vineri, 27 februarie 2009

Menopauza la barbati

Se stie ca femeile la o anumita varsta se confrunta cu menopauza, dar stiati ca si unii barbati trec printr-un fel de menopauza? Pentru cei care cred ca trec prin asa-zisa criza a varstei mijlocii, medicii si cercetatorii spun ca de fapt treci printr-o forma de menopauza barbateasca, numita andropauza

Andropauza este recunoscuta datorita schimbarilor care au loc dupa ce ai trecut de prima tinerete. De la lipsa de energie si depresie, pana la lipsa libidoului si disfunctii sexuale. Lor li se adauga cresterea in greutate si schimbari in structura osoasa.

Andropauza e caracterizata de scaderea nivelului de testosteron, hormonul care face barbatii, barbati. In prezent barbatii cu varste cuprinse intre 40 si 55 de ani se confrunta cu astfel de probleme.

Iritabilitatea, oboseala,depresia, scaderea libidoul si problemele de erectie sunt semnele andropauzei.

In mod tipic, barbatii care prezinta simptomele andropauzei, sunt tratati de afectiunea respectiva si problema persista. De exemplu, un barbat la andropauza ar putea fi diagnosticat cu depresie si i se va prescrie un tratament antidepresiv. Daca pacientul respectiv prezinta alte simptome ale andropauzei, cum ar fi pierderea libidoului, antidepresivul va accentua aceasta problema.

Tratamentul adecvat acestei afectiuni include terapia cu testosteron, psihoterapia, dieta si exercitii.

Pro si contra terapiei cu testosteron

Terapia cu testosteron este primul tratament aplicat celor care se confrunta cu scaderea nivelului de testosteron, dar este inca o zona controversata. Acest tratament este recomandat celor care se confrunta cu scaderea in densitatii masei osoase, ceea ce poate duce la osteoporoza si cresterea in greutate.

Terapia cu testosteron ajuta si in tratamentul disfunctiilor sexuale, in cazul in care Viagra

Doctorul american Michael A. Werner, specialist in reproducerea masculina si in tratarea disfunctiei erectile, avertizeaza ca acest tratament nu este unul benign si poate creste riscul cancerului de prostata. Alte riscuri sunt: infarctul, creste toxicitatea in plamani, se dezvolta sanii, reduce productia de sperma.

Grapefruitul in dieta

Grapefruitul pe care l-ai mancat sa tii deoparte kilogramele s-ar putea sa nu fie foarte bun daca suferi de scaderea nivelului de testosteron, pentru ca enzimele corpului va transforma testosteronul in estrogen, cand anumite substante sunt ingerate. Grapefrutul este unul dintre catalizatori.

Pentru a creste producerea de testosteron medicii recomanda barbatilor sa ia zilnic zinc, vitamina C si E, iar pentru cresterea bidoului se recomanda ierburi precum muira puama si L-arginina, dar si ginkgo biloba. Mai sunt recomandate produsele din soia, alimente sarace in grasimi, legumele. Mai mult de atat, multe lichide inseamna uo viata sanatosa.
sau alte remedii prescrise nu functioneaza. Alte beneficii ale acestei terapii sunt mentinerea masei musculare si mai mult de atat, ajuta in lupta cu cancerul.

Niciun comentariu: