datorie imensa.

Tot datorita acestor greutati, la care se adauga devotamentul fata de liderul companiei, el ramane legat de firma la care lucreaza. Iar in momentul in care apare scandalul va fi nevoit sa aleaga intre propria constiinta si prietenia ce-l leaga de seful sau.


22. 'Donnie Darko' (2001)
In timpul alegerilor prezidentiale din 1988, un adolescent pe nume Donnie Darko, somnambul fiind, iese intr-o noapte din casa lui si intalneste un iepure gigant, cu o infatisare demonica, numit Frank, care ii spune ca lumea se va sfarsi in 28 de zile, 6 ore si 12 secunde. Donnie se intoarce acasa in dimineata urmatoare si afla cu stupoare ca un reactor de avion s-a prabusit in dormitorul sau. In timp ce incearca sa afle de ce a supravietuit si sa se confrunte cu unele persoane din oraselul lui - ca batausul scolii, profesoara lui conservatoare, sau un guru - Frank continua sa-i apara in minte, motivandu-l sa comita acte de vandalism si nu numai...
21. 'Up' (2009)
Carl Fredricksen si-a petrecut toata viata lui explorand toata planeta si traind viata la maxim. Dar acum a ajuns la batranete, iar la cei 78 de ani ai sai, el are impresia ca viata a trecut pe langa el. Dar soarta lui nu a fost scrisa in totalitate, iar destinul i-a mai pastrat cateva surprize, chiar si acum la batranete. Impreuna cu un persistent pusti de 8 ani pe nume Russell, care vrea si el sa devina explorator la fel ca el, Carl Fredricksen va avea ocazia sa se imbarce intr-o noua aventura. La "bordul" casei sale zburatoare, Carl si Russell vor calatori pe taramuri uitate de om, se vor lupta cu creaturi si raufacatori prin jungla ecuatoriala, si vor lua si cina la 3:30 dupa-amiaza.

20. 'Bowling for Columbine' (2002)
Tragedia petrecuta la liceul Columbine din Statele Unite a ridicat semne de intrebare asupra valorilor societatii americane. Michael Moore foloseste filmul documentar pentru a lansa intrebari incomode asupra cauzelor ce au dus la macel si pune la indoiala efectele benefice ale celor ce proslavesc cultura armelor. Regizorul face de asemenea o paralela intre Canada si Statele Unite si remarca deosebirea uriasa intre criminalitatea scazuta din Canada si cea existenta in America
19. 'Casino Royale' (2006)
Casino Royale urmareste un nou James Bond, in special, inceputul carierei lui James Bond. Acest nou film raspunde in mare parte la intrebarea tuturor fanilor despre cum ajunge un om sa devina agent secret, spion britanic, faimosul si legendarul James Bond. Prima sa misiune ca „agent 007” il conduce la Le Chiffre, un "ajutor" pentru teroristii din intreaga lume. El le spala banii acestora. Pentru a-l opri si a distruge reteaua terorista, Bond trebuie sa-l bata pe Le Chiffre la o partida de poker cu miza mare, jucata la Casino Royale, in Muntenegru. La inceput Bond se simte deranjat cand o frumoasa functionara de la Trezoreria statului, Vesper Lynd este insarcinata sa-i inmaneze miza jocului si sa supravegheze banii guvernului. Insa dupa ce Bond si Vesper reusesc sa supravietuiasca unei serii de atacuri mortale ale lui Le Chiffre (inclusiv otravirea lui Bond, caruia i se opreste inima, dar se salveaza in ultima clipa)si acolitilor sai, ei se simt atrasi unul de celalalt, ceea ce multiplica seria de evenimente periculoase in care sunt prinsi si care vor schimba pentru totdeauna viata lui Bond.
18. 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' (2000)

17. 'Finding Nemo' (2003)
"Finding Nemo" este o animatie ce prezinta aventurile a doi pesti arlechin, tata si fiu. Nemo este un mic pestisor ce doreste sa exploreze intinderile oceanului. Marlin, tatal sau, incearca sa-l invete pe Nemo pericolele oceanului insa nu cu foarte mult succes. In prima zi de scoala Nemo este fascinat de toate locurile noi pe care le intalneste si se desparte de colegii sai. Din pacate pentru el ajunge intr-un navod si apoi este trimis unui stomatolog din Sydney. Norocul lui Nemo este ca tatal sau grijuliu l-a urmarit la scoala si a vazut cum a fost rapit. Merlin pleaca imediat in cautarea fiului sau. Pe drum se intalneste cu Dory, un pestisor albastru, dar care are grave probleme de memorie. In timp ce cei doi noi prieteni pleaca in cautarea lui Nemo, si acesta pune la cale un plan, ajutat si de celelalte animale ni acvariu, de a scapa si de a fi liber iarasi.Planul lor se dovedeste a fi o adevarata incercare pentru Nemo. Merlin nu va ceda usor cautarilor sale, chiar daca in fata sa se afla o calatorie lunga plina de neasteptat. Vor reusi oare cei doi pestisori sa se revada si sa-si continue viata de dinainte de rapire?
16. 'Slumdog Millionaire' (2008)
Jamal Malik este eroul principal al Slumdog Millionaire, un orfan care a trait toata viata la periferiile orasului indian Mumbai. Fiind la un pas de castigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii (aprox 500.000 USD), Jamal este arestat de politie sub suspiciunea de frauda. Intrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al strazii, analfabet, sa cunoasca toate raspunsurile emisiunii. Jamal incepe sa le povesteasca politistilor intreaga sa viata, de cand era mic si pana in ziua in care a ajuns in concurs. Fiecare capitol din viata sa poate oferi raspunsul la o intrebare din concurs, Jamal parand ca se afla in emisiune mai degraba pentru regasirea unei dragoste pierdute decat pentru suma de bani pusa in joc.
15. 'Shaun of the Dead' (2004)
Shaun este un barbat de 29 de ani fara nici o ambitie in viata, spre mahnirea prietenilor, a familiei si a prietenei sale. Fiind loial doar lenesului sau prieten Edgar, cu o slujba fara viitor in care trebuie sa suporte angajatii ce nu il iau deloc in serios, Shaun nu reuseste sa-si valorifice deloc viata. Dar cand zombi avizi de carne invadeaza Londra, Shaun trebuie sa porneasca in salvarea prietenei si mamei sale inainte de a fi prea tarziu. Cu Edgar alaturi pentru a lupta impotriva pericolului, cei doi vor trebui sa-si faca drum prin orasul infestat de zombi, Shaun avand in fata prima sa provocare adevarata.
14. 'Lord of the Rings: The Two Towers' (2002)
Frodo si Sam il iau pe Gollum prizonier si isi continua drumul catre Mordor in tentativa lor de a distruge Inelul. Fostii lor insotitori: Strider, Legolas, Gimli, Merry si Pippin isi gasesc aliati in Entsi, calaretii lui Rohan si stewarzii lui Gondor si incep un asalt asupra Isengard-ului. Intre timp, o umbra deasa se lasa asupra Pamantului de Mijloc, pe masura ce armata Lordului Intunericului se indreapta catre Gondor. Razboiul Inelului poate incepe

13. 'Memento' (2000)
Leonard este un inspector de aigurari care sufera de o boala ciudata: pierderea de memorie pe termen scurt. El incearca sa il gaseasca pe ucigasul sotiei sale, dar boala sa este un impediment serios. Pentru a se descurca, se tatueaza pe corp cu diferite chestii importante pe care le descopera si face poze cu Polaroid-ul sau
12. 'The Bourne Ultimatum' (2007)
Dupa ce iubita sa Marie a murit atinsa de un glont ucigas, Bourne a vrut razbunare. Dupa ce s-a razbunat a considerat ca se poate retrage incercand sa uite si sa renunte la a-si mai cauta trecutul. Dar pagina intai a unui ziar londonez face intr-o zi speculatii despre existenta lui si astfel linistea ia sfarsit si el se afla din nou in vizorul unora.
Programul Treadstone, top secret, care l-a transformat pe el in super asasin este acum mort. Dar s-a nascut un alt program, Blackbriar care a creat o noua generatie de ucigasi, ascunsi ochilor din afara guvernului. Acestia sunt deci la dispozitia Guvernului, 100 %. Pentru ei Bourne este o amenintare care valoreaza 30 milioane de dolari. Acesta trebuie eliminat odata pentru totdeauna. Pentru Bourne, acesti asasini sunt singura legatura pe care o are cu trecutul sau.
11. 'No Country for Old Men' (2007)

Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de Cormac McCarthy. Fratii Joel si Ethan Coen, care au semnat regia, sunt si coautori ai scenariului. Povestea incepe cand Llewelyn Moss descopera intamplator scena finala a unui macel intre bande rivalizante cu masini si cadavre ciuruite de gloante, o camioneta plina cu saci de heroina si nu departe de acest masacru doua milioane de dolari cash intr-o geanta neagra, aproape diplomatica.

Cand Moss ia banii, declanseaza o reactie in lant de o violenta catastrofica pe care doar intamplarea, dar nicidecum legea, parodiata in persoana batranului serif Bell, o mai poate stapani. In timp ce Moss incearca sa scape de urmaritorii sai, printre ei si un geniu criminal ce da cu banul pentru a omori oameni, filmul diseca drama politista americana si isi mareste grijile in ceea ce priveste teme vechi ca Biblia si la fel de contemporane pe cat sunt titlurile de pe prima pagina a ziarelor de azi.


10. 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' (2004)
E cel de-al treilea an la Hogwarts si cel mai periculos criminal si serie din istoria Vrajitoriei, Sirius Black, a evadat din fortareata din Azkaban si toata lumea crede ca urmatoarea sa victima va fi Harry. O confruntare intre Harry si amenintatorul Sirius Black pare inevitabila iar intre profesorul Lupin si Black se contureaza o legatura ciudata
9. 'The 40-Year-Old Virgin' (2005)
Acceptand intr-o seara sa joace carti impreuna cu colegii in magazinul de elctronice unde lucreaza, Andy Stitzer, recunoaste ca pana la varsta de 40 de ani la care se afla, nu a facut niciodata sex, din cauza ca nu a gasit dragostea vietii sale, care sa-i aduca fericirea.
Auzind acest lucru, colegii lui pun la cale o multime de intalniri cu prietenele lor insa fara nici un rezultat. Se pare insa ca perioada de castitate ia sfarsit cand Andy o intalneste pe Trish, de care se indragosteste. Nici in aceasta relatie lucrurile nu sunt chiar asa de roz pe cum par la inceput...
8. 'The Departed' (2006)
“Cartita” este plasat in sudul Bostonului, acolo unde Departamentul de Politie al statului Massachusetts a declarat un razboi total, menit sa distruga varfurile crimei organizate. Ideea este sa se puna capat domniei puternicului cap al mafiei, Frank Costello, actionandu-se din interiorul structurii mafiote. Un tanar novice, Billy Costigan, care a crescut in sudul Bostonului, este cel desemnat sa se infiltreze in cercurile mafiei conduse de Costello. In timp ce Billy isi da silinta sa castige increderea lui Costello, un alt tanar politist venit de pe strazile din „sud”, Colin Sullivan, se afirma cu repeziciune in departamentul de politie al statului.

Fiind promovat in Sectia de Investigatii Speciale, Colin face parte dintr-o mana de politisti de elita a caror misiune este sa-l distruga pe Costello. Insa ceea ce nu stiu superiorii sai este ca acest Colin lucreaza de fapt pentru Costello, informandu-l pe seful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmeaza sa-l faca politia. Atunci cand atat gangsterii, cat si politia, realizeaza ca o “cartita” s-a infiltrat printre ei, Billy si Colin se afla intr-un continuu pericol de a fi prinsi si dati pe mana dusmanului si fiecare trebuie sa se grabeasca sa descopere identitatea celuilalt pentru a se salva la timp.


7. 'The Incredibles' (2004)
Mr. Incredible a fost un supererou, pana cand o serie de procese intentate de persoanele ce au fost salvate i-au fortat pe toti supereroii sa se inscrie in programe de protectie pentru a putea trai vieti normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr si traieste impreuna cu Helen, fosta Elastigirl, si cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack Jack. Lucreaza ca un specialist in asigurari, fiind stresat de seful ce il impinge intotdeauna de la spate; dar sotia lui s-a straduit prea mult pentru a crea o viata normala pentru familia ei, pentru ca el sa fie nostalgic dupa zilele de supererou. Cand i se ofera sansa sa joace din nou acest rol, el accepta numaidecat, cazand insa intr-o capcana pusa la cale de un vechi dusman. Acum intreaga familie trebuie sa-i vina in ajutor pentru a-l salva atat pe el, cat si numeroase alte victime inocente.
6. 'Brokeback Mountain' (2005)
Filmul este povestea socanta a unei iubiri interzise si imposibile intre 2 cowboy. Destinele lor se intalnesc intr-o vara cand trebuie sa aiba grija de oi pe muntele Brokeback. Relatia dintre ei devine una puternica, dar ulterior drumurile lor se despart dupa acea vara. Fiecare incearca ulterior sa-si intemeieze o familie, dar amintirile perioadei pasionale de pe muntele Brokeback nu le dau pace, bantuindu-le existenta.
5. 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' (2004)
Povestea lui Joel, care socat de faptul ca prietena sa Clementine si-a sters din memorie, la propriu, toate amintirile relatiei lor, apeleaza la inventatorul ciudatei proceduri de "spalare" a creierului, Dr. Mierzwiak si ii cere acestuia, in disperare de cauza, sa ii stearga si lui din memorie toate amintirile despre ea. Pe masura insa ce amintirile ii dispar, el incepe sa redescopere dragostea pentru Clementine si pune la cale o evadare din procedura pe care Mierzwiak si asistentii sai se chinuie din rasputeri sa o duca la bun sfarsit. Din fragmente pe care si le aduce aminte treptat si parca tot mai putin el reconstituie momentele care i-ar putea salva, precum tot din fragmente spectatorul va reconstitui intreaga poveste.
4. 'The Dark Knight' (2008)
Actiunea filmului se petrece la un an dupa ce Batman l-a eliminat pe Ra's Al Ghul. Bruce Wayne si alter-ego-ul sau - Batman, continua sa stabileasca ordinea in Gotham City, alaturi de locotententului James Gordon si Harvey Dent noul procuror districtual. Totul merge bine pentru o vreme iar Batman spera ca in curand Dent ii va lua locul si va deveni urmatorul protector al orasului. Planurile lui Batman sunt spulberate cand un nou pericol ameninta orasul iar locuitorii au nevoie mai mult ca oricand de eroul lor. Cavalerul negru trebuie sa il infrunte acum pe Joker, un criminal psihopat,care vrea sa dovedeasca faptul ca fiecare are un pret si sa aduca haosul in Gotham City.
Batman nu reuseste sa faca fata tuturor provocarilor fiind manipulat de Joker si ajunge sa isi pateze reputatia de erou al orasului incalcand granita fragila dintre statutul de erou si cel de razbunator. Planurile Jokerului prind contur cand reuseste sa il convinga pe Harvey sa porneasca o vendeta personala, dovedind astfel ca si un potential erou poate sa decada. Pierzand sprijinul unor persoane foarte importante pentru el, Batman trebuie sa aduca singur linistea in Gotham City.
3. 'Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring' (2001)
Frodo, un hobbit, mosteneste un inel cu puteri extraordinare de la unchiul sau, Bilbo Baggins. Dar Inelul are si o putere malefica asupra celui ce-l detine, asa ca Frodo trebuie sa plece intr-o calatorie de-a lungul Pamantului de Mijloc si sa arunce Inelul in "Muntele Blestemat", singurul loc unde acesta poate fi distrus
2. 'City of God' (2002)
Anii '60, Brasil, Orasul lui Dumnezeu. Trei tineri jefuiesc moteluri si benzinarii. Peste 10 ani micutul Ze devine stapanul cartierelor. El este stiut de frica si isi omoara rivalii fara mila pentru a pune mana pe tot orasul. Prietenul lui cel mai bun, Bene, un tanar cu picioarele pe pamant, este ucis. Rocket este si el din zona si in timpul acestor ani a fost spectator, ocupandu-se cu fotografiatul, ajungand insa uneori fara sa vrea in mijlocul actiunii. Tot ceea ce vrea sa faca este sa fotografieze lumea si faptele asa cum le percepe el. Se va sfarsi vreodata razboiul intre bande?
1. 'Lord of the Rings: The Return of the King' (2003)
Partea a-3-a a trilogiei ne arata ca, pe masura ce Sam si Frodo se apropie de "Muntele Blestemat", cu scopul de a distruge Inelul, Gandalf si Pippin incearca sa apere Gondorul. Merry ramane cu Eowyn si cu ceilalti luptatori ai regatului Rohan, iar Aragorn, Legolas si Gimli cauta ajutorul celor care traiesc in Muntii Blestemati. Toate aceste batalii au un singur scop: distragerea Ochiului lui Sauron si castigarea de timp pentru ca Frodo sa poata distruge Inelul

Niciun comentariu: