duminică, 11 ianuarie 2009

Capricorn, 10 ianuarie - Ziua aparitiei dure

Nativii zile de 10 ianuarie sunt in primul rand realisti, capabili sa abordeze orice situatie cu duritate, masurand si actionand in conformitate cu aceasta. Rareori cad prada optimismului fals, sperantelor desarte sau viziunilor. Ei sunt intr-o anumita masura mandri de evaluarea realista a lucrurilor. Nativii zilei de 10 ianuarie nu trebuie sa-si lase propria sensibilitate sau pe a celorlalti sa le stea in calea exprimarii. Nu agreeaza compromisurile in ceea ce priveste punctele lor de vedere si nu sunt obisnuiti sa spuna dulcegarii sau sa fie mierosi in vorba. Ei prezinta lucrurile asa cum sunt, iar tu poti accepta sau refuza.

Nativii zilei de 10 ianuarie pot fi acuzati ca sunt prea directi sau lipsiti de diplomatie, dar rareori ca sunt lipsiti de onestitate. Chair si criticii lor trebuie sa recunoasca ca nu actioneaza dupa standarde duble - ei aplica aceleasi standarde fundamentale si stricte atat lor insisi, cat si celorlalti. Nu sunt neaparat niste tipi analitici si critici. Acest lucru este valabil in cazul propriilor vederi de perspectiva. Atitudinea lor necompromitatoare ii poate implica in conflicte cu ceilalti. Intr-adevar, majoritatea celor nascuti pe 10 ianuarie nu ezita sa-si exprime parerile, chiar daca nu sunt apreciate, sau sa se comporte intr-o maniera lipsita de conventionalism. Totusi, nu toti nativii zilei de 10 ianuarie sunt exibitionisti sau persoane active. Altii prefera sa submineze viziunile lumii mai putin realiste. Uneori, este posibil sa pastreze tacerea cand ceilalti vorbesc. Prin aceasta liniste, totusi, ei pot exprima cea mai dura judecata, pur si simplu prin faptul ca isi mentin aprobarea, sprijinul sau entuziasmul lor.

Nativii zilei de 10 ianuarie nu sunt impotriva rolurilor de conducere, dar dominarea unei situatii, chiar si din spatele scenei, este de obicei destul de buna pentru ei. In disputele personale, stilul lor de atac nu are nevoie de imbunatatiri si de obicei reusesc din prima incercare. Ei sunt foarte buni contratacanti si stiu cum sa astepte momentul oportun. Deoarece stiu sa obtina reactiile pe care le doresc de la ceilalti, ei asteapta adesea momentul potrivit pentru a actiona. Cand sunt raniti de un adversar, sau daca este implicat si un prieten, ei vor dezvalui doar o parte din suferinta pe care o experimenteaza.

Se pare ca sunt putine lucruri ce ii surprind pe cei nascuti pe data de 10 ianuarie. Intr-adevar, le place sa traiasca astfel incat sunt intotdeauna pregatiti pentru orice. Insa, desigur, ei au si punctele lor vulnerabile. Ca toti ceilalti, ei doresc sa fie apreciati si admirati de catre cei apropiati lor, si la fel de bine si de un cerc mai vast. Dar au si cateva nesigurante in acest sens, si in consecinta ei nu afiseaza aceasta nevoie de a fi placuti in mod direct.

Respectul este altceva, totusi. Pe acesta ei il solicita, posibil prea des, intr-o maniera deschisa. Un punct slab al indivizilor nascuti pe 10 ianuarie este ca ei isi pastreaza mai degraba obrazul subtire cand sunt comparati cu ceilalti nefavorabil. Ei sunt predispusi si la gelozie in acest sens. Cei nascuti in aceasta zi mult mai probabil isi vor dezvalui punctele slabe, chiar si cand sunt provocati doar indirect de catre rivalii sau competitorii lor. In caz de asemenea evenimente ei ar trebui sa invete sa rada si sa uite de acestea.

SFATURI: Linisteste-te si distreaza-te. Mai lasa-ti garda jos din cand in cand. Sa cari dupa tine atata armura poate fi extrem de obositor. Mai ramai si pe locul doi din cand in cand si pur si simplu bucura-te de calatorie. Permite-ti sa ai nevoie de ajutor si sa iti fie solicitat ajutorul.

PUNCTE FORTE:

Dur

Autoritar

Realist

PUNCTE SLABE:

Insensibil

Indestructibil

Gelos

Niciun comentariu: