vineri, 13 noiembrie 2009

Fara preparate sintetice


Pentru a ne intari imunitatea

Pentru a ne intari imunitatea nu este deloc o regula sa inghitim tot felul de preparate scumpe - vitamine si alte remedii de sinteza. O simpla plimbare la marginea unei paduri ne poate asigura o rezerva de leacuri pentru toata iarna.

In septembrie macesele sint coapte. Dupa cum se cunoaste, este cel mai bun concentrat natural de vitamina C. Iar aceasta, se stie, este un excelent tonic si, totodata, ne intareste imunitatea.

Fructele de maces se pun la uscat, iar apoi se prepara din ele fie compot, fie pasta, fie ceai. Bind cel putin doua pahare de ceai de maceste zilnic, dimineata si seara, vom contracta mult mai putine boli.

O bautura vitaminizanta si racoritoare

O bautura vitaminizanta si racoritoare se poate prepara astfel: se iau doua linguri de flori de calendula, proaspete sau uscate, peste care se toarna 1,5 litri de apa, fierbind apoi 15 minute (de cind da in clocot), la foc mic. Se lasa 3-4 ore, apoi se strecoara. Se adauga zeama de la o lamiie sau o jumatate pahar zeama de coacaze rosii, apoi se indulceste bautura cu citeva linguri de miere (dupa gust).

Niciun comentariu: