joi, 10 decembrie 2009

Aluat de taitei


Ingrediente:

  • un ou
  • doua linguri de apa
  • faina 150gr.

Modul de preparare:

Se amesteca toate intr-un castron, apoi se framanta pe masa, indoind aluatul sub podul palmei, pana se dezlipeste de mana si de masa si nu mai necesita faina in timpul framantatului. Daca se taie cu cutitul se observa gauri mici cu aer in interior. Se taie in jumatate, se aduna, in forma de minge si se lasa pe masa acoperit circa 10 minute ca sa devina mai elastic si sa se poata intinde mai usor.

Se intinde apoi cu facaletul in foaie rotunda, cat se poate de subtire (devine transparent). Se lasa sa se zvinte pe o fata de masa. Pana cand nu este complet uscata se taie in cruce in lung si-n lat. Se aseaza sferturile unul peste altul potrivind sa fie partea mai zvantata peste partea mai putin zvantata. Se ruleaza in sul apoi se taie pe o planseta in taitei subtiri sau mai lati dupa indica­tiile din reteta. Se imprastie in strat subtire ca sa se usuce bine. Acest aluat de taitei poate fi intrebuintat atunci cand preparati o supa de carne, cataif sau alte preparate. Rezulta circa 160gr. . Pentru 2 l supa sunt necesare 80 gr.

Niciun comentariu: