miercuri, 28 ianuarie 2009

Once - O data ca niciodata







Eroii acestui film sunt... un el şi o ea, fără nume. El cântă la chitară pe străzile Dublinului, din pasiune pentru muzică dar şi pentru a mai face un ban. Ea a imigrat recent în Irlanda din Cehia. E mama unei fetiţe şi are şi ea o pasiune pentru muzică (pian), dar ca ocupaţie vinde flori pe stradă. Se vor întâlni, iar gusturile comune îi vor apropia, într-o scurtă dar intensă poveste romantică. Ea îl va ajuta să îşi scoată primul album, compunându-i versurile pentru unele melodii şi cântând chiar împreună la el.

Tema vă sună cunoscută (Muzica si versurile)? Nu, nu e vorba de o copie low-buget."O dată ca niciodată" e un film muzical romantic unic, non-conformist din multe puncte de vedere, apreciat pozitiv de critici: "Un film care merită să îl vezi de mai multe ori" (Peter Travers, Rolling Stone); "Un film minunat. Ar putea fi cel mai bun film muzical al generaţiei noastre" (Michael Phillips, Chicago Tribune).

CinemaRx

Parerea mea: Un film despre iubire, muzica, regrete, dar mai ales un film despre dorinte. Un film care te face sa visezi, sa-ti faci bilanturi, te face sa iei decizii, sa clarifici situatii. Cel putin mie senzatia asta mi-a lasat-o: VIATA E PREA SCURTA. De muzica efectiv m-am indragostit: Glen Hansard & Markéta Irglová. "Falling slowly" si "If you want me" sunt mici bijuterii.
Enjoy it!


Niciun comentariu: