duminică, 27 decembrie 2009

Cele mai celebre greseli din filme

Daca e sa ne uitam la un film doar pentru relaxare si pentru ca este genul de film pe care il preferam, este putin probabil ca ne vom pierde in detalii si vom observa greseli care le-au scapat actorilor, echipei de filmare sau personalului responsabil cu machiajul.Insa daca e sa privim filmul cu un ochi atent si critic, este imposibil sa nu gasim macar un lucru care nu se incadreaza in peisaj. Cu toate acestea, este omeneste sa gresesti. Chiar daca trec printr-un proces intens de editare si montaj, filmele vor avea mereu cateva greseli pe care multi stau la panda sa le gaseasca.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Avand de-a face cu un film cu pirati, palariile de cowboy sau ochelarii de soare nu-si au locul la bordul Perlei Negre. Aflat la carma navei sale, capitanul Jack Sparrow n-avea nici cea mai mica idee ca printre membrii echipajului sau s-a ratacit un domn cu ochelari de soare venit sa admire peisajul.

Pirates of the Caribbean

Spider-Man

Inainte sa vad Spider-Man nu credeam ca geamurile au putere de regenerare, insa, dupa ce m-am uitat la film, mai exact scena in care Mary-Jane este atacata de 4 barbati, am descoperit ca acest lucru e posibil. Cum era de asteptat, Spidy sare in ajutorul lui Mary, si ii arunca pe doi dintre atacatori in 2 geamuri situate in spatele ei. Camera se intoarce mai apoi in cealalta directie pentru a-l filma pe Spider-Man cum se lupta cu ceialti doi atacatori. Cand revina iar la Mary Jane, surpriza, geamurile sunt ca noi, iar atacatorii…ei bine, au disparut cu tot cu cioburi.

spider-man

Commando

Daca geamurile au capacitatea de a reveni la forma initiala dupa ce au fost facute bucatele, de ce nu s-ar bucura de aceeasi abilitate si masinile? Nu ar fi ideal sa traim intr-o lume in care orice fier indoit si orice zgarietura sunt probleme care dispar in cateva minute, ca prin minune, fara sa mai dai bani aiurea la service-uri auto. Din pacate, acest lucru e posibil numai in filme…mai exact in Commando.

Commando

Ocean’s Eleven

In cazul acesta nu e vorba nicidecum de probleme de vedere. Nu s-a mai pomenit niciodata ca un pahar cu cocktail sa se transforme intr-o farfurie cu mancare, pana Brad Pitt si Matt Damon au filmat o scena la Gradina Botanica din Bellagio. Acolo, cum se schimba putin unghiul de filmare, Brad are in mana cand o farfurie, cand un pahar.

ocean's eleven

The Lord of the Rings: The Two Towers

Cu siguranta va amintiti de cei 2 hobiti simpatici: Merry si Pippin din LOTR. La un moment dat, cand au fost prinsi de Uruk-Hai, acestia au fost legati la maini si au reusit sa se elibereze abia mai tarziu. Ce nu va amintiti insa e, cel mai probabil, momentul in care Pippin era cat pe ce sa fie calcat in picioare de un cal, moment in care, teoretic, trebuia sa fie legat la maini, dar practic avea mainile eliberate. In urmatoarea scena ghiciti ce? Mainile ii sunt legate din nou.

Lord of the Rings The Two Towers

Star Wars

Pentru stormtrooper-ii din Star Wars inaltimea nu s-a dovedit a fi tocmai un atu…cel putin nu in scena in care au patruns in camera de control, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de rama de la usa.

Star Wars

American Pie

Ba e albastru, ba e incolor. In scena din dormitor, fata tine initial in mana un pahar incolor, insa cand este filmata din nou, paharul a prins culoare in mod miraculos si a devenit albastru. Totusi, vazand ca albastrul nu o prinde prea bine, cand o filmeaza iar, paharul a revenit la “culoarea” initiala…adica incolor.

American Pie

Terminator 3: Rise of the Machines

Aici echipa de filmare a crezut ca spectatorii nu vor observa un mic detaliu: acela ca avionul cu care zboara John si Catherine nu este acelasi avion in care s-au imbarcat in hangar. La o privire mai atenta se poate observa usor ca numarul avionului din hangar in care cei doi se urca eu diferit fata de numarul avionului filmat in aer. La aterizare, culmea, avionul revine la numarul care il avea cand erau in hangar.

Terminator 3

Niciun comentariu: