miercuri, 24 februarie 2010

Ejacularea precoce

Ejacularea precoce ramane un domeniu care este mereu nemultumitor. Cresterea rapida a incarcaturii de tensiune sexuala conduce la o stare de descarcare prin care un barbat este pus in situatia de a nu putea continua actul sexual.

Intrebarea corecta nu este: cum sa faci sa nu mai ejaculezi precoce intrucat aceasta conduce la prezenta in gandire, in atentie a actului sexual, a starii de tensiune, a unei reprezentari permanente a ejacularii precoce ceea ce accentueaza ruptura de actul sexual.

Intrebarea corecta este: ce simti ca se intampla cand ejaculezi precoce?
Aceasta intrebare are mai multe consecinte. Unul din cele mai frecvente cazuri este dat de obiectul actului sexual. Astfel, actul sexual nu mai este efectuat cu femeia reala care participa la act ci cu un obiect interior, conceput ca atare si care creeaza excitatia in mod rapid.

Sunt multe similaritati intre ejacularea precoce si masturbare. Este acelasi mecanism de crestere rapida a tensiunii. In masturbare partenera este imaginara, este creata imaginar. De multe ori masturbarea are ca suport un element de realitate sau virtual. Dar aceasta parte care excita este un suport, o sprijinire si nu se face dragoste cu o imagine, film, o persoana care trece pe strada, etc.

Ejacularea precoce este o forma de manifestare a masturbarii, a dificultatii de a descoperi sexualitatea feminina. In ejacularea precoce se face dragoste cu o imagine care are ca suport corpul, actiunile, simtirea celuilalt dar ceea ce conteaza in primul rand este imaginarul.

Ejacularea precoce reprezinta o manifestare autoerotica. Pe masura ce atentia se muta de la propria persoana si apare dorinta de celalalt, de satisfacere a partenerei apare si necesitatea corelarii propriului ritm sexual cu al partenerei.
”Vindecarea” de ejacularea precoce nu este o tehnica ci un proces psihologic.

Sexualitatea autoerotica este un nivel firesc de dezvoltare a omului. Descoperirea celuilalt ca partener si obiect sexual are loc in timp si consta in descoperirea sistematica a celuilalt ca realitate. Adica a femeii care are dorinte, nevoi, corp, acte, placeri, frustrari etc. Dar aceasta descoperire vine treptat pe masura ce evolutia de la ”copil” la ”adult” se realizeaza.

Niciun comentariu: