marți, 17 noiembrie 2009

FlashForward - 1×01 No More Good Days



Recunosc ... sunt un pic sub euforia primului episod vizionat, ma rog, sa trecem peste. Nu mi-am propus niciodata sa transform blogul asta intr-un fel de catalog de recenzii ale unor seriale ce mi-au placut la un moment dat, asa ca va rog nu ma judecati.
De ceva vreme tot auzeam vorbindu-se de acest serial si mi-a trezit mult interesul. Spre deosebire de alte seriale pentru care nu am mai avut rabdarea de a le urmarii la TV le-am descarcat si l-am "devorat" in doi timpi si trei miscari. De data asta mi-am propus sa fiu mai moderat si sa incerc sa-mi pun pe hartie, sau mai bine zis ... pe ecran, sa experimentez si eu, de ce nu, toate reactiile, gandurile, urmarile etc lasate de "Flasforward".
Asa ca iata-ma-s prezent aseara la 11 trecute fix "motz" pe AXN asteptand semi-rabdator (daca pot spune asa) sa inceapa mult discutatul serial.
Dupa 10 min, mi-a adus aminte de Tom Cruise in "War of World" (sper ca nu am gresit) dupa alte 10 min m-am gandit la 2012, dar ce sa-i faci ... nimic nu mai poate fi original pe lumea asta, acum conteaza modul in care perfectionezi lucrurile deja lansate, zic eu.
Un peste alta un serial super reusit, cu un buget destul de mare, cu un
Joseph Fiennes misterios (iertati-ma dar parca il vad tot in rolul din Sheakspeare in love, nu mi-l pot imagina altfel).
In cele ce urmeaza voi incerca in fiecare saptamana sa postez diverse opinii de pe diverse site-uri care mai de care mai specializate in sperantza ca va voi lamuri ori nu sa fitzi si voi partasi la placerea sau neplacerea cauzata de acest serial, impreuna cu mine si cine stie cu un milion de oameni.
Enjoy it!
AXN.ro
Ce-aţi face dacă a-ţi putea vedea ce vă rezervă viitorul? Aţi accepta cele văzute și v-aţi trăi viaţa cât mai din plin sau aţi face totul pentru a vă schimba destinul? Când omenirea are ocazia să-și vadă viitorul, toţi se simt siliţi să facă totul pentru ca destinul lor să se împlinească sau să fie evitat. În primul episod, ziua începe ca oricare alta. Agentul FBI Mark Benford și partenerul său, Demetri Noh, sunt în mijlocul unei urmăriri monitorizate de șeful lor Stanford Wedeck și de o colegă, Janis Hawk; soţia lui Mark, Dr. Olivia Benford, e în mijlocul unei operaţii; Dr. Bryce Varley se pregătește să ia o decizie capitală; prietenul lui Mark, Aaron Stark, lucrează la niște linii de înaltă tensiune; iar Nicole Kirby – bona lui Charlie, fetiţa lui Mark și a Oliviei – se sărută pasional cu iubitul ei când, deodată și fără niciun avertisment, toţi locuitorii pământului îşi pierd cunoştiinţa preţ de 2 minute și 17 secunde şi văd o serie de evenimente din viitor ce vor avea loc pe data de 29 aprilie 2010 la 22:00, ora Pacifiului. Pentru unii, viitorul e plin de bucurii și speranţă; pentru alţii, șocant de neașteptat; și pentru unii, pur și simplu nu există. Toţi locuitorii pământului încep să scrie cele văzute pe un site de internet de nivel mondial – the Mosaic Collective – ceea ce-i va face să se apropie unii de ceilalţi. Și unele dintre viziuni s-ar putea să-i ajute pe Mark și pe colegii săi să afle care sunt cauzele leșinului. Faptul că-și cunosc soarta, le va schimba vieţile și îi va face să-şi pună niște întrebări: Putem schimba destinul? Și dacă un singur destin e schimbat, ce efect va avea acest lucru asupra celorlalţi oameni?

tvblog.ro

Se pare ca ABC a dat din nou lovitura cu un show care se anunta extraordinar. Nu vad ce nu ar putea merge bine: subiectul te pune pe ganduri si este intrigant, actorii alesi stiu sa isi faca treaba si sunt credibili in rolurile avute, efectele speciale sunt bine realizate si ratingul inregistrat pentru premiera este recunoasterea acestui lucru. Desi nu sunt critic avizat pot spune ca pilotul din Flash Forward a fost cu adevarat bun, poate pe lista mea cu cele mai bune realizate pana acum. Nu voi compara FF cu Lost pentru ca ma numar printre cei care nu au fost niciodata impresionati de acest show. Nici macar de episodul pilot. Nu stiu daca e un lucru bun sau nu, dar am preferat sa o spun din start, ca sa stiti ca in recenzie voi vorbi despre Flash Forward si nu despre cat de mult sau nu seamana FF cu Lost sau cu orice alt show.

Ramane de vazut daca showul va evolua in mod placut si interesant si daca va prinde noi sezoane de viata. Se poate dovedi un succes total sau un esec imens. Dar acum e vorba despre premiera, iar episodul No more good days m-a impresionat si m-a facut sa vreau sa stiu cat mai multe despre vietile personajelor si destinele lor. Serialul are la baza romanul omonim al canadianului Robert J. Sawyer si ne prezinta o lume aproape apocaliptica, ca urmare a unui eveniment inexplicabil care afecteaza toata populatia planetei.

Showul se distanteaza totusi de carte prin cateva schimbari in actiune si prin introducerea unor personaje noi (Mark Benford) dar vom regasi si personaje intalnite in carte. Sfat pentru cei care vor sa savureze showul fara sa cunoasca alte detalii: nu cititi cartea si nu cautati informatii despre ea pentru ca are destule spoilere iar Flash Forward atrage tocmai datorita faptului ca are un subiect invaluit in mister. In timpul unei misiuni si a unei urmariri cu masini, doi agenti FBI (Mark si Dem) isi pierd cunostinta pentru 2 minute si 17 secunde si cand se trezesc, constata cu stupoare ca acelasi lucru li s-a intamplat tuturor oamenilor de pe planeta.

Urmarile acestui blackout sunt tragice, iar pagubele materiale si umane sunt imense: avioane prabusite, masini implicate in accidente cumplite, elicoptere cazute pe cladiri si in general, distrugerea oricarui dispozitiv care necesita control uman. Milioane de morti in toata lumea si o panica la nivel global. Dar cel mai inexplicabil lucru este ceea ce s-a intamplat in cele 137 de secunde: aproape toti oamenii se vad in viitor, la finalul lui aprilie 2010. O succesiune rapida de flashuri si vietile tuturor se schimba: pentru unii in bine, pentru altii in rau sau in foarte rau. Toata rasa umana a avut amintiri ale unor evenimente care inca nu s-au intamplat.

Echipa FBI din Los Angeles are misiunea sa investigheze situatia si incepe prin a strange probe. Se pune astfel la punct un site web unde oamenii isi pot povestesti viziunile avute si se incepe reconstituirea unui panou cu probe, pe baza a ceea ce Mark a vazut in viziunea sa. Se ridica insa o mare intrebare: viziunile avute sunt predestinate sa se intample sau oamenii isi pot schimba soarta? Poate Mark sa-si salveze casnicia si sa lupte impotriva tentatiei pe care o reprezinta alcoolul pentru el? Va supravietui el atacului din biroul sau? Va ramane Olivia alaturi de sotul ei sau va fugi in bratele strainului din viziunea sa?

Va incepe ea o relatie cu Llyod doar pentru ca acesta i-a aparut in flash sau va lupta sa-si schimbe viitorul? Va reusi Demetri sa se salveze sau va fi mort peste sase luni?Vor incerca cei care au vazut un viitor sumbru sa-l schimbe sau se vor conforma si-l vor accepta neputinciosi? Putem sa ne luptam cu destinul si sa invingem sau indiferent ce vom face acesta ramane neschimbat? Sunt oameni care isi doresc cu ardoare ca ceea ce au vazut in flashul lor sa se adevereasca: Bryce - care gaseste ca viata merita traita, asta dupa ce a avut o tentativa de sinucidere, Aron – isi vede vie fiica pe care o credea moarta in Afganistan, Janis - se vede insarcinata si probabil alte cateva milioane de oameni.

A fost amuzanta scena in care seful FBI (Stanford Wedeck) isi aduce aminte ce a vazut in viziunea sa si nu neg faptul ca e jenant sa ai flash cu tine pe wc citindu-ti relaxat ziarul in timp ce restul lumii are parte de flashuri mai marete, dar macar e in viata si pare a avea un viitor calm si linistit. Nu acelasi lucru putem spune insa si despre Mark , Olivia si Dem, al caror viitor pare sumbru si incert. Si toate indiciile arata ca viitorul e pe cale sa se intample, asa cum constata Mark cand vede cadoul de la fiica sa. Misterul cel mai mare il reprezinta insa ceea ce Dem si Janis vad pe o camera de filmat amplasata pe un stadion.

Cand peste 6 miliarde de oameni erau cazuti intr-o “coma” profunda, un singur om se plimba nestingherit pe un stadion din Detroit. Cine este misteriosul personaj si ce rol are in ceea ce s-a intamplat, ramane de vazut! Cert este ca pentru o parte din personajele showului chiar nu vor mai fi zile bune. Partea si mai proasta este ca acele personaje afectate sunt tocmai cele pe care le plac cel mai mult. Despre distributia showului nu mai am ce sa spun. Sunt nume mari pe care le cunoastem cu totii dar si nume necunoscute, actori talentati care s-au descurcat impecabil.

Joseph Fiennes face un Mark credibil, cu care poti empatiza si poti relationa. John Cho este Demetri Noh, prietenul si partenerul lui Mark si este unul dintre cei care nu s-au vazut in viitor, ceea ce inseamna ca e posibil sa moara; Jack Davenport este misteriosul Lloyd Simcoe (este personajul principal din carte) care ii va schimba viata Oliviei iar Sonya Walger este sotia lui Mark, Olivia – doctor si mama unei fetite adorabile, care s-a vazut in viitor in bratele unui alt barbat. Iar in episoadele urmatoare il vom reintalni pe Dominic Monaghan in rolul lui Simon. Se pare ca atat Sonya cat si Dom au fost doriti de ABC, facand trecerea de la Lost la Flash Forward.

S-au ridicat multe intrebari pe parcursul episodului si nu am primit inca nici un raspuns. Ce astept eu de la serialul acesta? Ca raspunsurile primite sa fie mai bune decat intrebarile puse, ca showul sa devina mai bun si mai coerent si sa primim o explicatie mult mai interesanta decat cea furnizata de carte. Dar asta e pentru viitor. Ceea ce am vazut acum este de nota 5 din 5. Va recomand sa-l vizionati, prezinta potential sa devina urmatorul show care sa va faca sa va pierdeti noptile vizionandu-l si timpul tot incercand sa elaborati teorii despre ce s-a intamplat. Sau nu! :)

Niciun comentariu: