luni, 15 februarie 2010

FlashForward – 1×07 “The Gift”


FlashForward - 1x07_1

Viata asta deloc nu vrea sa ne lase sa ne uitam la seriale si sa scriem recenzii… Ne tot deranjeaza cu joburi, examene si alte prostii. :D Pentru ca maviky nu va putea sa scrie recenzia pentru acest episod din lipsa de timp, facem un schimb mic si voi scrie eu. Sa vedem daca mai tin minte ce s-a intamplat.

In primul si in primul rand, m-am inselat. Femeia din desenul lui Bryce nu e nici gand Janis, e o tipa asiatica. In primul moment cand am vazut ca Nicole a ajuns la spital ca voluntara, am crezut ca ea ar putea fi tipa din desen. Chiar am sperat asta. Dar nu, ea e doar cea care-l ajuta pe Bryce sa… nu stiu, sa ia o decizie? Se va duce in Japonia sa-si caute destinul? Vom vedea. Cert e ca nu e Janis, deci iar nu stiu cu cine va ramane gravida in urmatoarele doua luni. Iar saraca Nicole continua sa incerce sa-si plateasca un pacat de care nu s-a facut vinovata inca.

Mark, Dem si Al fac legatura intre tipul mort cu mana albastra si o grupare de “fantome”, persoane ca Dem care nu au avut un ff si care au decis ca asta le da dreptul sa-si traiasca putinul de viata pe care il mai au la maximum. Cu excese si nebunii si niciun fel de temere. Exista mai multe astfel de grupulete care se intalnesc in secret pentru a se destrabala nederanjati. Personal, mi se pare o decizie idioata. Toata chestia asta cu resemnarea e o idiotenie. Lupti pana in ultimul moment, cine stie, poate schimbi ceva! Ma rog. Cert e ca il prind pe liderul gruparii, Raynaud. El si toate celelalte “fantome” sunt clar adeptii conceptiei ca nu poti sa-ti schimbi soarta, ce ti-e scris in frunte ti-e pus si orice efort e inutil.

FlashForward - 1x07_2

Cum ar fi de exemplu efortul facut de Lloyd, care a decis sa se mute in alt oras doar ca sa evite ca ff-ul lui si al Oliviei sa devina realitate. Probabil un efort inutil. Dar, din pacate, asta inseamna ca si sacrficiul lui Al a fost unul inutil. In ff-ul lui, Al afla ca va lovi cu masina o femeie care isi crestea singura cei doi baieti gemeni, Celia, si ca aceasta va muri la spital din cauza ranilor. Este atat de marcat de ceea ce a aflat, incat decide sa schimbe viitorul in cel mai radical mod cu putinta: isi pune capat zilelor. Tare mi-e teama ca tot ce a schimbat este propria soarta si ca Celia va muri in continuare lovita de o masina, doar ca acea masina va fi condusa de altcineva. Sper sa aflam amanunte despre soarta Celiei, sa nu fim lasati in intuneric. Oricum, m-a intristat decizia lui Al, am tot sperat ca nu va putea sa moara, ca va cadea in apa, ca… orice altceva.

Moartea lui Al e o lovitura pentru Dem care isi pierde si cel mai bun prieten, pe langa faptul ca relatia lui cu Zoey nu merge chiar pe roze. El e prea afectat de ceea ce il asteapta, ea e convinsa ca se intampla ceva rau (el n-o mai iubeste sau o inseala). Pana la urma ii spune adevarul in legatura cu ff-ul lui, adica cu lipsa ff-ului lui. Ea alege sa creada in ff-ul ei si sa-si pastreze speranta. El nu pare foarte convins… Bine, presupun ca e si greu sa fie plin de speranta, mai ales dupa telefonul din care a aflat si data mortii lui, si modul in care va muri.

FlashForward - 1x07_3

Aaron primeste vizita lui Mike, un fost camarad de arme de-al lui Tracy. Vestile aflate de la el nu sunt deloc incurajatoare: era cu ea in masina exact inainte ca masina sa explodeze. Mike a vazut-o sfartecata inainte sa fuga ca sa-si salveze propria viata. Din cate imi amintesc eu, era taiata in doua de la mijloc. Aaron e zguduit de cele aflate, dar ii e recunoscator lui Mike ca a venit sa-i vorbeasca si sa-i aduca un briceag prezent si in ff-ul lui Aaron. Ii e atat de recunoscator, incat ii face rost si de un loc de munca. Dupa ce am vazut ce-si amintea Mike, este cu atat mai socant sa o vedem pe Tracy pe final de episod, in casa lui Aaron, aparent intreaga si intr-o singura bucata. Bine, nu la fel de socant ca pentru Aaron… ;)

Niciun comentariu: