luni, 21 decembrie 2009

Dispar cetatenii albi din S.U.A.

Dispar cetatenii albi din S.U.A.











Conform datelor oficiale remise de catre Census Bureau, cetatenii albi ai Americii vor deveni minoritari in propria tara pana la finele anului 2050. Cauzele ar fi reprezentate de recesiune, imigratie si sporul demografic negativ in favoarea oamenilor de culoare si asa-numitilor “latinos”.

Datele si estimarile actualizate ale administratiei americane vin insa cu rezultate inca mai sumbre pentru albii din America. Copii albi vor deveni minoritari pana in anul 2023, iar celelalte categorii de varsta ale albilor se vor vedea la randul lor depasite numeric de celelalte rase conlocuitoare pana in anul 2042.

Conform dinamicii populatiilor, Statele Unite au in prezent un numar de 308 milioane locuitori, albii alcatuind circa 49% dintre acestia. Insa atat negrii, care in prezent numara un procent de 12,2 %, cat si cetatenii hispanici, al caror procent actual este de 15 % din totalul locuitorilor americani, vor ajunge in cativa ani sa alcatuiasca 25, respectiv 28% din cetatenii S.U.A.

Asiaticii vor creste la randul lor de la 4 % pana la 6%. Balanta cetatenilor albi se va inclina negativ si datorita politicilor recente de imigratie care permit unui numar mare de oameni, proveniti in principal din Asia, Africa si America Latina, sa se stabileasca in S.U.A.

Niciun comentariu: